Термін повернення податкового вирахування. Документи і заява на повернення податку

  1. Що таке
  2. обмеження
  3. якими бувають
  4. терміни
  5. куди звертатися
  6. Посвідчення особи
  7. доходи
  8. Звіти
  9. Заява
  10. Платіжки і чеки
  11. інше

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багатьом відомо таке поняття, як податкове вирахування. Але як його отримати? Який порядок оформлення даної державної підтримки? І який встановлений термін повернення податкового вирахування? Насправді розібратися у всьому цьому не так вже й важко. Чому? Головне - з розумом підійти до вирішення поставленого завдання. Адже основна проблема у громадян при зіткненні з податковими відрахуваннями - це збір потрібних документів. Все про даному процесі представлено нашій увазі далі. Багатьом відомо таке поняття, як   податкове вирахування

Що таке

Знати термін повернення податкового вирахування - це тільки половина справи. Для початку варто розібратися, про що взагалі йде мова. Адже не всім зрозуміло, що таке податкове вирахування. Кому він покладений? Як оформляється? У всіх є можливість отримання даної державної підтримки?

Податкові відрахування - це повернення громадянам 13% від суми, сплаченої за ті чи інші послуги. Тобто своєрідна компенсація від держави. Тільки ось щодо отримання оной є деякі обмеження. Про що йде мова?

обмеження

Подібна можливість є тільки у платників податків. А якщо точніше, то у всіх працездатних громадян, які мають оподатковуваний прибутковим податком прибуток. Непрацюючі або працюють без оформлення (неофіційно) не мають ніяких прав на отримання податкового вирахування. Такі правила на даний момент встановлено в РФ.

Повернення податку теж не нескінченний. Як вже було сказано, ви можете повернути собі тільки 13% від витрат. Але при цьому ліміт коштів тут теж має місце. Наприклад, майнове відрахування не може перевищувати в цілому 260 000 рублей. Саме таку суму вам повернуть. І не більше того. Цей фактор потрібно враховувати.

якими бувають

Яким може бути повернення податку, а точніше, податкове вирахування? Справа вся в тому, що мають місце різноманітні варіанти розвитку подій. У населення є досить великий список випадків, при яких люди мають право на повернення 13% від власних витрат. Так що пропонує держава РФ своїм громадянам? Яким може бути повернення податку, а точніше, податкове вирахування

Все частіше і частіше здійснюється повернення податкового вирахування при купівлі квартири. Такий варіант називається майновим. І його ви можете отримати, якщо придбали те чи інше майно (в нашому випадку, квартиру). Причому неважливо, як саме ви це зробили - за допомогою готівкового розрахунку або за допомогою іпотеки. І в першому, і в другому випадках має місце податкове вирахування. Головне, щоб у вас була прибуток, оподатковувана податком на прибуток. Нічого важкого для розуміння в цьому немає.

Також має місце повернення податку за навчання - як власного, так і за дитину. Тільки важливо, щоб громадянин навчався на очному відділенні в університеті. Податкові відрахування при цьому можна отримувати тільки до досягнення учням 23-річного віку. За свою дитину повернення податку за навчання ви маєте право отримати лише тоді, коли оплачуєте даний процес. І в тому випадку, якщо у дитини немає ніякої роботи, тобто він простий студент.

Можливий також відрахування за лікування. Найпоширеніший варіант, який використовується населенням. Тут головне, щоб ви самостійно оплачували послуги. Або щоб це робив близький родич (чоловік, батько, дитина, бабуся чи дідусь, брат або сестра, внуки).

Для працюючих громадян є ще один дуже цікавий відрахування. Він називається "на дітей". Оформляється безпосередньо за місцем вашого працевлаштування, допомагає знизити податкову базу, з якої у вас будуть стягувати 13% прибуткового податку. Розмір оного залежить від того, скільки у вас неповнолітніх дітей. На перших двох - 1 400 рублів, на наступних - 3 000. І точно така ж сума відрахування буде в разі, коли у вас дитина-інвалід. Для працюючих громадян є ще один дуже цікавий відрахування

терміни

А ось тепер можна дізнатися термін повернення податкового вирахування. Тут питання можна розділити на кілька частин. Перша - це скільки часу у вас буде для того, щоб звернутися до податкових органів за отриманням. Друга - як довго здійснюється процес схвалення і виплати.

У першому випадку можна відповісти досить легко і просто. Терміни, встановлені законом щодо податкових відрахувань, складають 3 роки. Іншими словами, після оплати тих чи інших послуг у вас буде всього 36 місяців на те, щоб оформити повернення грошових коштів. Інакше ви просто втратите цю здатність.

А ось питання розгляду вашого запиту - це вже куди більш серйозна тема. Точної відповіді на питання про те, який термін повернення податкового вирахування, немає. Все залежить від швидкості роботи вашої податкової служби.

Як правило, на даний процес йде близько 4 місяців. З них близько 1,5-2 буде розглядатися ваша заява. А вже решту часу відводиться для безпосереднього перерахування грошей на ваш банківський рахунок. Таким чином, варто враховувати, що в середньому термін повернення податкового вирахування становить 4-6 місяців.

