Що нового в забудові Петербурга

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Для ринку житла, що будується 2018 й можна сміливо назвати роком Петербурга: до зими на ринок вийде не менше сотні нових житлових комплексів практично у всіх районах міста. Для ринку житла, що будується 2018 й можна сміливо назвати роком Петербурга: до зими на ринок вийде не менше сотні нових житлових комплексів практично у всіх районах міста

Тетяна Тімірханова / Інтерпресс

Виборзький, Невський, Калінінський, Московський райони ... Тут з'являться як невеликі точкові проекти, так і великі квартали, найчастіше - на колишніх промислових ділянках. Практично всі відомі забудовники почнуть освоєння нових для себе територій.

«У місті до найбільш активним з точки зору будівництва і вже частково освоєним девелоперами локаціях, таким, як Кам'янка, Парнас, Полюстрово, Усть-Слов'янка, Шушари і іншим, в 2018 році додадуться нові зони, - розповідає Ольга Трошева, керівник Консалтингового центру« Петербурзька нерухомість ». - Так, почали освоєння колишньої промислової території у Виборзькому районі по обидва боки вулиці Олександра Матросова. Setl City тут будує житловий комплекс бізнес-класу «Тяжіння», який виходить на Виборгськую набережну. А «Отделстрой» реалізує проект «Новий Лесснер». З'являться нові будинки в Сосновій Поляні в Красносельском районі. Зокрема, на вулиці Тамбасова буде реалізований проект СК «Прагма», а на вулиці Льотчика Пілютова компанія «СПб-Реновація» почне будівництво другої черги проекту «Сандей».

За даними «Петербурзької нерухомості» на кінець першого кварталу 2018 року, обсяг пропозиції на первинному ринку Петербурга - знаходиться у продажу і ще не продано - 3,62 млн кв. м. Рік тому цей показник становив 3,1 млн кв. м. На думку Ольги Трошева, зростання обсягів, безумовно, пов'язаний з активністю девелоперів саме на території Північної столиці - в січні - березні поточного року на ринок вийшло 27 об'єктів на 841,1 тис. кв. м в Петербурзі і всього 9 об'єктів на 142, 7 тис. кв. м в приміській зоні Ленобласті. У перспективі тенденція продовжиться - нові комплекси - 2018 активно з'являтися на мапі міста. У зв'язку зі змінами в 214-ФЗ девелопери активно запасаються об'єктами з дозволами на будівництво. При цьому більшість проектів, які будуть виходити на ринок в першу чергу, зосереджені в Петербурзі.

Активність на невських берегах

За даними аналітиків, п'ятірка районів-лідерів в Петербурзі за обсягами пропозиції виглядає так: на першому місці Приморський район з часткою 14,7%, трохи відстає Московський з часткою 12,4%, далі йде Виборзький район з часткою 11,6%. Четверте місце займає Невський - 10,5%, потім йде Красносельський - 10%. У найближчі роки такі райони, як Невський, можуть потіснити своїх сусідів - тут очікується багато нового житла, що будується.

Невський район - один з головних фаворитів на звання самого активно освоюється девелоперами району в 2018 - 2019 роках. Крім вже відомих територій, де вже зараз ведеться масштабне будівництво, - наприклад, зона Жовтневої наб. - Далекосхідного пр., Входить до п'ятірки найпопулярніших у покупців за підсумками продажів в 2017 - 2018 роках - додасться ще одна територія. Так, неподалік від станції метро «Ломоносовська», поруч з Невою і Парком Бабушкіна, компанія Setl City побудує житловий комплекс з соціальною інфраструктурою та з видом на річку. До речі, на Жовтневій набережній компанія також почне освоєння великого ділянки. У 2018 році Setl City планує приступити до будівництва нового житлового комплексу комфорт-класу. На ділянці площею 25,7 га буде побудовано близько 300 тис. Кв. м, а також соціальні об'єкти. З більшості квартир буде відкриватися вид на Неву і міські пам'ятки.

Також кілька нових адрес з'явиться на мапі Невського району в територіальній зоні пр. Обухівської Оборони і вул. Сєдова. Тут будуть реалізовані проекти в класах мас-маркет і бізнес від таких відомих девелоперів, як Група ЦДС і «Еталон ЛенСпецСМУ» (входить до Групи «Еталон»).

