Хомутиннік Віталій Юрійович

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

19:35 (Оновлено 16.04.2019 в 11:54)

Народний депутат України VІII скликання (співголова депутатської групи Відродження)

Хомутиннік Віталій Юрійович народився на території Донецької області, в місті Макіївка, 4 серпня 1976 року.

Всі новини та згадки про Хомутиннику на FaceNEWS

Освіта.

У 2000 році закінчив Донецьку державну академію управління за спеціальністю фінанси і кредит (кваліфікація - економіст). Здобуває другу вищу освіту в Національній юридичній академії України ім. Я. Мудрого.

Кар'єра:

З 1991 року - співробітник ДП Спеціалізоване управління рекультивації та механізації будівництва.

Згідно з офіційною біографією, в 1993 році заснував власний бізнес - створив приватне підприємство Каскад, в якому працював на різних посадах на протязі семи років. На базі ПП була сформована виробничо-комерційна фірма, а пізніше - ЗАТ Каскад. Згідно з даними деяких джерел, в становленні бізнесу безпосередню участь брав батько Віталія - ​​особистість в Макіївці дуже відома і авторитетна.

У 2001-2002 рр. Хомутинник-молодший - генеральний директор ЗАТ Спецодяг.

З 2002 року - народний депутат України IV-VIІ скликань. У перший раз пройшов в парламент по одному з виборчих округів Донецької області. Потім тричі - за списком Партії регіонів. У парламенті IV скликання був наймолодшим нардепом.

У Верховній Раді VI і VII скликань очолює комітет з питань податкової та митної політики.

24 лютого 2014 року в Верховній Раді колишніми регіоналами було створено депутатську групу Економічний розвиток, її очолив депутат Анатолій Кінах. На сьогодні в депутатську групу входить 41 осіб. У керівництві парламентського об'єднання - два співголови - Анатолій Кінах і Віталій Хомутинник, а також трьох заступників - Віталій Журавський, Михайло Мироненко і Володимир Пилипенко.

Раніше 76 депутатів Партії регіонів написали заяву про вихід з фракції під час або після трагічних подій 18-20 лютого.

З листопада 2014 року - народний депутат України VIII скликання. 6 березня 2015 року - співголова депутатської групи Відродження. Станом на 31 березня 2015 року, до групи входять 22 депутати.

Про персони:

У жовтні 2015 го деякі українські ЗМІ повідомили про покупку 5% компанії «Кернел» фондом Білла Гейтса. На ділі виявилося, що покупцем виступив народний депутат Віталій Хомутинник. Плутанина сталася через схожість назв інвестиційних фондів - Cascade Investment. Міноритарний пакет в «Кернел» виявився лише одним з багатьох аграрних активів Хомутинника. У лютому 2016- го стало відомо про покупку Astev Investment Company, яка володіє рядом підприємств в Дніпропетровській і елеватором в Запорізькій області. Ціна угоди не повідомляється, але ринкова вартість активу, за підрахунками експертів, становить $ 22-37 млн. Народний депутат також володіє девелоперським бізнесом ІДК «Каскад», бізнесом у сфері газовидобутку (спільно з Коломойським), а в декларації за 2014 рік розкрив свої банківські рахунки на суму 208 млн гривень.

Хобі - гонки «Формула-1», великий теніс. Вважає себе професійним мисливцем.

Сім'я:

Дружина - Світлана Хомутинник, народилася в 1980 році в Донецьку, економіст. 2 січня 2007 року Хомутиннік став батьком - у нього народився син Артем.

Компромат і чутки:

- 6 лютого 2015 Хомутинник заявив, що він заперечує, що проводив «корупційні» консультації. Депутатська група «Економічний розвиток» заперечує, що глава Одеської обладміністрації Ігор Палиця звертався до лідера депутатської групи Віталія Хомутинника за консультацією, як правильно «вирішувати питання» на митниці. Раніше інтернет-видання «Українські новини» опублікувало новину «Депутат Хомутинник консультує губернатора Палицю по правильному« рішалово »на Митниці» про смс-листування між народним депутатом Віталієм Хомутинником і главою Одеської обласної адміністрації Ігорем Палицею щодо корупції на митниці.

- 27 листопада 2015 року стало відомо, що Хомутинник виявився найбагатшим нардепом. Згідно з даними громадянської мережі ОПОРА, член депутатської групи «Партія« Відродження »Віталій Хомутинник є найбагатшим народним депутатом Верховної Ради. Рейтинг ОПОРИ складений на основі опублікованих декларацій. «Найбагатшим парламентарієм став Віталій Хомутинник. Дохід депутата в 2014 році склав 293,8 мільйонів гривень », - йдеться в повідомленні.

