Дизайн інтер'єру будинку в сучасному стилі - Сучасний стиль в інтер'єрі заміського будинку

  1. Заміський будинок в сучасному стилі
  2. Інтер'єр котеджу в сучасному стилі
  3. Інтер'єр заміського будинку в сучасному стилі фото

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Для початку відразу з'ясуємо, що поняття «сучасний стиль» - це не назва конкретного стилю, - це сукупність рис, властивих різним стилям, але що стосується цієї епохи, тобто  актуальних для нашого часу

Для початку відразу з'ясуємо, що поняття «сучасний стиль» - це не назва конкретного стилю, - це сукупність рис, властивих різним стилям, але що стосується цієї епохи, тобто актуальних для нашого часу. Які ж напрямки в дизайні є сучасними ?! Зараз це: Лофт, Скандинавський стиль, Мінімалізм, Етно, Нео-класика. Всі вони пронизані сучасними тенденціями, які проявляються в формах, текстури, вигляді обробки, колірних рішеннях, чим і обумовлена ​​їхня популярність.

Зараз в дизайні приміщень рідко зустрічається один кристально чистий стиль. Найчастіше можна зустріти симбіоз кількох напрямків дизайну інтер'єру , Який називають виходячи з того, який напрямок взяли за основу і доповнюють його елементів, наприклад, Мінімалізм з елементами Лофт.

Однак, ключовим є все ж вибір не стільки сучасного інтер'єру, скільки підходить саме для Вас оформлення життєвого простору.
Якщо, наприклад, в кімнаті, виконаної в стилі Мінімалізм, ви не відчуваєте себе комфортно, то не варто віддавати йому перевагу тільки тому, що це модно, або тому, що вам радить це «модний» архітектор.

Починаючи ремонт, перегляньте сучасні журнали і виберіть те, чого бажає ваша душа. Розставте для себе пріоритети: що саме вас привабило, і які дизайнерські рішення сподобалися. Ваше завдання не запам'ятати назву стилю, щоб потім урочисто назвати його дизайнеру. Ваше завдання - зібрати ідеї, які вдалі саме для вас і вашого способу життя, підібрати кольори і відтінки, з якими Вам комфортно. Це і є перша важлива якість сучасного напрямку - гармонійно поєднувати в собі елементи різних стилів, з метою підкреслити індивідуальність інтер'єру і створити простір, максимально зручний для замовника.
Починаючи ремонт, перегляньте сучасні журнали і виберіть те, чого бажає ваша душа

Заміський будинок в сучасному стилі

Сучасний інтер'єр заміського будинку може бути виконаний як в мінімалізмі так і в неокласиків, які є повними протилежностями один одного, але одночасно мають повне право зватися сучасними. Для стилів, які за фактом є взаємовиключними, важко описати загальні риси і тенденції, але деякі все ж можна виділити:

Бажано віддавати перевагу прямим лініям в інтер'єрі будинку. І справа не в тому, що вигнуті лінії зараз не в моді. Яке б напрям дизайну Ви не вибрали, використовувати криві або вигнуті лінії на стінах, стелі, поверхнях можливо, але дуже ризиковано. Зі ста випадків, коли архітектор хоче поекспериментувати і вдається до вигнутих ліній, 99 випадків будуть невдалими, а сотим буде робота Захі Хадід, яка, до слова, є архітектором світового рівня і унікальні роботи, які вона залишила після себе, скоріше є вдалим винятком, лише підкреслює правило: з кривими лініями працювати дуже складно. Підсумувавши, якщо ви не збираєтеся наймати архітектора зі світовим ім'ям, прослідкуйте, щоб в вашому інтер'єрі були прості зрозумілі прямі лінії.

Контрасти в рішенні інтер'єру будинку. Сучасному стилю властиво грати на контрастах. Такий прийом можна зустріти в застосованих структурах обробки, виборі кольорів і відтінків або характері декору. Наприклад: квартира виконана в стилі мінімалізму, а в вітальні колонада або картина, яка обрамлена старовинними різьбленими рамою. Такого роду несподіване поєднання підкреслить унікальність обох контрастують сторін інтер'єру. Однак нагадаємо, що при використанні цього прийому, не можна переборщити з акцентами або яскравими тонами, якщо мова йде про додавання соковитих кольорів. Також очевидно, що цей прийом рідко можна зустріти в неокласичних інтер'єрах.

