Як зробити правильний вибір і не купити кота в мішку

Фото: zooforum.ru

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Отже, сталося. Після багатомісячної облогою домочадців ви капітулювали і погодилися на придбання кошеня. Як тільки рішення прийнято, негайно в повний зріст постає новий головний біль: де, власне кажучи, його купувати? І чим керуватися при виборі? "Сегодня" вивчила проблему придбання кошеня в деталях.

І ДЕ ЙОГО ШУКАТИ? Розуміння того, навіщо вам живність в будинку, допоможе визначитися, де її можна дістати. Придбання тваринного для задоволення власного марнославства, участі у виставках, отримання породистого потомства дає тільки один шлях - в розплідник з хорошою репутацією. Інформацію про розплідниках знайдете в Інтернеті (задайте в пошуковику назву породи і негайно отримаєте адреси кількох розплідників), журналах відповідної тематики, розпитуючи друзів і власників кішок уподобаної породи. Тільки в розпліднику ви знайдете шукану "блакитну кров", за яку є сенс викласти чималі гроші (ціна хороших кошенят з розплідників починається від $ 200-300). .

Якщо берете тварину "для душі", то тут можливостей вибору побільше. Можна купити чотириногого друга у знайомих або познайомитися з розвідників на виставці котів. Про місце проведення таких виставок можна дізнатися з афіш, які розклеюються по місту.

Попутно зауважу, що не найкраща ідея - дарувати кошеня, або приймати його в подарунок. Як показує досвід, дарувальник не може ідеально задовольнити побажання об'єкта уваги, а жива істота не статуетка - в сміттєпровід не викинуть, і передарувати складно. Виняток становить випадок, коли ви даруєте тварина своїй дитині і процес обговорення і вибору відбувається під вашим чуйним (і грамотним!) Керівництвом. Тільки так подарунок буде бажаним і доречним.

Зрештою, можна просто підібрати маленького бродяжку на вулиці або ощасливити сироту з притулку для тварин (притулок Київського міського товариства охорони тварин в Гостомелі (http://animalprotect.org, тел. 8-066 2579108), Молодіжна Ліга Захисту Тварин (http : //www.dogicat.org), Притулок Товариства захисту тварин "SOS" в Пирогово, (тел. 279-42-95), КП "Притулок для тварин" (Київ, пров. Бондарский, 19)). Так ви ще й зробите благородно. Але закликаю вас оцінити сили. Приютські або "зняті з мусорки" малюки напевно мають проблеми зі здоров'ям. А це зайвий клопіт і витрати.

Що стосується характеру і обдарованості кішок "з народу", то вони не поступаються, а часто перевершують своїх знатних родичів. Більш того, безпородні кішки стійкіші до хвороб і життєвим негараздам. Все як у людей, чи не так?

І останнє. Задумайтесь, наскільки гуманно, та й просто економічно виправдано купувати кошенят на Пташиному ринку і в підземних переходах? Так, порядні продавці зустрічаються і на Пташиному ринку, однак імовірність отримати разом з кошеням купу проблем ну дуже велика! Там дитинчата годинами сидять на спеці, холоді і протягах - кошеня легко застуджується (їм потрібна температура не нижче 21 * C). Виходить, ви ризикуєте купити хворе або ослаблене тварина. Оцініть і моральний аспект такої торгівлі. Чи буде людина, по справжньому любить тварин, ризикувати здоров'ям малюків і тримати їх на холоді серед натовпів народу? Цілком можливо, ви маєте справу з перекупництвом, і ця "душевна" на перший погляд тітонька викине ввечері непроданих за день кошенят в найближчий сміттєвий контейнер. А на завтра знайде нових нещасних. Бездомні кошенята будуть завжди і система у торговців налагоджена ... Не вірите? Поцікавтеся у завсідників Пташки скільки такого варварства твориться щодня. Загалом, мій заклик такий - не купуйте кошенят у випадкових торговців. КІНЕЦЬ ДИТИНСТВА. Вік, в якому малюк починає самостійне життя, дуже важливий. Якщо в перші 6 тижнів життя кошеня не насмокчеться "правильного" молока, то є загроза рахіту. Поки кішка годує потомство, кошенята "прикриті" від хвороб щитом материнського імунітету. Але їм потрібно обзавестися імунітетом власним. А він раніше, ніж на другому місяці життя не виробляється. Потім, в перші тижні кішка постійно вилизує кошенят. Тим самим вона не просто містить їх в чистоті, але і стимулює травлення, кровообіг і роботу внутрішніх органів. Сумніваюся, що виконання цих процедур вийде у вас краще, ніж у кішки-мами. Зрештою, в перші тижні мама навчить дітей дуже потрібним для них умінь: як правильно вилизати, як ходити "по нужді" і навіть як полювати. А спілкування і гри з братиками і сестричками допоможуть кошеняті зміцніти і отримати навички спілкування з собі подібними. Тому найбільш ранній термін, коли можна брати кошеня в будинок - 2 місяці від народження. Візьмете раніше - дуже ризикуєте втратити малюка.

