Україна відклала асоціацію з ЄС, а не скасувала - експерт

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

21 листопада 2013, 18:07 Переглядів: 21 листопада 2013, 18:07 Переглядів:   Підписання угоди з ЄС відкладено, але не скасовано Фото: Сергій Супинський & nbsp ;

Підписання угоди з ЄС відкладено, але не скасовано Фото: Сергій Супинський & nbsp ;.

Рішення Кабміну про призупинення процесу підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС не змінює європейський вектор зовнішньої політики України. Таку думку в коментарі для "Сегодня.ua" висловив виконавчий директор Міжнародного Фонду Блейзера Олег Устенко.

"За великим рахунком, прийняте рішення не говорить про зміну вектора зовнішньої політики України, європейський напрям прописано на законодавчому рівні. Це не згортання процесу підготовки до підписання угоди з ЄС, а тимчасова відстрочка", - сказав Устенко.

За словами експерта, така постанова Кабміну не змінює ринки реалізації українського товару.

"Україна повинна пам'ятати, що вона обтяжена економічними проблемами, і є експортно-залежною країною. Для країни перспективними залишаються обидва ринки, як ринок Евсросоюза, так і ринок Митного. Українські виробники реалізовуватимуть свою продукцію на тих ринках, що і раніше ", - коментує експерт.

Також, Устенко зазначив, що тимчасове згортання програми з підготовки до підписання угоди знімає короткострокові ризики для української економіки, але також позбавляє країну довгострокових перспектив.

"Це рішення в короткостроковій перспективі знімає для України ризик обмежень з боку Росії, але в той же час, в довгостроковій перспективі, ми зараз втрачаємо обіцяного поліпшення інвестиційного клімату, яке з часом б наступило при підписанні угоди з ЄС", - розповів він.

Однак таке рішення Кабміну не вплине на шанси України отримати кредит МВФ, каже експерт.

"Що стосується МВФ, то Україна має всі шанси відкрити нову програму з Міжнародним валютним фондом. Вимоги МВФ залишаються на порядку денному. Непідписання, так само як і підписання не вплине на отримання кредиту МФВ, це дві різні структури", - сказав Олег Устенко.

Нагадаємо, що Кабмін ініціює створення тристоронньої комісії за участю ЄС і Росії для напрацювання комплексу питань пов'язаних з відновленням втрачених обсягів виробництва.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Україна відклала асоціацію з ЄС, а не скасувала - експерт". інші Новини політики дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Варвара Ткачова

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online