Сергій Терентьєв, директор департаменту нерухомості Групи ЦДС, розповідає, що найближчим часом вийде на ринок житлової комплекс групи компаній у станції метро «Елізаровская». В рамках першої черги будівництва на вулиці Невзорова будуть зведені два корпуси на 1881 квартиру.

«У цьому році ми відкриємо продажу в новому проекті« Еталон на Неві », що будується в п'яти хвилинах ходьби від станції метро« Елізаровская », - розповідає Андрій Останін, комерційний директор Групи« Еталон ». - Це житловий комплекс класу «комфорт-плюс» загальною реалізованої площею 76 тис. Кв. м. З'явиться 838 квартир - близько 70% з них з видом на набережну річки, вбудований дитячий садок на 75 місць, кабінет лікаря загальної практики. Повністю завершити проект планується до IV кварталу 2021 року ».

«До речі кажучи, в останні роки Невський район стрімко підтягнувся по комфорту проживання до інших« спальників », - впевнена Ольга Трошева. - Тут багато торгово-розважальної інфраструктури і спортивної інфраструктури, є навіть «Льодовий палац», маса ресторанів, магазинів біля будинку, зелених зон ».

Пожвавлення буде помітно і в Петродворцовом районі, який сьогодні практично обділений увагою девелоперів. Зокрема, будуть реалізовані проекти компаній «КВС», Veren Group і Navis Development Group на території Стрельни. А тим часом це комфортна для життя територія на березі Фінської затоки з історичними парками, обжиті мікрорайони практично без висотних будинків, що потопають у зелені. Єдиний мінус - транспортна доступність, так як пробки на Петергофском шосе не завжди дозволяють швидко дістатися до центру міста і назад.

У Чорної річки

Буде освоюватися і порівняно нова локація для активної забудови неподалік від станції метро «Чорна річка» в популярному Приморському районі. Вона відома серед петербуржців як престижна зона. Близькість Великий Невки, «німецькі» котеджі вздовж вул. Савушкина, які завжди вважалися на вторинному ринку елітним житлом, дозволили всім новобудовам в цій локації позиціонуватися в високої цінової категорії.

У набережній Чорної річки поруч з уже готовим кварталом високого класу Riverside від Setl City готуються кістарту нові житлові комплекси. «У третьому-четвертому кварталі ми плануємо вивести на ринок наш флагманський проект - житловий квартал у станції метро« Чорна річка », - говорить Сергій Терентьєв. Комплекс буде розташований на березі Великої Невкою і розрахований на 4800 квартир ». Неподалік, на набережній Чорної річки, 3, буде реалізований проект бізнес-класу від «ЛСР. Нерухомість - Північно-Захід ». Не так далеко від нової зони забудови - на Студентській вул., 24, - зараз «ЮІТ-Санкт-Петербург» вже веде будівництво комплексу Tarmo.

Приморський район - завжди в трійці лідерів за попитом на житло - також отримає масу нових будівельних адрес на карті. Так, на ділянці близько 8,8 га на Торфяной дорозі, поблизу станції метро «Старе Село», на місці колишнього гіпермаркету «Метрика» Setl City побудує житловий комплекс. Від метро до кордонів ділянки забудови - менш 500 м, піша прогулянка займе п'ять хвилин.

Якщо говорити про вже існуючих зонах активності в цьому районі, то в Кам'янці також очікуються нові проекти. Так, в травні ГК «Росстройінвест» отримав дозвіл на будівництво комплексу на ділянці вздовж перспективного продовження Планерній вулиці неподалік від ЗСД. На ділянці 6,3 га з'явиться шість житлових корпусів загальною площею близько 150 тис. Кв. м.

«У цьому році« Главстрой-СПб »продовжує будівництво четвертої черги ЖК« Юнтолово », що складається з семи чотириповерхових корпусів, буде розпочато зведення п'ятої черги, - розповідає Юлія Ружицкая, директор з продажів« Главстрой-СПб ». - Квартал будується в північно-західній частині Приморського району. На ділянці площею 437 га близько Юнтоловского заказника буде побудовано 2,2 млн кв. м житла. Вже здані 25 будинків, працює дитсадок, введена школа, в стадії будівництва - другий дитячий сад на 100 вихованців ». За її словами, не виключено, що компанія буде розглядати привабливі пропозиції ділянок під забудову на сході і півдні міста.