- У 2014 році Хомутинник був одним з нардепів, які просували пакет «диктаторських законів».

- Фірма «Глобус-Інвест» була заснована Хомутинником на пару з якимось паном Германом Волгою. Саме ця фірма, користуючись бандитськими методами, в 2005 році купила будинок в Печерському районі, в Провулку Редутний 6. 20 лютого 2005 року жителі будинку побачили ксерокопію договору купівлі-продажу, де було зазначено, що власниками будинку стали Хомутинник Юрій Юрійович, і Волга Герман Миколайович.

- У 2003 році одружився і купив пентхауз в Києві на вулиці Ковпака, 17, а через рік подарував дружині новеньку Toyota RAV4, 2004 року випуску. Нічого дивного в цьому немає, якщо не враховувати одну деталь: Віталій Хомутинник, маючи шикарну квартиру на Ковпака, записує її на дружину і стає на квартирний облік як іногородній «бездомний» депутат, таким чином, йому вдалося вибити собі трикімнатну квартиру на Позняках - по вулиці Срібнокільській, 24, кв. 168. Щоб збільшити метраж квартири він прописав туди ще маму і брата Юрія, який свого часу прославився крадіжками дорогих машин. Крім цього саме на Юрія оформлені майже всі київські підприємства Віталія. Серед яких: фірма «Глобус-Інвест» і «Конкорд-Трейд».

- Віталій Хомутинник встиг добряче забруднитися не тільки в рекетирськими бізнесі, але і в брудній політиці. Саме він організовував з молодіжних банд Сумщини загони для силових акцій під час виборів. З приходом до влади Віктора Ющенка на Щербаня було порушено 4 кримінальні справи. А Хомутинник відбувся лише легким переляком. Щербань виїхав за кордон, а Хомутинник зайнявся поверненням колишнім власникам активів.

- У 1999 році Володимира Щербаня призначили губернатором Сумської області і туди прискореними темпами почали перебиратися донецькі підприємці, міліціонери і бандити. Щербань почав активно впроваджувати своїх людей в структуру управління областю. Наступним етапом став рекет місцевих підприємців і директорів, саме в цих схемах рекету і був замішаний Віталій Хомутинник, він виконував роль «доброго поліцейського», який приходив і просив бізнесменів віддати свої акції за безкоштовно, а якщо ті відмовлялися, тоді до них приходили «злі бандити »і просто-напросто« віджимати »їх власність. Тоді під контроль Віталія Юрійовича потрапили підприємства приладобудування, деревообробної галузі, чорної і кольорової металургії. Серед яких - «Нафтопроммаш», «Свеський насосний завод», «Білопільський машинобудівний завод», «Лебединський завод поршневих кілець», «Сумський фарфоровий завод», а також ряд інших регіональних підприємств приладобудування, деревообробної галузі, чорної і кольорової металургії.

- На початку «лихих 90-х» Віталій Юрійович почав збирати навколо себе команду бійців, які допомагали йому «вирішувати справи», яким способом вирішувалися справи в 90-х всім відомо. Приблизно в цей же час молодий Хомутинник знайомиться з Володимиром Щербанем, майбутнім губернатором Донецької області. У 1994 році була зареєстрована фірма «Каскад», в якій Віталій Хомутинник спочатку значився комерційним агентом, а потім і директором із зовнішньоекономічної діяльності. Відсутність вищої освіти не завадило йому в 1998 році зайняти пост голови правління в підприємстві ЗАТ «Каскад», де співзасновниками виступили його друзі Володимир Лемешко і Володимир Логвинов. Це підприємство почало проводити махінації з податками, гратися з векселями, в загальному, працювало так, як ніби за ним стояв хтось солідний, а був цей хтось Володимиром Щербанем, який всіляко допомагав «молодому даруванню».

- Працювати Хомутинник почав досить рано, першим офіційним місцем його працевлаштування стало ДП «Спеціалізоване управління рекультивації та механізмами будівництва». Згідно з його офіційною біографією саме з цього місця починається його бізнес-біографія. Журналістам він розповідає, що працюючи на цьому підприємстві, він налагодив постачання речей з Туреччини і вже в 15 років (!) Мотав за ними в Туреччину. Однак, всі розуміють, що це виглядає надумано, згідно з інформацією джерела, бізнес замість нього вів його «друг» Володимир Лемешко (зараз - власник інвестиційної компанії «Інтайм», і співзасновник ЗАТ «Каскад»). А прикриття для його бізнесу йому забезпечували татові зв'язку в кримінальному світі, а також дружки з молодіжних банд.

Читайте також: досьє на Ханенко Святослав Михайлович

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online