Хто відповідає за прорив труби в квартирі

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

6 березня 2012, 12:36 Переглядів: 6 березня 2012, 12:36 Переглядів:   ЖЕК зобов'язаний зобов'язаний здійснювати контроль за технічним станом будинку і квартир

ЖЕК зобов'язаний зобов'язаний здійснювати контроль за технічним станом будинку і квартир.

"Добрий день," Юрлікбез "! Ми живемо в приватизованій квартирі. У нас в квартирі прорвав стояк холодної води. Чия це вина: наша чи ЖЕКу?" - Сергій.

Консультує Алла Райковська, юрист ВГО "Захист прав споживачів фінансових послуг".

"Якщо ви є власником приватизованого житла, то згідно зі ст. 151 Житлового кодексу саме ви зобов'язані забезпечувати збереження житлового приміщення, проводити за свій рахунок поточний і капітальний ремонт. А обслуговує ваш будинок комунальна служба зобов'язана здійснювати контроль за технічним станом інженерного обладнання як усього будинку, так і квартири.

Відповідно до Постанови Кабміну від 21 липня 2005 року "Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення ..." №630 представники комслужб повинні 2 рази в рік проводити перевірку внутрішньобудинкових систем багатоквартирного будинку (зі складанням відповідного акта). Якщо комунальники виявили несправність або така несправність виникла з їх вини, то відповідно до п. 32 названого Постанови служба зобов'язана провести своєчасно усунення несправностей за власний рахунок.

[Money1]

Головним аргументом працівників ЖЕКу в разі прориву труби є аргумент: чия труба, той за неї і відповідає. Питання розмежування відповідальності за труби окреслені Постановою КМУ №630 - за ту частину труби, яка знаходиться у вашій квартирі, несете відповідальність ви. Виняток становлять випадки, коли прорив стався через роботу комунальників (великий тиск і т.п.) ".

Питання надсилайте на адресу: [email protected] .

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Хто відповідає за прорив труби в квартирі". інші Новини політики дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Матичак Тетяна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Чия це вина: наша чи ЖЕКу?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online