Використання грубих матеріалів в обробці. Даний прийом також рідко використовується в дизайні неокласичних інтер'єрів і є одним із проявів поєднання несподіваних елементів. Його завдання «оживити» нудний інтер'єр з відполірованими до блиску поверхнями, додавши для контрасту матеріали в їх природному грубої текстурою.
Використання грубих матеріалів в обробці

Інтер'єр котеджу в сучасному стилі

Сучасний котедж в повній мірі володіє такими рисами, яких краще дотримуватися якщо ви прагнете отримати якісний дизайн:

Переважання приглушеною палітри кольорів. Сучасні тенденції у виборі кольору для інтер'єру котеджу такі: за основу беруться відтінки чорного, коричневого, білого і будь-які пастельні відтінки. Далі, виходячи з основи, можна додати рідкісні яскраві кольорові акценти. Таке правило використання кольорів не новинка сезону - це універсальне правило, якого слід дотримуватися в будь-якому стилі і в будь-якому столітті. Адже воно грунтується не на моді, а на здатності людини до сприйняття і надмірного стомлення, внаслідок тривалого перебування в приміщенні з надмірно яскравими квітами.

Звичайно, ми нікого не закликаємо до однотонних безбарвним інтер'єрів вашого будинку. Ми всього лише нагадуємо, що не варто забувати про почуття міри при виборі колірних акцентів, а не обгрунтований надлишок яскравих фарб - показник несмаку. Ви запитаєте «а що, буває обгрунтований надлишок яскравих кольорів ?!», - це може ставитися до стилізацій під «народний» стиль, але це теж швидше виняток, який підтверджує правило.

Великі цільні площині з мінімумом членувань. Такий прийом однозначно поліпшить інтер'єр котеджу і додасть в нього більше свободи і повітря. Йдеться, наприклад, про великих елементах без членувань і деталей, які використовуються в обробці (світла однотонна стіна), або меблів. Одночасно з цим, не варто «йти» в повний мінімалізм і порожнечу, - використовуйте цей прийом разом насиченими деталями декору або меблів, і завдяки такому контрасту ваш інтер'єр заграє новими фарбами і буде виглядати дуже сучасно.
Великі цільні площині з мінімумом членувань

Інтер'єр заміського будинку в сучасному стилі фото

Спрощення пластики стін і інших елементів інтер'єру будинку, акцент на матеріалі і текстурі. Як вже зазначалося раніше, сучасні стилі тяжіють до простих форм і рівним лініям, однотонним плоских поверхонь. Відповідно важливу роль відіграють матеріали і текстури, які використовуються в обробці, меблів і навіть декорі.

Відсутність шпалер в інтер'єрі заміського будинку - це не вимога сучасного стилю, проте популярна сучасна тенденція. Від них все частіше відмовляються на користь фарбування стін по штукатурці, використання декоративної штукатурки, різних видів панелей і навіть просто бетонних стін. Серед різновидів обробки найбільшу перевагу зараз віддають зносостійким натуральним матеріалам.

Повертаючись до теми шпалер, можна додати, що якщо ви все ж твердо мають намір їх використовувати в своєму інтер'єрі, робіть це локально, і ретельно підбираючи текстуру. Великий малюнок не вітається. Як виняток, шпалери з великим принтом можна використовувати, але тільки на одній стіні, на якій ви б хотіли зробити акцент. Як і раніше, у перевірених виробників шпалер можна зустріти забарвлення з великим малюнком, але працювати з таким матеріалом потрібно дуже акуратно, і під керівництвом досвідченого архітектора, щоб ваш інтер'єр не став надто строкатим і недоладним.

Спрощення декоративних елементів і форм. Ця тенденція стосується класики, Неокласики і їх елементів, які можуть використовуватися в лофт або Етно-інтер'єрах. Проявляється вона у спрощенні форм фігурних карнизів, відмову від класичної ліпнини та орнаментів з рослинною тематикою, на користь більш геометричних форм. Звичайно, коли мова йде про автентичних старовинних елементах меблів і декору, то їх використання як і раніше вітається, проте, ці тільки точкові елементи, швидше за виключення. В цілому, сучасні атрибути неокласичного стилю сильно спрощені і осучаснені, якщо порівнювати їх з аналогами минулих років.
Спрощення декоративних елементів і форм

потрібен дизайн-проект котеджу в Сучасному стилі? Команда Архітектурної Майстерні використовує багаторічний досвід і сучасні канони для втілення Вашого проекту.

Які ж напрямки в дизайні є сучасними ?
Ви запитаєте «а що, буває обгрунтований надлишок яскравих кольорів ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online