«Бродський не поет». Фільм про невідомі сторінки життя генія

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У неділю «Перший канал» покаже кіно про невідомі сторінки життя Йосипа Бродського. Документальний фільм під назвою «Бродський не поет» вийде в ефір в день його народження, о десятій тридцять вечора. Бродському виповнилося б 75 років У неділю «Перший канал» покаже кіно про невідомі сторінки життя Йосипа Бродського

Поет Йосип Бродський. Фото: Peter Skingley / Reuters

Вперше глядачі познайомляться з американським архівом поета, зі спогадами його студентів, побачать матеріали допитів Бродського.

Йосип Бродський в Росії. До 32 років. Друзі, жінки, психушки, допити в КДБ, тюрма, заслання, примус до еміграції. І найгучніший процес - суд, який обвинувачує поета в дармоїдство. Саме після нього Анна Ахматова вигукнула: «Яку біографію роблять нашому рудому!».

Але після 4 червня 1972 року, коли літак з Бродським вилетів з Пулкова, про життя поета відомо мізерно мало. Про біографії Бродського-викладача. Ленінград, Енн-Арбор в Мічигані, Саут-Хедлі в Массачусетсі, Вашингтон, Венеція, Рим, Стокгольм і Нью-Йорк.

У фільмі показані конкретні люди, які брали активну участь у долі поета. Видворяти Бродського з країни начальник з КДБ Філіп Бобков, кореспондент журналу Time, що пізніше став куратором Росії в адміністрації президента США Білла Клінтона Строб Телбот. І дочка співробітника держдепартаменту США, яка готова була укласти фіктивний шлюб з поетом, щоб Бродський став виїзним. Керол Аншюц мовчала 43 роки, і це її перше інтерв'ю. Ніяких міфів - тільки факти. Медична карта - він курив по 30 сигарет в день. Перший контракт з університетом Мічігану: зарплата 12 тисяч доларів. І трохи віршів. Каже творець фільму, президент холдингу «Профмедіа ТВ» Микола Картозія.

Фільм справляє враження дуже масштабної роботи, каже вже подивилася фільм актор Максим Віторган.

З невдалого - неузгодженість сюжету, яка завадить дивитися фільм людям незацікавленим, вважає телекритик Андрій Новиков-Ланської.

Фільм обов'язково буде дивитися телекритик Юрій Богомолов. Він каже, що приємно, що таке кіно транслюється саме на «Першому».

У неділю в 10 вечора документальний фільм «Бродський не поет» можна буде подивитися і на широкому екрані в кінотеатрі «Піонер». Передпрем'єрний показ розпочнеться за півгодини до ефіру на «Первом канале». Вхід вільний, але за попередньою реєстрацією.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Ru в ваші джерела новин?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online