Де взяти гроші на навчання

  1. Допомагати чи дорослому сину?
  2. Коли погоджуватися на платне?
  3. Навіяло темою про мандражірующіх батьків
  4. Ще раз про платне навчання.
  5. Про платне ... нюанси
  6. щомісячне утримання іногороднього студента в Москві
  7. МДІМВ (платне) або ВАВТ (бюджет)
  8. освітній кредит
  9. Надходження за цільовим набору в медичний
  10. Ректор ВШЕ запропонував обмежити бюджетні місця у вузах і ввести систему освітніх кредитів
  11. Навчання в кредит!
  12. Плата за навчання
  13. приватна (платна) школа і оформлене домашнє навчання
  14. Митна справа, дівчатка, підкажіть
  15. Оплата за навчання-3% зверху ?!
  16. Про навчання через біржу праці
  17. Накопичити на освіту дитини
  18. Навчання в кредит як майбутнє російських вузів
  19. Коментарі до платної освіти
  20. Про гроші на навчання ...

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У ХХI столітті витрати держави на освіту зросли. Якщо в 2000 році на вищу і післявузівську освіту росіян було виділено 24,5 млрд. Рублів, то в 2009 році - вже 347 млрд. Рублів. Здається, що цієї суми з лишком повинно вистачити навіть на "загальне вища" для нечисленного покоління, що з'явився на світ в першій половині дев'яностих. Однак платні відділення державних вузів продовжують працювати, та й недержавні вузи абсолютно не поспішають закриватися. А молодь і батьки хвилюються: чи вистачить грошей на навчання?

А молодь і батьки хвилюються: чи вистачить грошей на навчання

У квітні Рада Федерації схвалила раніше прийнятий Держдумою закон, який реформує мережу бюджетних установ в Росії. За країні гуде чутка: прийшов кінець звичним для нас соціальних благ - безкоштовну медицину і безкоштовної освіти. Особливо на слуху платна і безкоштовна частини в шкільній освіті: перша, в яку входить цикл природних предметів, сприймається вже як малодоступна. А що буде з вищою освітою? Чи зміниться щось крім того, що вже відносно давно змінилося з масовою появою недержавних вузів і платних відділень в вузах державних?

Міністр освіти Андрій Фурсенко запевняє, що новий закон до банкрутства вузів не приведе, ця норма в ньому спеціально прописана, а також вона підтримується спеціальними інститутами. У разі загрози банкрутства казначейство зв'язується з засновником навчального закладу і оперативно вирішує питання. Обвал фінансування в найближчі пару років теж виключається. Можливо навіть зростання позабюджетного фінансування.

Студенти, як і раніше будуть ділитися на "бюджетників" та "платників".

Бюджетники отримуватимуть стипендію. Насправді призначається багато різних варіантів стипендій, і про них варто дізнатися. Тут скажемо тільки про один вид стипендій, оскільки саме до нього ставиться найбільш свіжа новина.

Йдеться про місцеві виплати. Не потрібно забувати про те, що в країні багато регіонів. І якщо в одному з них комусь немає діла до студентів, це не означає, що і в іншому до потреб молоді настільки ж байдужі. Наприклад, губернатор Кіровської області Микита Бєлих знайшов спосіб надати допомогу місцевим студентам в розмірі 2,5 тисячі рублів щомісяця. Крім того, хоч сьогодні ніхто вже не згадує про шкільну медаль, але студенти, які вийшли з вятских шкіл золотими медалістами, з ініціативи Білих отримуватимуть по 4,5 тисячі рублів. Пермський край в наслідування сусідам теж ввів подібну практику. Так що матеріальні питання студентів можуть якщо не зважитися, то хоча б вирішуватися в тому числі і на місцевому рівні.

Питання "Де брати гроші за навчання на платних відділеннях?" в переважній більшості випадків вирішується батьками студентів - і самі студентами, коли ті починають робити основний акцент на кар'єрі і заробіток. А як же кредити? Колись рекламувати кредитна програма "Кредо" більше не діє. Криза, здавалося б, поставив хрест на можливості вчитися в кредит. Якщо в докризової Росії було кілька десятків програм за студентськими позиками, то вже більше року такий варіант оплати навчання було просто неетично кому-небудь рекомендувати. Зате сьогодні заходів для того, щоб виправити ситуацію, нарешті прийняті. Вони полягають в державну підтримку банків.

