У Харкові підприємці скаржаться, що їх кіоски зносять з порушеннями

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

4 березня 2013, 10:31 Переглядів: 4 березня 2013, 10:31 Переглядів:   Щоб встановити свій кіоск, потрібно звернутися із заявою до міськради

Щоб встановити свій кіоск, потрібно звернутися із заявою до міськради. Фото: city.kharkov.ua.

Харківські чиновники чи не щотижня рапортують про знесення незаконно встановлених кіосків, іменованих малими архітектурними формами. За даними мерії, з вулиць міста вже прибрали 1700 кіосків, які стояли без документів, зараз же нарахували понад 1200 МАФів, які підлягають демонтажу. Незаконні кіоски незабаром зникнуть з вулиць Пушкінської, Сумській, Шевченко , Танкопія, Полтавського шляху і проспекту Героїв Праці. У той же час на місці недавно прибраних МАФів з'являються новенькі павільйони. Підприємці кажуть: уже рік чиновники не видавали дозволи на установку - і причиною появи нових павільйонів називають корупцію.

Підприємець Ілля К. запевняє, що кіоски прибирають з порушеннями, але вдіяти нічого не можна. "Зносити мій кіоск комунальники прийшли перед Новим роком. У них не було необхідного в такому питанні рішення суду, де було б зазначено, що кіоск підлягає знесенню, рішення сесії про знесення кіоску. У них було всього лише рішення комісії з благоустрою, і мені заявили , що цього паперу досить ", - розповідає підприємець.

"Сегодня" з'ясувала, як законно почати бізнес на вулиці, щоб ларьок з товаром не забрали на штрафмайданчик. "Щоб встановити свій кіоск, потрібно звернутися із заявою до міськради, де протягом десяти днів повинні будуть дати позитивну або негативну відповідь. В разі відмови чиновникам доведеться надати аргументацію. Потім за питання про виділення землі для МАФу на сесії повинні будуть проголосувати депутати міськради, - описує процедуру оформлення голова Ради облорганізації Профспілки підприємців Валерій Рєпін. - Далі слід звертатися в управління архітектури, де видадуть дозвіл на створення паспорта прив'язки, до торий є підставою для установки кіоску ". Однак видача такого документа ще не є підставою встановлювати ларьок. Необхідно буде взяти кілька "квадратів" землі в оренду у міста. За словами Рєпіна, слід звертати увагу на цільове призначення ділянки: якщо воно спочатку призначено для торгових площ, то процес оформлення пройде без клопоту, в іншому випадку процедура переоформлення затягнеться на місяці. У профспілці запевняють: на кожному етапі підприємці стикаються з вимаганням чиновників. "За минулий рік на сесії міськради не було прийнято жодного рішення про дозвіл встановити МАФ, однак нових кіосків у місті з'явилися десятки, а то і сотні. Яким чином - незрозуміло", - говорить Рєпін. У мерії нас запевнили, що прибирають МАФи, які встановили без проходження зазначеної процедури. "Після того, як один з незаконно встановлених кіосків зносять, підприємці трохи вичікують, потім сміливішають і ставлять нові по точно такий же незаконній схемі", - розповіли нам в Департаменті комунального господарства міськради, пояснюючи появу нових кіосків.

ОФОРМЛЕННЯ ЗА 60 ТИСЯЧ. Підприємці розповідають: крім офіційного варіанта оформлення паперів, є і тіньові схеми, які дозволяють не чекати чергової сесії міськради і швидко розгорнути торгівлю на вулиці. Однак таке задоволення коштуватиме чималих грошей. "Навіть якщо є бажання пройти всю процедуру від початку до кінця, чиновники самі нерідко пропонують оформити МАФ неофіційно, - мовляв, так простіше і швидше. Можна платити мзду безпосередньо чиновникам райадміністрації, які курирують це питання, або ж скористатися послугами посередника. У Харкові працюють кілька подібних компаній, - розповів нам підприємець Ілля К. - Щоб почати свою справу, можна прийти в одну з цих фірм і повідомити про свої наміри. Розповісти, який вам потрібен кіоск і де б ви хотіли його поставити. Швидкість е за все, на наступний день вони вже привезуть МАФ і поставлять його в зазначеному місці. Ще через день підключать комунікації ". Таке оформлення, за словами бізнесмена, обійдеться підприємцю в середньому в 60 000 гривень: половина цієї суми піде на придбання самого кіоску і його розміщення.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "У Харкові підприємці скаржаться, що їх кіоски зносять з порушеннями". інші Новини Харкова дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Посохов Павло

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online