NEWSru.com :: Жителі Великобританії вишикувалися за паспортами Ірландії на тлі наближається виходу з ЄС

Число британських громадян, які звернулися за ірландськими паспортами, зросла до рекордного рівня на тлі невизначеності, що зберігається відносно Brexit, пише The Guardian

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Число британських громадян, які звернулися за ірландськими паспортами, зросла до рекордного рівня на тлі невизначеності, що зберігається відносно Brexit, пише The Guardian . В цьому році з Великобританії надійшло майже 200 000 заяв на отримання паспорта Ірландії. Як повідомили в міністерстві закордонних справ Ірландії, це на 22% більше, ніж в минулому році: із загального числа заяв, отриманих в цьому році паспортною службою, 84 855 надійшли з Північної Ірландії і 98 544 - з Великобританії.

Право на отримання ірландського паспорта має будь-яка людина, що народилася від ірландського громадянина: це стосується і британців, чиї бабуся і дід народилися в Ірландії, а також британців, які постійно проживають в Ірландії. Раніше в цьому році ірландський уряд збільшило число співробітників в своєму паспортному столі, щоб впоратися зі зростанням числа заяв.

ЄС і Великобританія 25 листопада затвердили угоду за умовами Brexit, проте британський прем'єр-міністр Тереза ​​Мей відчуває серйозний тиск, оскільки більшість членів Палати громад зажадали заново узгодити умови членства Північної Ірландії в Митному союзі і єдиному ринку ЄС після Brexit.

Референдум з питання виходу Сполученого Королівства з Євросоюзу відбувся 23 червня 2016 року. На ньому перемогу з результатом 51,9% здобули противники євроінтеграції. Формально Brexit відбудеться 29 березня 2019 року, після чого, згідно з планом, повинен настати перехідний період, який триватиме до кінця 2020 року.

ЗМІ також нагадали, що у вересні в результаті витоку надбанням громадськості стали плани Національного координаційного центру поліції Великобританії. Згідно з ними, керівники британської поліції повинні передбачити заходи на випадок широкомасштабних суспільних заворушень, які можуть супроводжувати процес Brexit.

Міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон заявив, що якщо Brexit буде реалізований за "жорсткого" сценарієм - без угоди з ЄС, то британська влада приведуть в стан боєготовності , 3500 військовослужбовців на випадок виникнення екстрених ситуацій.

Він зазначив, що ці сили будуть готові надати підтримку будь-якого урядовому відомству при будь-яких непередбачених обставин. При цьому громадяни будуть поінформовані про те, як підготуватися до "жорсткого" сценарієм Brexit через "ряд каналів", включаючи телевізійну рекламу і соціальні мережі.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online