«Нічна Чита»: Кафе «Аура»

  1. Ми продовжуємо серію публікацій про нічне життя Чити. Позаштатний автор редакції «Чіта.Ру» вже оцінив...

Ми продовжуємо серію публікацій про нічне життя Чити. Позаштатний автор редакції «Чіта.Ру» вже оцінив деякі клуби і бари міста, на черзі - ресторани і кафе, в яких можна поїсти, випити і потанцювати, коли на годиннику вже далеко за північ. У першому тексті ми розповімо про кафе кавказької кухні «Аура».

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ніколи раніше не була в «Аурі» і, зізнаюся, не дуже хотіла її відвідати. Мені здавалося, що це місце, куди злітаються вечорами пані бальзаківського віку, щоб випити в компанії подружок, зітхаючи, подивитися по сторонах і, врешті-решт, вийти на танцпол в гордій самоті під «Жінка, я не танцюю». Нічого не маю проти жінок за 30, танців і навіть відверто поганої музики, але мікс з усього цього валить мене в глибоку зневіру.

У «Ауру» приїхали до півночі. На порозі закладу довелося пригальмувати - лиха компанія хлопців десь із Кавказу фотографувалася в вестибюлі з симпатичною дівчиною. За уривків фраз зрозуміла, що хтось уже встиг в кафе непогано відзначити день народження і благополучно зібрався додому.

Все, що відбувається в Забайкаллі і місті Чита

Іду по довгому коридору цегляного кольору. Інтер'єр був би непоказним, якби не фігурні арки дверних прорізів і білосніжні декоративні елементи на стінах. Де знаходиться зал кафе - не зовсім очевидно, але після недовгих блукань потрапляю спочатку до гардеробу, а потім і в обідню зону.

Хоч сьогодні і субота, народу в кафе небагато - чоловік 20, велика частина столів пустує, подекуди ще не встигли прибрати брудний посуд. Судячи з усього, пожвавлення в «Аурі» до ночі все-таки сходить нанівець. Веселі чітінцев щось меланхолійно жують і п'ють, розмов майже не чути, хоча музика в кафе звучить на цілком гуманної гучності. - танцювати можна, а й поговорити не заважає.

Все, що відбувається в Забайкаллі і місті Чита

Музика, до речі, цілком типова - «Санта Лючія», «Ім'я улюблене моє», «Якутяночка» та інше в тому ж дусі. Іноді цю струнку добірку російськомовних хітів останніх років розбиває що-небудь несподіване, начебто Стінга.

Роздивляюся зал недовго, підходить адміністратор і пропонує проводити до вільного столика.

Щоб потрапити в обідній зал, подібний до того, що є в «Аурі», я могла б цілком сісти за кермо машини часу DeLorean з «Назад в майбутнє» і відправитися куди-небудь в 90-е. Атласні червоні скатертини із золотою вишивкою, чохли з оборками на стільцях, багаторівневий натяжна стеля, дзеркала і масивні колони - в таких закладах проводили банкети ще 15-20 років тому. Натякають на те, що ми все-таки в 2016-м, музика та рідкокристалічний телевізор, по якому крутять «Муз-ТВ».

А ось до обслуговування ніяких претензій немає. Весь персонал кафе - жителі Близького зарубіжжя - швидкі, небагатослівні, діловиті. Замовлення - шашлик зі свинини, салат «Цезар» з куркою і пляшку червоного азербайджанського вина - принесли швидко. Кілька разів за вечір до столика підходив адміністратор і уточнював, чи все подобається.

Все, що відбувається в Забайкаллі і місті Чита

Ціни на їжу середні - шашлик 270 рублів, салат - 250 рублів, при цьому курки для «Цезаря» не пошкодували. Пляшка сухого червоного варто 725 рублів, але, на мій смак, це далеко не найкращий напій, який можна спробувати за цю ціну. За лаваш і соус до м'яса довелося доплатити - 8 і 50 рублів.

Все, що відбувається в Забайкаллі і місті Чита

Рідко, але музика переривається раптовими вигуками п'яних відвідувачів:

- Ще одне слово - і ти огребёшь!

- Ти що стакан розбив ?! Хто за нього платити буде, а? Хто платитиме ?!

Цитую не дослівно, щоб уберегти вас від матів.

Провела в «Аурі" не більше години, як підсумок - якщо вам подобається музика, про яку я писала вище, не бентежить несучасний інтер'єр і не найінтелігентніші відвідувачі, відпочити тут можна. Але приходити краще до 10 вечора.

Все, що відбувається в Забайкаллі і місті Чита Ксенія Аристархова 2016-12-29 22:09 29 грудня 2016Ти що стакан розбив ?
Хто за нього платити буде, а?
Хто платитиме ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online