Флікери можуть зробити обов'язковими для мотоциклістів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: ТАСС / Руслан Шамуков

Байкери пропонують зробити світловідбиваючі елементи обов'язковими для екіпіровки мотоциклістів. Про це m24.ru розповів керівник руху "МотоМосква" Андрій Іванов. За його словами, обов'язкові світловідбивачі зроблять мотоциклістів більш помітними на дорозі і допоможуть убезпечити їх в темний час доби.

Як світловідбивних елементів байкери пропонують використовувати спеціальні нарукавники, портупеї, жилети та широкі пов'язки на елементах одягу. Начальник управління правового регулювання ГИБДД Росії Юрій Шакіров пояснив m24.ru, що носіння флікерів буде корисно для мотоциклістів.

"У деяких країнах на екіпіровці є спеціальні великі світловідбиваючі елементи, які є обов'язковими для мотоциклістів. Вони допоможуть побачити його в темний час доби, особливо поза містом. Це буде так звана пасивна безпека", - пояснив Іванов.

За його словами, в першу чергу вимога необхідно початківцям мотоциклістам. "Сучасна дорога екіпірування вже оснащена світловідбиваючими елементами. Тут мова йде про тих, хто не купує таку екіпіровку, наприклад, новачки і молодь, - зазначив він. - На даний момент за своєю ініціативою світловідбиваючі жилети одягають лише п'ять відсотків мотоспільнота".

Начальник управління правового регулювання ГИБДД Росії Юрій Шакіров пояснив m24.ru, що носіння світловідбивних елементів буде корисно для мотоциклістів. "За аналогією, зараз на вантажівках роблять контурну світлоповертаючі маркування, щоб їх було видно. Це допомагає", - сказав Шакіров.

Згідно з пунктом 4.1 правил дорожнього руху (ПДР), обов'язкові світловідбиваючі елементи на одязі зобов'язані мати пішоходи, що знаходяться за містом. За порушення правила загрожує штраф в 500 рублів. Рекомендується носити флікери у темну пору доби всім пішоходам, щоб бути більш помітними для автомобілістів.

Знімні світловідбивачі кріплять на одяг, головні убори, коляски, ролики і велосипеди, досить популярні брелоки, значки, браслет і жилети. подібні елементи безкоштовно видають школярам під час акцій з безпеки дорожнього руху.


Мотоциклістам для того, щоб керувати своїм "залізним конем", необхідно мати тільки застебнутий шолом і водійські права категорії "А", "А1" (легкі мотоцикли) або "M" (мопеди), а при русі повинні бути включені фари ближнього світла.


Координатор громадського проекту "Рух" Андрій Філін вважає, що світловідбиваючі елементи для мотоциклістів потрібні тільки в разі аварійної зупинки. "Беремо за приклад Європу, де людина не може навіть вийти з машин в разі поломки без спеціального жилета зі світловідбивачами, його можуть оштрафувати. При цьому у мотоциклістів немає знака аварійної зупинки, як у водія автомобіля, тому в таких випадках светоотражающая екіпірування буде необхідна" , - зазначив він.

Однак, за словами Філіна, немає необхідності робити цю норму обов'язковою. "Якщо брати питання безпеки, то будь-який світловідбиваючий елемент на амуніції учасника дорожнього руху зайвим не буде", - уклав Філін.

Посилання по темі

Керівник мотошколи RRG Олексій Хабиров вважає, що мотоциклісти з флікер стануть більш помітні на дорозі. "Дуже часто мотоциклісти одягають чорну екіпіровку, з чорним шоломом, і їх взагалі не видно, особливо у вечірній час або у вологу погоду. За кордоном такий обов'язковий елемент, як нарукавники зі світловідбивачами, повинні мати всі мотоциклісти і велосипедисти", - пояснив експерт.

За його словами, початківці мотоциклісти часто нехтують заходами безпеки. "Мопедисти іноді виїжджають на дорогу навіть без шоломів. Флікер та хороша екіпіровка обов'язково потрібні, вони підвищують рівень безпеки самого мотоцикліста і оточуючих", - сказав співрозмовник m24.ru.

Мотоциклісти також пропонують проводити уроки правил дорожнього руху (ПДР) для школярів, які катаються на скутерах, електровелосипед і мотоциклах. Учасники мотоспільнота розповідатимуть про необхідність надягати шолом, наколінники, спеціальне взуття, екіпірування. А депутати Мосміськдуми пропонують надягати флікери на собак .

Світловідбиваюча одяг допоможе уберегти тварин від попадання під автомобіль на слабо освітлених вулицях, до того ж це допоможе зробити собаку більш помітною в парках і скверах, щоб їх краще бачили велосипедисти та інші громадяни.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online