Дійсно, Міністерство освіти і науки почало експеримент з підтримки талановитих студентів комерційних відділень. У квітні було необхідно підписати всі угоди з вузами і банками ( "Ощадбанком" і "Союзом"); тепер все це позаду, і програма - експериментальна система видачі освітніх кредитів - стартує. Поки вона розрахована на період до 2013 року. Відповідно до нової системи, застави, поручителі і забезпечення скасовуються, а процентна ставка визначається як 5,06% (проти набагато більшого відсотка раніше). Через інфляцію ця цифра може і змінитися, але відкрита формула її розрахунку дозволяє сподіватися, що зміни в будь-якому разі не будуть суттєвими. Причому для кожного студента весь термін кредитування буде діяти та ставка, яка була призначена в день укладення договору. На 1-2-му курсах студент буде позбавлений від сплати відсотків, далі буде платити виключно їх, а повертати кредит потрібно тільки через 3 місяці після отримання диплома. Є й інші приємні умови, що стосуються повернення кредиту.

Все це стосується лише студентів денних відділень, які отримують вищу освіту вперше, якщо вони навчаються або в вузах, які мають право проводити власні вступні випробування (в цьому році їх 11), або в вузах з високим конкурсом на платні місця, або по одній з 289 спеціальностей , офіційно визнаних самими дефіцитними для економіки країни. Сьогодні всім цим критеріям відповідають 65 російських вузів. Зрозуміло, серед них є і регіональні, і навіть недержавні.

При укладанні договору з банком вас розпитають, в якому вузі ви вчитеся і яку спеціальність збираєтеся отримати, які ваш оцінки за сесію або як ви здали вступні. Допускається не більше однієї трійки серед відміток за все іспити обох сесій року, інакше банк припинить перерахування траншей вузу. А значить, ваше навчання не буде оплачуватися (хоча якщо людина потребує саме в кредиті на оплату частини навчального часу, передбачена можливість так і зробити, але цей час не може бути менше семестру). А для тих, хто тільки що надійшов на платне, діє правило: результат вступних випробувань повинен становити не менше 80% від прохідного балу. Все це відбивається в довідці про успішність, взятої в вузі. У банк треба уявити її, паспорт і, власне, договір на навчання. Гроші будуть перераховуватися з банку в університет, минаючи ваші руки.

Тетяна Карпеченко

Авторська стаття

x

Вам сподобалася стаття?

Оцініть статтю

Коментувати можут "Де взяти гроші на навчання"

Допомагати чи дорослому сину?

Подав документи в інший вуз. Теж на платне. Планував оплачувати сам. Хіба в Росії скасували освітній кредит? Платна освіта. Добридень! Сподіваюся на вашу допомогу! Загалом все нормально, але ми ілюзій не маємо і тато готовий оплатити навчання в ...

Коли погоджуватися на платне?

Платне навчання в вузі: як накопичити і заощадити. Якщо вступ до вузу планується вже наступного літа, то так, сума виглядає Вступ до вузів і ін. Навчальні заклади. Підлітки. Можна подати на платне тільки в цьому ВНЗ, де лежить оригінал, або в будь-...

Навіяло темою про мандражірующіх батьків

Але навчання дитини в бажаному ВУЗі практично проплатили, залишився останній семестр. Люди, які їздять на останні в Туреччину і схильні брати кредити і не паряться Якщо у ВНЗ ТІЛЬКИ платне навчання на потрібному факультеті. Подаєш туди оригінал на 1 етапі і ...

Ще раз про платне навчання.

Розділ: Освіта, розвиток (Вступ до вузу). Ще раз про платне навчання. Як вступити до університету, для подальшого вищої освіти, якщо зараз не вистачає А кредит беруть на навчання тільки ті, хто 200% впевнений у своєму виборі професії, інакше ризики ...

Про платне ... нюанси

Де взяти гроші на навчання. При укладанні договору з банком вас розпитають, в якому вузі ви вчитеся і яку спеціальність збираєтеся отримати, які ваш оцінки за сесію або як ви здали вступні. Гроші на платне навчання в державному вузі наберемо.

щомісячне утримання іногороднього студента в Москві

Варіанти платного навчання не розглядаються - грошей в сім'ї мало, до того ж є ще діти. Зараз намагаються зрозуміти, скільки грошей треба буде щомісяця надсилати їй на утримання. Я так розумію, що за гуртожиток 1-2 тис.рублей, на проїзд 500-700 руб. у місяць.

МДІМВ (платне) або ВАВТ (бюджет)

Вступ до вузів і ін. Навчальні заклади. Підлітки. При виборі платного освіти мене сильно турбує чи зможу я платити, якщо раптом стану НЕ А ви освітній кредит в ощадбанку не розглядали? Я коли думала, що дитина на бюджет не пройде ...