У зоні Ново-Орловського лісопарку, де будують зараз ГК «ПІК» і «ЮІТ-Санкт-Петербург», конкретніше - на Орловсько-Денисовском проспекті, на ділянці близько 6 га між Суздальским шосе та річкою Кам'янкою, ймовірно, в 2018 році почнеться будівництво житлового комплексу на 300 тис. кв. м від «ЛСР. Нерухомість - Північно-Захід ».

Триває розвиток Колпинского району. На даний момент в ЖК «Юттері» від ГК «Ленстройтрест» - проект реалізується в цьому районі, - повністю заселені три будинки 1-ї і 2-ї черг будівництва. На фінальному етапі будівництва знаходиться перший корпус 3-й черзі, планований термін здачі в експлуатацію - липень цього року. А в Виборзькому районі продовжиться будівництво великого житлового комплексу «Північна долина».

штучний товар

У бізнес-класі і в преміум-сегменті в 2018 році очікується не так багато прем'єр, в основному нові проекти будуть зосереджені в найперспективнішою «дорогий» локації в місті на сьогодні - Петровському острові. Андрій Останін каже, що в поточному році Група «Еталон» запропонує тут квартири в новому житловому комплексі бізнес-класу. Проект на 365 квартир буде складатися з трьох житлових корпусів із загальним підземним паркінгом, а також двоповерхового адміністративного будинку. З вікон будуть відкриватися види на Неву і зелень. Там же, на Петровському острові, збираються будувати житловий комплекс класу люкс «Леонтіївський мис».

На Петроградської стороні вже реалізується проект будівництва апартаментів на місці паркінгу на пр. Добролюбова, 18а, біля Палацу спорту «Ювілейний», від «Ярд груп». Ймовірно, в 2018 році вийде на ринок проект на барокових вул., 4, від холдингу RBI. У Центральному районі з перспективних можна відзначити лише проект бізнес-класу на вул. Моісеєнко, 27, від компанії «Балтійська комерція».

«Крім сегмента SMART компанія працює також в сегментах BUSINESS і PREMIUM, - ділиться інформацією Всеволод Глазунов, директор по маркетингу LEGENDA. - Цього року ми анонсували наші нові преміальні проекти: клубний будинок на вул. Чапигина, а також будинок на Інститутському проспекті ».

До перспективних з точки зору житлового будівництва територіям в межах міста відносяться також такі нові зони, як ділянки близько Шафіровского проспекту - тут, в районі крематорію, вже були анонсовані проекти, і території на Василівському острові в західному напрямку. Також будуть освоюватися ділянки, що вивільняються в процесі редевелопмента промзон, на півночі Московського та Фрунзенського районів - від Обвідного каналу до Благодатної вулиці і на півдні Калінінського району в околицях станцій метро «Виборзька» і «Площа Леніна».

На думку Всеволода Глазунова, враховуючи, що привабливих місць під забудову в історичному центрі або близьких до нього локаціях практично не залишилося, колишні промислові зони перспективні з точки зору реалізації тут дійсно цікавих проектів.

«Безумовним попитом будуть користуватися території в крокової доступності від станцій метрополітену: Петербург зростає, розвивається і живе активним діловим життям, - каже Денис засідателів, директор операційного бізнесу ГК« Ленстройтрест ». - В інших локаціях попит формується на підставі наявності якісної пропозиції ».

Має значення не тільки місце, а й хто і що там буде будувати. «Клієнт сьогодні орієнтований на якісну складову, - упевнений Сергій Степанов, директор з продажу компанії« Будівельний трест ». - Для нього важливі висотність, планування, наявність соціальних об'єктів і інфраструктури поблизу, хороша транспортна доступність, безпечні двори, якість роботи керуючої компанії ».

Що стосується цінової динаміки, за словами Ольги Трошева, в 2018 році буде відбуватися зростання середніх цін в межах інфляції. Так, в січні - квітні вони зросли на 2,5% і склали в Петербурзі 99,2 тис.руб. при 100% -й оплаті.

Маргарита Яременко для "Фонтанкі.ру"

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online