Тайм-аут Абрамовича. Чому будівництво стадіону «Челсі» заморожено?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Офіційна причина - несприятливий інвестиційний клімат. Чому мільярдер, який нещодавно отримав ізраїльське громадянство, вирішив призупинити проект і як на це реагують вболівальники? Офіційна причина - несприятливий інвестиційний клімат

Бізнесмен Роман Абрамович. Фото: Валерій Шарифулин / ТАСС

Роман Абрамович заморозив будівництво стадіону «Челсі». Про припинення проекту офіційно оголосив підконтрольний російському мільярдерові англійський футбольний клуб.

В офіційній заяві «Челсі» сказано, що причина заморозки - несприятливий інвестиційний клімат. але Daily Mail описує подію так: Абрамович не хоче інвестувати понад мільярд фунтів стерлінгів в країну, де він не може працювати. Джерела видання в Ізраїлі і зовсім стверджують, що він нібито відкликав заявку на британську візу. До речі, у четвер, 31 травня, Роман Абрамович був у Москві, в «Сколково».

Новий стадіон у Лондоні - мрія фанатів «Челсі». Нинішній «Стемфорд Брідж» передбачалося знести, а на його місці побудувати стадіон в півтора рази більше - на 60 тисяч глядачів замість 40 тисяч. Минулої весни влади Лондона погодили цей проект - і ось все валиться, і постраждають від цього і клуб, і фанати, каже вболівальник футбольного клубу «Челсі» Василь Петраков:

Нова арена в перспективі повинна була стати найдорожчим стадіоном в Європі. Було багато баталій з жителями сусідніх кварталів: «Стемфорд брідж" затиснутий між будинками, а новий проект набагато вище, і виявилося, що тінь від фасаду закриє сонце 50 сусіднім будинкам. Одна з родин навіть пішла в суд, щоб відстояти своє право на світло. В результаті вдалося домовитися, і більшість місцевих жителів підтримали новий проект. Коментує живе в Лондоні бізнесмен Олексій Шматко:

Через застарілої арени «Челсі» заробляє набагато менше грошей, ніж міг би: наприклад, «Арсенал» отримує на стадіоні на 30 млн фунтів більше. Але якщо стадіон не буде побудований, то втрачає не тільки клуб, але і місто, впевнений футбольний менеджер, президент групи компаній «Футбол Маркет» Юрій Білоус:

У британських ЗМІ лунають коментарі експертів про те, що інвестиції в новий стадіон могли бути важливим аргументом в переговорах щодо британської візи. Але є і припущення про фінансову сторону питання - чи варто вкладати мільярд фунтів, щоб додати 19 тисяч нових місць, і чи не збирається Абрамович помітно скоротити свої витрати на «Челсі», а може бути, і зовсім продати клуб.

У Лондоні зареєстрована Millhouse - компанія, яка управляє активами Абрамовича і його партнерів. Там же «прописаний» Evraz. Днями стало відомо, що в британську столицю разом з сім'єю переїхав інший російський мільярдер Борис Мінц.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Чому мільярдер, який нещодавно отримав ізраїльське громадянство, вирішив призупинити проект і як на це реагують вболівальники?
Ru в ваші джерела новин?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online