куди звертатися

Деякі не знають, куди саме варто звертатися для отримання нашої сьогоднішньої грошової компенсації за ті чи інші послуги. Відповідь гранично проста - щоб здійснити повернення податкового вирахування при купівлі квартири, за навчання або за будь-яким іншим причинам, потрібно звернутися в вашу податкову службу. Йдеться про орган за місцем прописки. Деякі не знають, куди саме варто звертатися для отримання нашої сьогоднішньої грошової компенсації за ті чи інші послуги

Правда, іноді доцільніше принести документи в податкову за місцем вашого проживання. Особливої ​​різниці немає. Хоча на практиці рекомендується звертатися за вирахуванням в органи за місцем вашої прописки. Які документи потрібні для податкового вирахування? Все залежить від того, про який саме разі йдеться. Але є обов'язковий перелік документів, який від вас вимагатимуть постійно.

Посвідчення особи

Перший обов'язковий документ - це посвідчення вашої особистості. Під ним прийнято розуміти паспорт громадянина РФ. Буде потрібно для будь-якого податкового вирахування, причому і оригінал, і копії. Досить просто зняти їх, нотаріального завірення не потрібно.

Взагалі, ви маєте повне право на надання будь-якого іншого документа, що посвідчує особу. Але, як показує практика, без громадянського паспорта вам цілком можуть не зробити відрахування при покупці нерухомості або будь-яких інших витратах. Краще зайвий раз перестрахуватися і не ризикувати.

доходи

Які документи потрібні для податкового вирахування? В обов'язковому порядку ви повинні будете якось довести свої доходи, які оподатковуються. Без доказів вам на законних підставах можуть відмовити в наданні вирахування. Які документи потрібні для податкового вирахування

Що сюди можна віднести? Прикладіть до паспорту вашу трудову книжку. Також не завадить трудовий договір з роботодавцем (не обов'язково). Візьміть на роботі (в бухгалтерії) довідку форми 2-ПДФО. Вона заповнюється роботодавцем, вам віддається в єдиному екземплярі. І саме оригінал документа подається до податкових органів для оформлення податкового вирахування. Копії оного не приймаються ні в якому разі.

Звіти

Неважливо, про який відрахуванні йдеться - чи буде здійснено повернення податку за навчання або ж за лікування. Головне - підготувати спеціальну податкову звітність та пред'явити її. Вона називається просто - декларація. Повернення податкового відрахування не може бути здійснений без даного документа.

Як створити і заповнити податкову декларацію? Для цього достатньо за допомогою комп'ютера оформити документ під назвою 3-ПДФО. Саме він і називається податковою декларацією. На відміну від 2-ПДФО, цей папір ви повинні самостійно заповнити та надати до відповідних органів оригінал документа. Він оформляється в єдиному екземплярі.

Заява

Не варто забувати, що відрахування здійснюється тільки за особистою заявою громадянина. А значить, доведеться заздалегідь скласти і заповнити його. В принципі, нічого важкого в цьому немає. При виникненні питань можна подивитися в податкових органах приблизний зразок заяви. Не варто забувати, що відрахування здійснюється тільки за особистою заявою громадянина

Що тут потрібно написати? Податковий орган, в який ви звертаєтеся, а також особисті дані із зазначенням причини подачі документів для вирахування. Не варто забувати про ще один важливий момент: тут ви повинні будете написати реквізити банківського рахунку, на який переводяться ті чи інші грошові кошти. Точніше вказати те, куди перевести 13% від ваших витрат.

Якщо цих відомостей не буде, висока ймовірність отримання відмови. Правда, в деяких випадках дозволяється донести реквізити банківських рахунків. Але це вкрай рідкісне явище. Найчастіше доводиться виправити ситуацію і писати повторну заяву.

Платіжки і чеки

Термін повернення податкового вирахування нам вже відомий. І більшість документів, необхідних для здійснення операції, теж. До перерахованих вище паперів в будь-якому випадку потрібно буде докласти докази ваших витрат. Тут підійдуть будь-які чеки, квитанції і платіжки. Правда, в оригіналі. Собі можете залишити копії.

Слідкуйте, щоб дані в декларації, заяві та платіжному документі збігалися. Інакше ви не будете мати можливості оформлення вирахування. Вам відмовлять у наданні послуги. Зазвичай з даними моментом проблем не виникає. Адже підтвердити власні витрати не так вже й важко. Коли мова йде про великі угоди (саме за них, як правило, покладається повернення прибуткового податку), всі докази оплати зберігаються на довгий час.

інше

Що ж, на цьому можна закінчити список всього найнеобхіднішого для здійснення податкового вирахування. Тепер варто дізнатися про те, які ще додаткові документи від вас зажадають при тих чи інших обставинах. Що ж, на цьому можна закінчити список всього найнеобхіднішого для здійснення податкового вирахування

Як правило, сюди відносять:

  • СНІЛС;
  • ІПН;
  • договір на надання послуг (для повернення за лікування);
  • рецепти на дорогі ліки (теж в разі лікування);
  • ліцензія установи (медичного або освітнього);
  • акредитація спеціальності (для вирахування за навчання);
  • пенсійне посвідчення ;
  • військовий квиток;
  • договір купівлі-продажу (або іпотечний);
  • довідки про сплату відсотків по іпотеці (для майнових вирахувань);
  • довідка студента;
  • свідоцтва про народження дітей;
  • свідоцтво про укладення / розірвання шлюбу ;
  • документи, що підтверджують ваші права на те чи інше майно.

Але як його отримати?
Який порядок оформлення даної державної підтримки?
І який встановлений термін повернення податкового вирахування?
Чому?
Кому він покладений?
Як оформляється?
У всіх є можливість отримання даної державної підтримки?
Про що йде мова?
Так що пропонує держава РФ своїм громадянам?
Які документи потрібні для податкового вирахування?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online