5 міфів про нерухомість в Болгарії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Такі прості речі, як покупка нерухомості в Болгарії, відпочинок і проживання в цій країні, іноді обростають приголомшуючими міфами і помилками. Кілька найпопулярніших міфів про нерухомість в Болгарії. Такі прості речі, як покупка нерухомості в Болгарії, відпочинок і проживання в цій країні, іноді обростають приголомшуючими міфами і помилками

з сайту ee24.ru

Такі прості речі, як покупка нерухомості в Болгарії, відпочинок і проживання в цій країні, іноді обростають приголомшуючими міфами і помилками. Кілька найпопулярніших міфів про нерухомість в Болгарії.

Міф 1 При покупці нерухомості в Болгарії можна відразу отримати посвідку на проживання

Ні це не так. При покупці будинку або апартаменти, будь-якої житлової нерухомості, власник може отримати довгострокову болгарську мультивізу на 1 рік з правом перебування до 90 днів в кожному півріччі. Аналогічна візова підтримка власників нерухомості діє в багатьох європейських країнах.

Для отримання візи необхідно надати в болгарський візовий центр, крім паспорта, медичної страховки і фотографії, документ про право власності на квартиру або будинок (нотаріальний акт), а також довідку про сплату щорічного податку на нерухомість (зазвичай береться в громаді при сплаті цього податку) .

Якщо ж ви купили апартаменти в недобудованому будинку, і навіть заплатили повну його вартість, то нотаріального акту у вас немає - тільки попередній договір купівлі-продажу із забудовником. Як правило, цей документ не є аргументом для отримання візи власника. Це взагалі-то справедливо - адже і жити в недобудованому апартаменті поки що не можна.

Однак ті, хто хочуть жити в Болгарії постійно або принаймні більше, ніж 90 днів в півріччі, оформляють дозвіл на проживання. Для цього в законі про іноземців передбачено кілька підстав, найдоступніше з яких - статус пенсіонера. Простіше кажучи, будь-який російський пенсіонер, який є також власником болгарської нерухомості, може отримати в Болгарії вид на проживання. Для цього, правда, потрібно зібрати важкий пакет документів, потім звернутися в болгарське консульство, а оформлення і отримання ВНЖ займе кілька місяців. Але якщо мета - отримання статусу, що дозволяє назавжди виїхати з Росії, то гра безперечно варто свічок.

Перші п'ять років такий вид на проживання потрібно буде щорічно продовжувати в Службі міграції відділення поліції за місцем знаходження нерухомості. Через п'ять років постійного проживання з тимчасового виду на проживання можна отримати постійний.

Але щорічна підготовка потрібних документів для продовження коштує близько 150 євро (включаючи обов'язкову медичну страховку), а державне мито за отримання кожного річного дозволу на перебування в країні коштує 250 доларів. Тому якщо мова все-таки йде про періодичне відвідування країни, набагато простіше і дешевше обійтися мультивізою.

Міф 2 Іноземець не може купити будинок в Болгарії, а може тільки орендувати

Нічого подібного. Процедура покупки нерухомості в Болгарії така ж, як і в переважній більшості країн Євросоюзу: для здійснення операції потрібен тільки паспорт і гроші. Але це - при покупці квартири. Якщо ж має бути угода купівлі-продажу сільського будинку, то необхідно зареєструвати юридичну особу, оскільки ділянка землі, на якій стоїть будинок, не можна оформити у власність фізичної особи, яка не є громадянином ЄС. А будинок без землі, природно, не продається.

Юридична особа, тобто просто кажучи, болгарську фірму, яку може заснувати будь-який російський громадянин або група громадян, перед операцією зареєструє болгарський адвокат. Його послуги разом з державними митами за оформлення коштують від € 300 до € 500 євро. Для цього знову-таки необхідний тільки паспорт, і тиждень-дві часу. Це абсолютно звичайний, простий і налагоджений алгоритм, який завжди застосовується при покупці сільського будинку в Болгарії.

Згодом зареєстрована фірма може вести комерційну діяльність, якщо, звичайно, її власник придумає відповідну бізнес-ідею. А може і не вести - болгарське законодавство дозволяє існування подібних фірм, що здають при поданні податкової звітності нульові баланси, як завгодно довго.

Читайте докладніше на ee24.ru.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online