Стара школа і картинна галерея в м Волзький

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Координати: N48 46.992 E44 44.58.

В даний час місто Волзький активно розвивається: щорічно в ньому споруджуються все нові і нові будівлі, і мало що нагадує жителям і гостям міста про село безрідних, що був багато років тому. І лише будівля старої школи - та частинка минулого, яка розкриває нам історію від появи села Безродного до перетворення його в місто Волзький.

Стара школа була зведена в 1881 році на кошти жителів села в самому центрі Безродного. Спочатку в будівлі, за словами старожилів, розташовувалася початкова школа, в якій здобували освіту діти з села Верхня Ахтуба, і волосна управа. У різний час тут існували і госпіталь, і вчительське гуртожиток, і поліклініка. А з початком Сталінградської битви будівля старої школи було перекваліфіковано в військовий госпіталь: тут знаходили притулок поранені в боях солдати і потрапили під шалені кулю звичайні жителі. Поруч з будівлею старої школи було створено кладовище, де зараз поховані тіла померлих в госпіталі, і встановлений меморіал на згадку про загиблих солдатів за часів Громадянської і Великої Вітчизняної воєн.

Одночасно з госпіталем в будівлі старої школи існував і пункт збору призовників - майбутній солдат отримував тут все необхідне. І тільки після війни, в період будівництва Волзької ГЕС і виникнення міста Волзького , Будівля знову набуває статус школи. Потім школа деякий час пустувала.

У 1972 році страшна пожежа в будівлі старої школи Волзького руйнує практично вся будівля: внутрішні елементи будівлі перетворилися на попіл, уцілів лише фундамент будівлі і частина стін.

У 1972 році страшна пожежа в будівлі старої школи Волзького руйнує практично вся будівля: внутрішні елементи будівлі перетворилися на попіл, уцілів лише фундамент будівлі і частина стін

Місцева влада спочатку хотіли знести будівлю старої школи, але в підсумку було зроблено рішення про реставрацію будівлі і збереженні його як історичного об'єкта міста. Кілька років тут йшли реставраційні роботи - будівельники наполегливо намагалися відновити первісний вигляд будівлі. І в 1994 році 2 лютого пройшло урочисте відкриття картинної галереї в будівлі старої школи Волзького.

І в 1994 році 2 лютого пройшло урочисте відкриття картинної галереї в будівлі старої школи Волзького

До теперішнього часу картинна галерея Волзького продовжує функціонувати: тут можна побачити картини не тільки місцевих творців, а й твори відомих художників Росії . Фонд галереї представляє твори 20 століття, починаючи з кінця 1920 року і до наших днів. У картинній галереї Волзького виставляються твори майстрів всіляких жанрів: натюрморти, портрети, пейзажі, предмети декоративно-прикладного мистецтва, скульптура і графіка.

У картинній галереї Волзького виставляються твори майстрів всіляких жанрів: натюрморти, портрети, пейзажі, предмети декоративно-прикладного мистецтва, скульптура і графіка

У розділі російського мистецтва представлені російські ікони 18-20 ст. Крім того в будівлі старої школи, а нині картинної галереї Волзького, періодично проходять різні виставки сучасних художників і фотографів міста Волзького і Волгограда .

Додати фото / інформацію

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online