ЯК ВИБРАТИ СВОГО КОТЕНКА

Будьте терплячі. Ви приймаєте на себе зобов'язання на добрих півтора десятка років. Не беріть першого-ліпшого дитинчати. Десь вас чекає ідеальний кіт, розшукайте його! Оцініть господарів і їх житло. Будинок повинен бути чистим як на вигляд, так і "на запах". Бажано щоб таким же виглядав і притулок (але в нашій дійсності це майже нереально). Поспостерігайте за кошенятами, пріметьте того, який підійде, щоб обстежити вас. Дитинчата, у яких природне потяг до людей - найкращі домашні тварини (маленькі кошенята не будуть відчувати до людей особливого інтересу). Кошеня повинен бути активним. Тут важливо не сплутати напівсонного малюка з млявим. Оскільки дитинчата всіх тварин сплять дуже багато, то потрібно не просто кинути погляд на кошенят, а поспостерігати за ними хоча б півгодини. Уважно огляньте вподобаного кошеня. Здоровий малюк в міру вгодований - не худий, але і без помітного круглого пуза. Роздуті боки і живіт говорять або про глистів, або про постійні розладах шлунково-кишкового тракту. Шерстка повинна бути блискучою. У нього не повинно бути дефектів в ході - ніякої кульгавості, хиткості при русі, викривлених кінцівок.

Очки у здорових дитинчат ясні, незакисленому, а носик - чистий. Не вірте розповідям продавців: "Кислі - це нормально". Потім огляньте пащу. Здорові ясна і порожнину рота мають рожевий колір. Блідість або почервоніння, запалення і ранки - ознака пародонтозу або внутрішніх інфекцій і вірусних захворювань.

Загляньте в вушка. Вони повинні бути чистими, без запаху і висипу, які говорять про наявність вушних кліщів. І наостанок, загляньте під хвіст. Там не повинно бути ніяких засохлих "субстанцій". Втім, причиною проносу може бути і звичайне дитяче обжорство.Еслі вам сподобався саме цей обкакался кошеня, то огляньте його через 2-3 дня.

оцінює ПИТОМНИК

Купівля кошеня в розпліднику вважається найбезпечнішим способом обзавестися домашнім улюбленцем. Але, як говориться, довіряй, але перевіряй. Редакція з'ясувала, яким критеріям має відповідати хороший розплідник.

Люди. Власником розплідника зовсім не обов'язково повинен бути дипломований біолог або ветеринарний лікар. Але продавець повинен демоснтріровать добре знання предмета і готовність конструктивно співпрацювати з покупцем в майбутньому, тобто консультувати з усіх питань що стосуються догляду за котенком.В принципі, ентузіаста ви відразу відчуєте - він готовий буде розповідати про своїх улюбленців так, як токует глухар на токовище - забувши про ваш час і не звертаючи увагу на оточуючих.

Документи. Продавець обов'язково повинен передати покупцеві ветпаспорт, в якому стоять позначки про необхідні щеплення. Є розплідники, в яких прийнято укладати договори. Там розписуються зобов'язання кожної зі сторін. Але ви повинні розуміти, що жодна папір не дає стовідсоткової гарантії того, що все написане в ній - правда. В кінцевому підсумку все залежить від порядності продавця. Особливо це стосується родоводів. У цьому питанні серед любителів кішок поки не склалося єдиної системи порід кішок. Заради інтересу загляньте на сторінку за адресою http://www.mycats.ru/felineworld.htm. там ви знайдете список з півтора десятка різних союзів і асоціацій. Однак розплідник повинен бути зареєстрований в одному з таких "котоводческіх" установ. З іншого боку, покупець може розцінювати бурхливий похвала родоводу як спробу набити ціну. Одним словом, коли потрібен просто домашній улюбленець - не заморачивайтесь нюансами родоводів, а зверніть увагу на якість розплідника. А якщо хочете вбухати велику суму в нібито супер-пупер кошеня, то попередньо зберіть максимум інформації як про батьків кошеняти, так і про розплідник і його власника.

Інтер'єр. Врахуйте - бували випадки, що покупців приймають в одній кімнаті, а кошенят приносять з іншої кімнати або взагалі з якихось задвірків. Тому оціните, як містяться кошенята. Тварини не повинні жити скупчено, в тісних клітках або неохайних приміщеннях. Є навіть таке поняття - "біологічна перевтома" приміщення, коли через нього проходить безліч живих істот і кожне залишає сліди своєї життєдіяльності. Якщо приміщення давно не ремонтоване, неохайне, з якимись неприємними запахами, то краще подумати перед тим, як брати звідти кошеня.

У хорошого розплідника майже напевно є сайт. Через цей сайт можна вийти на прямий контакт з іншими покупцями і дізнатися їхню думку.

І остання рекомендація. Якщо вам сподобався кошеня, і ви відчуваєте, що він саме ваш і ви готові возитися з ним і лікувати його болячки - запросто нехтуйте всім, що написано вище.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Як тільки рішення прийнято, негайно в повний зріст постає новий головний біль: де, власне кажучи, його купувати?
І чим керуватися при виборі?
І ДЕ ЙОГО ШУКАТИ?
Все як у людей, чи не так?
Задумайтесь, наскільки гуманно, та й просто економічно виправдано купувати кошенят на Пташиному ринку і в підземних переходах?
Чи буде людина, по справжньому любить тварин, ризикувати здоров'ям малюків і тримати їх на холоді серед натовпів народу?
Не вірите?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online