Терміни повернення грошей при поверненні товару за безготівковим розрахунком на карту 2019 рік

  1. Умови і підстави
  2. процедура оформлення
  3. процес зсередини
  4. Скільки чекати надходження коштів?
  5. Чому не готівкою?
  6. Як бути, якщо терміни затягнулися?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Навряд чи сьогодні хтось буде сперечатися з тим, наскільки зручніше зробили наше повсякденне життя банківські пластикові картки. Але і тут не обійшлося без своїх нюансів.

Наприклад, завжди можна зіткнутися з необхідністю повернути гроші за покупку товару, який вам не підійшов або виявився бракованим, а заодно дізнатися, що зробити це миттєво, на жаль, не вийде.

Скільки ж доведеться чекати повернення своїх особистих коштів, якщо ви розплатилися за що не підійшов вас товар банківською картою?

Чи можна повернути телефон назад в магазин, якщо він не сподобався? відповідь дізнайтеся прямо зараз.

до змісту ↑

Умови і підстави

Умови і підстави

Слід пам'ятати, що оформити грошовий повернення за невдалу покупку можливо протягом 14 днів після покупки товару , А звернутися в магазин може виключно власник пластикової карти.

Тому, купуючи будь-який новий товар, не відкладайте його відразу «в довгу шухляду», а уважно розгляньте, протестуйте і перевірте в дії. І, якщо вас щось не влаштувало, не зволікайте з поверненням даного товару назад.

При зверненні в магазин слід мати при собі:

  • паспорт;
  • два чека на покупку: касовий з фіскального апарату і чек про зняття грошей з пристрою банку;
  • платіжну банківську карту.

Що робити, якщо чек загублений?

Відповідно до російського законодавства повернути товар ви маєте право навіть без чека , Але для цього обов'язково знадобляться свідки, які зможуть підтвердити доконаний факт угоди (при необхідності і в суді).

Найкраще, якщо вони не є вашими близькими родичами.

завантажити зразок заяви про повернення коштів за покупку на карту.

до змісту ↑

процедура оформлення

Щоб повернути на свою карту гроші за що не підійшов товар, при зверненні в магазин вам належить виконати наступні операції:

до змісту ↑

процес зсередини

Часто власники пластикових карт бувають незадоволені тим, що гроші за товар, що повертається не перераховують їм моментально, в день звернення.

Насправді це не примха продавців, які хочуть довше помучити клієнта і відбити у нього бажання повертати придбані товари.

Процес повернення являє собою досить складну систему, що включає в себе кілька етапів:

  1. Для початку бухгалтерія магазину передає в банк, з яким укладено договір обслуговування пластикових карт клієнтів, копії заяв покупців. Цей етап залежить тільки від моторності співробітників бухгалтерії і може зайняти кілька днів.
  2. Потім протягом 3 робочих днів співробітник банку реєструє отриману заяву, перевіряючи його достовірність і відправляючи на виконання.
  3. На наступний день відповідний відділ банку здійснює повернення коштів на кореспондентський (загальний) рахунок банку, в якому оформлена карта покупця.
  4. Подальший термін зарахування грошей на рахунок власника карти залежить виключно від політики і оперативності обслуговуючого банку. Зазвичай комерційні підрозділи виробляють швидке повернення грошових коштів на карту, терміни роботи державних банків (наприклад Ощадбанку) часто досягають максимально допустимого значення - 30 робочих днів.

Корисний факт: закон встановлює термін для повернення грошових коштів покупцеві в 10 днів. При цьому відповідальність за будь-яке порушення терміну несе магазин (ст. 22 закону РФ «Про захист прав споживачів» від 07.02.1992 № 2300-1).

Разом з тим, термін повернення залежить не тільки від швидких дій магазину, але і від оперативності платіжних систем і банку, тому вказаний термін дотримується дуже рідко і в підсумку становить до 40 днів.

Якщо порушення передбачених законом строків пов'язано з повільністю банку, магазин може вимагати від кредитної організації відшкодування збитків, а споживач - виплати неустойки вже від магазину.

до змісту ↑

Скільки чекати надходження коштів?

Через скільки днів повертаються гроші на банківську карту? Залежно від оперативності роботи всіх задіяних в процесі структур - від бухгалтерії магазину до обслуговуючого банку - терміни надходження грошей можуть скласти і 3 дні, і 40 днів.

Наприклад, на карту ВТБ 24 в більшості випадків повернення здійснюється протягом 10-12 днів.

Але, в залежності від різних обставин, і тут термін може дотягнути до застерігаються законом 30 днів.

Якщо вам здається, що терміни повернення грошових коштів затягуються, ви в будь-який момент можете звернутися в бухгалтерію магазину або банк і уточнити, на якому етапі перебуває процес і в які терміни була здійснена кожна операція з вашого питання.

Важливе виключення: при поверненні товару в дату придбання транзакція по оплаті з карти просто скасовується, а тому грошові кошти повертаються вам максимально оперативно.

до змісту ↑

Чому не готівкою?

Здавалося б, повернути покупцеві гроші готівкою за оплачений товар було б найпростішим і безболісним рішенням для обох сторін взаємодії. Але, на жаль, вчинити таким чином в даний час продавцю не дозволяє російське законодавство.

Податківці визначають такі операції перетворення безготівкових як незаконні і карають за них дуже строго. А серйозні штрафи, звичайно ж, не потрібні жодній організації.

А серйозні штрафи, звичайно ж, не потрібні жодній організації

Тому продавці просто змушені повертати оплату точно в тому вигляді, в якому вона проводилася, тобто по за безготівковим розрахунком.

Тобто якщо ви придбали товар по пластикової банківської картки, і гроші за його повернення вам зможуть повернути лише на ту ж карту.

Про те, як написати претензію на повернення грошових коштів за товар неналежної якості, ви можете дізнатися з нашої статті .

до змісту ↑

Як бути, якщо терміни затягнулися?

Скільки днів йде повернення грошей на карту? Якщо кошти довго не повертаються, що робити? Іноді трапляється, що на одному з етапів повернення коштів виникають прикрі помилки і гроші в позначені законом терміни покупцеві не повертаються.

В такому випадку можна спробувати самостійно врегулювати проблему, звернувшись в магазин і банк з відповідними претензіями, а можна звернутися за стягненням грошових коштів прямо в суд .

Все залежить від того, наскільки рішуче ви налаштовані і скільки часу реально готові чекати повернення своїх коштів.

Слід мати на увазі, що терміни повернення при помилку перекладу можуть досягати 140-160 днів.

Слід мати на увазі, що терміни повернення при помилку перекладу можуть досягати 140-160 днів

Отримання грошових коштів при поверненні вже оплаченого банківською картою товару - процес, який в залежності від різних умов може зайняти всього кілька днів, а може і затягнутися на кілька місяців і коштувати покупцеві багатьох нервів, безсонних ночей і особистого часу.

Тому, купуючи будь-який товар по карті, намагайтеся найуважнішим чином його розглянути і оцінити, щоб в подальшому не довелося влаштовувати собі довгий багатоступінчастий квест по поверненню сплачених за нього грошей.

Чому не готівкою?
Як бути, якщо терміни затягнулися?
Чи можна повернути телефон назад в магазин, якщо він не сподобався?
Що робити, якщо чек загублений?
Через скільки днів повертаються гроші на банківську карту?
Скільки днів йде повернення грошей на карту?
Якщо кошти довго не повертаються, що робити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online