Дайджест квітня: забудовників покарає Путін, сама крихітна квартира і банкрутство «СУ-155»

  1. Номінація «Найбільший банкрут. Початок" суд визнав ГК «СУ-155» банкрутом. Хороша це чи погана...
  2. Номінація «Дзвінок президенту»
  3. Номінація «Нари для забудовника»
  4. Номінація «Супермалиш»

Номінація «Найбільший банкрут. Початок"

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

суд визнав ГК «СУ-155» банкрутом. Хороша це чи погана новина для тисяч пайовиків, які не отримали вчасно своє житло, поки невідомо. Результатом цього банкрутства може стане активізація добудови проблемних об'єктів. Взагалі ситуація з компанією досить заплутана. Як пояснили порталу Novostroy.ru в прес-службі «СУ-155», ЗАТ «Група компаній СУ-155» - це не забудовник, а одна з багатьох компаній холдингу, яка виступила поручителем за АТ «CУ-155» перед Банком Москви. Скільки таких «багатьох компаній» ще належить довести до банкрутства, щоб пайовики отримали своє житло, ніхто поки сказати не може. У той же час була введена процедура спостереження за дочками компанії, які будували в Петербурзі і Волгограді. У компанії «СУ-155» в 14 регіонах не добудовано 147 об'єктів.

Номінація «обманювати Нерад»

На сьогоднішній день в Росії налічується близько 114 тисяч ошуканих пайовиків. І незважаючи на всі дії федеральних і регіональних влад гострота проблеми не знижується, а навпаки. Тільки з 2015 року армія ошуканих пайовиків поповнилася більш ніж на 61 тисячу осіб, а кількість довгобудів збільшилася на 339 об'єктів. Так, в квітні в реєстр ошуканих пайовиків Підмосков'я було включено 77 громадян, тепер їх стало 2502 людини.

Номінація «Дзвінок президенту»

Незадоволені пайовики змогли додзвонитися до президента Росії Володимира Путіна під час прямої з ним лінії. Дольщіца будівельної компанії «Сабідом» попросила допомоги у глави держави від імені всіх пайовиків Солнечногорского району, це 850 сімей. Вона попросила не добудувати будинки, а відновити справедливість - знайти і покарати злочинців-забудовників, які почали будівництво двох селищ "Біле місто" і «Німецьке село» , Зібрали з пайовиків понад 4,5 млрд рублів і втратили до будівництва інтерес. «Ми розуміємо, що ви не можете повернути нам наші гроші, але чи можемо ми попросити Вас дати вказівку слідчим органам знайти і покарати будівельників-шахраїв? І допомогти нам вирішити питання про притягнення вже надійних інвесторів для завершення будівництва », - звернулася дольщіца компанії« Сабідом »Наталія Кіндікова до президента. «Обіцяю вам, що обов'язково доб'юся, щоб правоохоронні органи звернули увагу на цю проблему. Невідомо, чим це закінчиться, але працювати будуть інтенсивно », - заявив Володимир Путін. Мабуть, в цей момент щось сильно тьохнуло в грудях у недбайливих забудовників. У всіх.

Номінація «Нари для забудовника»

Щоб спростити пошук і залучення до відповідальності нехороших забудовників, Рада Федерації РФ схвалила закон, який встановлює кримінальну відповідальність за порушення у сфері пайового будівництва.

Згідно з доповненнями до Кримінального кодексу, в разі, якщо забудовник залучає кошти громадян, не оформляючи договору пайової участі, то автоматично виникає складу злочину. За незаконне залучення коштів в особливо великому розмірі (від 5 мільйонів рублів) забудовник може 5 років позбавлення волі або покарання у вигляді обов'язкових робіт до 480 годин.

Номінація «Супермалиш»

Редакція Novostroy.ru з'ясувала, де будується найменше в Підмосков'ї житло. Не зовсім житло, а компакт-квартира площею 12,67 кв. м з житловим простором в 10,7 "квадратів". Таку малу пропонує компанія «Радоград» в своєму малоповерховому ЖК «Сонячний Град» , Який будує в Воскресенському районі . Ціна дуже приваблива - всього 546 тис. Рублів.

«Ми розуміємо, що ви не можете повернути нам наші гроші, але чи можемо ми попросити Вас дати вказівку слідчим органам знайти і покарати будівельників-шахраїв?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online