освітній кредит

Освітній кредит. Освіта, розвиток. Підлітки. Виховання і взаємини з дітьми підліткового віку: перехідний вік, проблеми в школі, профорієнтація Цей кредит дійсно всіх надійшли (поступає) на платне в МГУ дають?

Надходження за цільовим набору в медичний

Ми брали цільове в перший мед, подавали документи в перший за цільовим і на бюджет, і в другій на бюджет. Чим ганьбитися? Діти поступили і здобудуть освіту .. а інші вухами прогавили, тепер в прольоті. Хто заважає отримати цільове?

Ректор ВШЕ запропонував обмежити бюджетні місця у вузах і ввести систему освітніх кредитів

Розділ: Освіта (Помістив в розділ освіту, але ,, боровся зі спокусою помістити в розділи тероризм і спід, наркоманія, пьянство.Что будемо робити?) Ректор ВШЕ запропонував обмежити бюджетні місця у вузах і ввести систему освітніх кредитів.

Навчання в кредит!

Платне - можна Кредит-ніколи і ні за що Це кабала Кредит -Жах жахливий Їм запропонували йти на платне. Для оплати вони якраз брали освітній кредит. Поки в нашій країні є безкоштовну освіту, треба отримувати саме його, нехай і в вузі простіше.

Плата за навчання

Плата за навчання. Юридичні та правові аспекти. Усиновлення. У вас же гроші теж будуть проходити офіційно, і документи адже все на дітей буде докладено. Щось підказує мені, що і в вашому випадку має бути ВСЕ безкоштовно.

приватна (платна) школа і оформлене домашнє навчання

грошей від держави отримати не вдалося, навчала сама, вважалася в школі, в особовій справі навіть немає позначок про форму навчання - здали всі Тут може бути і додатковий вихідний на тиждень, і відвідування з основних предметів, і домашнє, і індивідуальне навчання, що. ..

Митна справа, дівчатка, підкажіть

Де взяти гроші на навчання. Криза, здавалося б, поставив хрест на можливості вчитися в кредит. Якщо в докризової Росії було у них багато будівель - як і у будь-якого комплексу - залежить від того, куди Ви хочете зробити і де вчитися 10.02.2016 19:49:02, Катрін_.

Оплата за навчання-3% зверху ?!

Питання "Де брати гроші за навчання на платних відділеннях?" в переважній більшості На 1-2-му курсах студент буде позбавлений від сплати відсотків, далі буде Цікавить банк, де оплату навчання у вузі виробляють з мінімальними відсотками за перерахування грошей.

Про навчання через біржу праці

Чи візьме хтось мене за набутою спеціальністю. Відправили мене на курси перекваліфікації від біржі праці. Що робити? залишилося вчитися ще 2,5 місяці, але з такою навчанням це марна трата часу і грошей на дорогу.

Накопичити на освіту дитини

Де взяти гроші на навчання. Платне навчання в вузі: як накопичити і заощадити. Як накопичити на навчання. Ця мета тільки в першому наближенні здається непідйомною. Якщо ж до початку навчання у вузі залишилося не так багато часу - скажімо, кілька років, можна ...

Навчання в кредит як майбутнє російських вузів

Деякі фахівці вважають, що платна освіта, і освітній кредит, як його необхідний елемент, може сприяти підвищенню якості освіти, що надається вищими навчальними закладами. За гроші ніхто не буде вчитися у вузі ...

Коментарі до платної освіти

Саме платна освіта тут ні в чому не винне. Освітній кредит є безвідсотковим і надається на 15 років. А ось в ВУЗах типу СГУ (про який писала нижче Ведмедик) ніякого відрахування немає, тому що такі ось ВНЗ -однодневкі з притягають ...

Про гроші на навчання ...

На навчання за Гранц кампанія повинна отримати можливо, на телевізор, машину можна, але на навчання навряд чи Звідки можна знати, де і чому захоче вчитися дитина, математики або філології Це, по-моєму, залежить від країни, тобто. організація навчання і критерії, виконання яких ...

Допомагати чи дорослому сину?
Коли погоджуватися на платне?
А молодь і батьки хвилюються: чи вистачить грошей на навчання?
А що буде з вищою освітою?
Чи зміниться щось крім того, що вже відносно давно змінилося з масовою появою недержавних вузів і платних відділень в вузах державних?
Питання "Де брати гроші за навчання на платних відділеннях?
А як же кредити?
Хіба в Росії скасували освітній кредит?
Коли погоджуватися на платне?
При виборі платного освіти мене сильно турбує чи зможу я платити, якщо раптом стану НЕ А ви освітній кредит в ощадбанку не розглядали?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online