NEWSru.com :: Розкрито таємницю замаху "Ангелів пекла" на Міка Джаггера 40-річної давності

Американські байкери з клубу "Ангели пекла" готували замах на соліста групи The Rolling Stones Міка Джаггера

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Американські байкери з клубу "Ангели пекла" готували замах на соліста групи The Rolling Stones Міка Джаггера. Його врятувала випадковість, а про деталі злочину розповів радіостанції BBC відставний співробітник ФБР, пише газета The Telegraph .

Лише прийшла на допомогу стихія позбавила музиканта від загрожувала йому небезпеки: катер, який зловмисники планували використовувати при замаху, затонув під час шторму.

Про деталі цього зухвалого злочину, планованого в 1969 році, розповів в новій радіопрограмі компанії BBC колишній агент Федерального бюро розслідувань (ФБР) Марк Янг.

Приводом для запланованої розправи над Джаггером послужив концерт роллінгів під назвою Speedway Free в місті Альтамонт. Безпека на заході забезпечували байкери. За це, за деякими даними, їм було обіцяно по 500 доларів і безкоштовне пиво. Однак концерт закінчився скандалом.

Одного з учасників шоу, 18-річного афроамериканця Мередита Хантера, байкери забили руками і ногами до смерті прямо на концерті, причому злочин було зафіксовано на трьох різних камерах.

На кіноплівці видно, як Хантер після словесної перепалки з байкерами потягнувся за зброєю. В цей час роллінги якраз закінчували співати пісню Under My Thumb. Вбивця Алан Пассаро лівою рукою встиг відвести направлений в його сторону пістолет, а правою вдарив Хантера. На якийсь час музиканти зупинили виступ. Однак їм здалося, що мав місце незначний інцидент, і концерт продовжився.

Пізніше Пассаро був заарештований і в 1972 році постав перед судом. Однак його виправдали, оскільки суддя вирішив, що вбивство сталося в ході самооборони.

Передбачається, що саме після цього Джаггер відмовився від послуг "проблемних" секьюріті з мотоклубу. У відповідь байкери вирішили помститися музикантові, проникнувши в його будинок в нью-йоркському районі Лонг-Айленд.

Злочинці розраховували потрапити на територію особняка роллінга через сад, тим самим минувши охорону на в'їзді. Однак катер зловмисників потрапив в шторм і затонув. Хоча самі байкери, що планували вбивство, врятувалися, але до своїх задумів вони більше не повернулися.

У ФБР ж знали про замах, оскільки засновник служби Едгар Гувер проводив в той час неоднозначну політику, впроваджуючи в байкерське середу провокаторів і таємних агентів.

Примітно, що навіть самому Джаггеру не стали повідомляти про замаху, що планувався. Взагалі, музикант не любить афішувати свої минулі зв'язки з "Ангелами пекла".

Програма, в якій, серед іншого, йтиметься про замах на Джаггера, вийде в ефір у вівторок.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online