Сім'ям киян, які загинули в АТО, видадуть землю в лісі на околиці столиці

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

12 листопада 2014 року, 7:34 Переглядів: 12 листопада 2014 року, 7:34 Переглядів:   Військові отримають ділянки в лісі

Військові отримають ділянки в лісі. Фото: О.Пархоменко.

Влада знайшла майже 11 га землі в селищі Биківня на околиці Києва для учасників АТО. Нагадаємо: з ініціативою виділити землі для киян-солдат виступили горчіновнікі на сесії Київради на початку жовтня. Затримка була лише з місцем: обговорювалося кілька локацій. Але вчора горчіновнікі нарешті показали місце, де солдати отримають землю. Подивилася на ділянку і "Сегодня". І виявилося, що це ... ліс!

В ЛІСІ. У селище, який відноситься до Деснянському району, добиратися недовго: на машині від метро - хвилин 10, також від станції "Лісова" ходить автобус №11. Потрібно звернути з вул. Радистів у пров. Радистів, три хвилини пішки по незаасфальтованими дорозі - і ось воно, заповітне місце.

Биківня. Місцевість, де планують давати земельні ділянки учасникам АТО, виявилася сосновим лісом. Фото: А. Пархоменко

Перед нами - вулиця з двоповерховими будиночками, а за ними - густий, трохи засмічений сосновий ліс зі старими деревами. Це, виявляється, і є потрібну ділянку! Здивувалися всі - навіть мер Віталій Кличко . Як виявилося, за всіма документами ця ділянка з 2007 року не є зеленою зоною і призначений під забудову. Прямо як в анекдоті: "Ви бачите ліс? Так? А його немає!" Втім, чиновники запевняють: це не стане проблемою, і вже в наступному році люди зможуть отримати заслужене.

КОМУ І СКІЛЬКИ. Уже завтра питання про передачу землі в Биківні в "Спецжитлофонд" і закріпленні її за учасниками АТО буде винесено на сесію Київради. Одночасно створюється комісія - вона розробить критерії, за якими будуть розподілятися ділянки: до її складу увійдуть депутати, учасники АТО, волонтери, які допомагають сім'ям військових, представники Міноборони і МВС . Поки питання, як розподілятимуть ділянки, ще обговорюється. Можливо, солдати отримають просто землю - 5 або 10 соток (ще не вирішили), і самі вирішать, що з нею робити - продавати або будувати собі будинок. Варіант цей непоганий, враховуючи, що на сайтах нерухомості земля під забудову в Биківні оцінюється приблизно від 70-85 тис. Грн за сотку, а за ділянку в 10 соток просять від 700-800 тис. Грн до 2 млн.

Солдати. Бійці приїхали на оглядини з чиновниками. Фото: А. Пархоменко

Другий варіант - будівництво котеджного містечка, в якому солдати отримають вже готове житло. "Щоб уникнути махінацій, бійці самі визначать, хто і як повинен отримати землю. Щоб не було такого, що хтось за один день перебування в зоні АТО отримав статус учасника і буде стояти першим у черзі. Але ж є такі хлопці, які воюють , але статусу не мають. Влада беруть на себе всі витрати за розробку проектної документації ", - пояснює депутат міськради Олександр Харченко.

Секретар Київради Олексій Резніков додає: "Справедливо буде видати ділянки спочатку сім'ям загиблих, потім пораненим солдатам, а потім - решті учасників АТО. Є й інші складні питання, з якими розбереться комісія. Адже, наприклад, сім'ї загиблих - це і дружини, і діти , і батьки ... Хто саме з них повинен отримати землю? " - каже він.

СУСІДИ НЕ ПРОТИ. Жителі, які отримали ділянки у Биківні та вже побудували там будинки, кажуть, що не проти нових поселенців. І позбутися лісу, де вони навіть гриби збирають, не бояться. "Ми думали, що тут уже все роздано, адже при Черновецькому багато приїжджали, придивлялися до цієї землі. Хочемо, щоб не було такого, що ліс вирубають і так усі кинуть. А так - хай люди будуються, поселяються. Адже вони нас захищають і гинуть! Все необхідне для життя є. Магазин, кіоск, садок - через дорогу. Навіть є своє бомбосховище! " - каже Григорій Талімоновіч, який отримав 10 соток ще при мері Омельченко .

А ось його сусід, Володимир Кожукало, каже, що після придбання ділянки стикався з труднощами. "Головне - забезпечити будинки комунікаціями: газом і електрикою. У нас довго були з цим проблеми", - зізнається він.

У АТО - 6 тис. Киян

На сьогоднішній день, за даними Міноборони, в АТО загинули 38 киян. Приймають ж участь в бойових діях, за різними оцінками, приблизно 6-8 тис. Жителів столиці. Стежити, щоб роздача землі проходила чесно, будуть самі військові: вже створено Київську міську спілку ветеранів АТО. "Ми будемо співпрацювати з владою, озвучувати питання і пропозиції бійців. Головне, що процес уже почався", - сказав нам підполковник Ігор Марі з 12-го батальйону, який з товаришами приїхав подивитися на ділянки в Биківні.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Сім'ям киян, які загинули в АТО, видадуть землю в лісі на околиці столиці". інші люди дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Наталія Мамчур

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Прямо як в анекдоті: "Ви бачите ліс?
Так?
Хто саме з них повинен отримати землю?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online