Вірменський торт "Мікадо" - класичний рецепт з фото

  1. Необхідні інгредієнти:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьогодні я пропоную вашій увазі класичний рецепт вірменського торта мікадо з покроковими фото. Його готувати мене навчила одна вірменка, кулінарну майстерність якої я високо ціную. Це не перший рецепт, запозичений у неї, і надійно прижився в моїй родині.
Торт робиться нескладно, але доведеться витратити час на розкачування і випікання коржів, а їх виходить чимало, 7-8 штук. Чим мені подобається торт мікадо? Тим, що він може зберігатися кілька днів, не псується і не втрачає смак. А, навпаки, просочується кремом і стає м'якше і смачніше.

Необхідні інгредієнти:

  • Борошно - 5-6 склянок
  • Масло - 200 г для тесту і 400 г для крему
  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 1 стакан
  • Сметана - 200 мг
  • Сода - 1 ч.ложечка
  • Ванільний цукор - 1 пакетик
  • Варене згущене молоко - 1 півлітрова банка
  • Плитка чорного шоколаду

Як приготувати торт "Мікадо"

Сьогодні я пропоную вашій увазі класичний рецепт вірменського торта мікадо з покроковими фото

Готуємо всі інгредієнти для тіста

Готуємо всі інгредієнти для тіста

І для крему.

І для крему

У миску виливаємо сметану і додаємо соду. Даємо їй якийсь час постояти, поки сметана не почне пузиритися і не збільшиться в об'ємі.

Даємо їй якийсь час постояти, поки сметана не почне пузиритися і не збільшиться в об'ємі

Міксером збиваємо м'яке масло з цукром. Зазвичай для тесту я беру будь недороге масло. А для крему вибираю якісне і смачне. Додаємо "достиглу" до цього часу сметану з содою, збиваємо далі.

Додаємо достиглу до цього часу сметану з содою, збиваємо далі

Тепер черга за яйцями. Також, разом з ними, додаємо ванільний цукор.

Також, разом з ними, додаємо ванільний цукор

Припиняємо збивати, коли маса стане однорідною і пухнастою.

Припиняємо збивати, коли маса стане однорідною і пухнастою

Засипаємо частинами просіяне борошно, заважаємо ложкою. Після того, як три чверті підготовленої борошна засипано, перекладаємо тісто на дошку і далі месім руками. Тісто має бути м'яким, але не липким.

Тісто має бути м'яким, але не липким

Тісто розділяємо на 7-8 приблизно рівних частин і прикриваємо серветкою. Включаємо духовку на 200-220 градусів, даємо їй нагрітися.

Включаємо духовку на 200-220 градусів, даємо їй нагрітися

Розгортати коржі можна по різному. Особисто мені найзручніше розтягувати і розминати тісто руками на нижньому боці аркуша, злегка змащеній маслом. Робиться це легко і швидко. Перед випічкою корж поколоти виделкою, інакше він буде здуватися.

Перед випічкою корж поколоти виделкою, інакше він буде здуватися

Таким чином випікаємо всі коржі. Обходимося з ними обережно, так як охолонувши, вони стають ламкими. На випікання одного йде 15-20 хвилин.

На випікання одного йде 15-20 хвилин

Процес приготування крему на подив простий. Міксером збиваємо м'яке масло, ванільний цукор і згущене молоко. Додаємо, для надійності, 2-3 ложки коньяку.

Додаємо, для надійності, 2-3 ложки коньяку

Змащуємо коржі кремом. Ми залишаємо 2 ложки крему, верхній корж будемо мазати трохи пізніше. Притискаємо торт відповідної за розміром дошкою, ставимо невеликий вантаж. Через 2-3 години вантаж знімаємо, змащуємо верх торта, щедро посипаємо тертим шоколадом.

Через 2-3 години вантаж знімаємо, змащуємо верх торта, щедро посипаємо тертим шоколадом

Класичний вірменський торт Мікадо готовий. Але насолодитися ним можна буде не раніше, ніж через добу. Смачного!
Автор: Грицько Олена
Спеціально для Foodbest.ru, [email protected].

Чим мені подобається торт мікадо?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online