Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua
У цій статті розповімо, як навчитися готувати кондитерське диво - торт «Мікадо» по вірменському рецепту. До слова сказати, торти з подібною рецептурою відомі і популярні не тільки в Вірменії, але і в інших країнах під різними назвами.
Мало дивацтва назви, деякі готують крем для цього торта, використовуючи нехитре мегапопулярне на пострадянському просторі ласощі - молоко, згущене з цукром. Далеко не всім до вподоби цей продукт, бо присмак має вельми специфічний: нудотний і досить грубий. А тому, напевно, все ж краще, використовувати сметану, вершки або менш жирний класичний несолодкий йогурт . Такий крем вийде ніжним, що не нудотним і не дуже жирним.
Вірменський торт «Мікадо» - оригінальний класичний рецепт
Складові:
- вершкове масло натуральне - 150 г;
- цукор - 100 г;
- борошно пшеничне - 600 г;
- сметана - 100 г;
- яйця курячі - 2 шт .;
- коньяк - 1 ст. ложка;
- сіль - 1 щіпка;
- сода харчова - 1 щіпка;
- ваніль - 1 щіпка;
- сік лимона;
Для крему:
- вершки густі - 100 мл;
- йогурт несолодкий - 200 мл;
- шоколад темний - велика плитка;
- коньяк - 1 ст. ложка.
приготування
У робочій мисці розітріть вершкове масло з цукром, додамо яйця, сметану, сіль, погашену соком лимона соду, коньяк і ваніль. Все недовго, але ретельно перемішуємо виделкою або на малих обертах. Замішуємо тісто, підсипаючи потроху просіяне борошно. Ком тесту поміщаємо в холодильник під плівкою, охолонути і расстояться.
Шоколад натерти на тертці. Готуємо крем: підігріваємо вершки на водяній бані, вливаємо коньяк, додаємо шоколад (не весь, залишаємо для посипання), помішувати, доводимо до однорідності. Трохи охолоджуємо, додаємо йогурт, перемішуємо.
Охолоджене тісто ділимо на 10 приблизно однакових частин, кожну з них розгортаємо в досить тонкий пласт. Випікаємо коржі в духовці кожен окремо по 2,5-4 хвилини, оптимальна температура - близько 200 градусів. Акуратно знімаємо коржі з дека, викладаємо один на інший, рясно промазуючи поверхню кожного кремом. Верхній корж посипаємо тертим шоколадом, після чого поміщаємо торт в прохолодне місце години на 3. Краї обрізаємо ножем.
Подаємо справжній вірменський торт «Мікадо», звичайно ж, з міцною кавою , Звареним в класичній джезві.