Фінам.ru - Чи повинні самі працівники сплачувати страхові платежі?

дискусії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

закінчення 23 листопада


Глава російського міністерства фінансів Антон Силуанов на початку жовтня визнав за доцільне поступове перенесення обов'язку щодо сплати половини страхових внесків з роботодавців на працівників. При цьому Силуанов послався на міжнародний досвід.
На думку міністра, подібне нововведення знизить податкове навантаження на підприємства, підвищить зацікавленість громадян у формуванні пенсії і допоможе балансуванню пенсійної системи.
Чи слід плавно переходити до подібної системи? Чи повинні самі працівники сплачувати страхові платежі?

+ 912 і Кирило Нікітін

+ 1229 і Олександр Щербаков

Кирило Нікітін

директор Центру податкової політики економічного факультету МГУ

Від простого перенесення навантаження (скажімо, з 130 руб., Виділених на оплату праці та внески, зараз роботодавець платить 30 руб. В фонди і решту 100 перераховує працівникові, утримуючи з них 13 руб. ПДФО - а міг би платити 15 руб. До фондів і залишити працівникові обов'язок зі сплати решти 15 руб. в фонди) ніяка навантаження ні на бізнес, ні на співробітника не зміниться.
Що зміниться - так це усвідомлення співробітником того, які гроші він віддає державі у вигляді відрахувань до фондів, адже зараз він цих грошей в принципі не бачить, так само як і ув'язки між ними і тими страховими благами, які він ніби як безкоштовно отримує від держави- благодійника. Forbes.ru

Олександр Щербаков

заступник завідувача кафедра праці та соціальної політики РАНХиГС

Не можна просто під копірку переносити ті норми, які склалися за кордоном, зокрема, на Заході. Не можна їх автоматично переносити на нашу дійсність. Тому що, зокрема, частка заробітної плати на Заході набагато вище, ніж у нас. Я маю на увазі частку заробітної плати з доданою вартістю. Якщо у нас буде така ж частка зарплати з доданою вартістю, тоді ми можемо говорити про те, що, можливо, варто подумати про рівномірний або частковому перерозподілі тягаря по виплатах в соціальні фонди в сторону працівників. Але поки цього немає, і думаю, що держава абсолютно справедливо бере з роботодавців. Правда.ru

дискусія закрита


Чи слід плавно переходити до подібної системи?
Чи повинні самі працівники сплачувати страхові платежі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online