Москвичам можуть заборонити тримати в квартирах великих собак

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: ТАСС / Володимир Малигін

У московських квартирах пропонують заборонити утримання собак великих порід. Про це m24.ru розповів голова комісії з екологічної політики Мосміськдуми Зоя Зотова. Цей захід необхідний як для запобігання можливих нападів таких собак на мешканців, так і для забезпечення більшого комфорту самих тварин, оскільки в квартирах їм недостатньо місця.

"Ми закладаємо таку норму в законопроекті. Будемо її розглядати, прописувати, потім направимо в якості поправок до федерального документу", - сказала Зотова.

Імовірно, в багатоквартирних будинках не можна буде містити таких собак, як мастіфи, доги, кавказькі вівчарки і інші великі породи. Очікується, що утримувати їх можна буде в приватних домоволодіннях, якщо там створені необхідні умови для безпеки і зручності тварини.

У багатьох розвинених країнах розведення і утримання собак дуже жорстко регламентується. Так, жителям Пекіна не можна заводити собаку, яка вище 35 сантиметрів у холці. А в Гренландії псів взагалі заборонено утримувати в межах міста. У більшості європейських держав під заборону потрапляють собаки бійцівських порід. Наприклад, там можна заводити пітбультер'єрів, аргентинських догів і американських стаффордширських тер'єрів. У Латвії під забороною бразильський філа, в Новій Зеландії - японський тодзі, в Німеччині - страффордшірскій бультер'єр. В Ізраїлі заборонені амстафа, ротвейлери і японські мастіфи. До власників дозволених порід також застосовуються жорсткі правила. В Австралії широко поширене чіпування собак. В Ірландії собаківники набувають спеціальні ліцензії, що дають право завести чотириногого вихованця. А в Ізраїлі собаки самі несуть відповідальність за свої вчинки. Там є спеціальні в'язниці для тварин , Які заподіяли шкоду людині.

На думку фахівців, великими можна вважати породи собак, які в нормальному стані важать більше 25 кілограмів і в холці перевищують 50 сантиметрів. До найбільших порід відносяться тибетський мастиф, ньюфаундленд, сенбернар, німецький дог, ірландський вовкодав і дірхаунд (шотландська оленяча хорт). Ці собаки виростають до 80-90 сантиметрів у холці і можуть важити до 110 кілограмів.


Співголова Союзу екологічних організацій Москви Андрій Фролов вважає, що введення заборони не відіб'ється на тих тварин, які вже придбані.

"Якщо дійсно така заборона введуть, він в будь-якому разі не позначиться на тварин і їх господарів. Ніхто не буде ходити по домівках і відбирати собак. Можна регулювати це через розплідники: наприклад, продавати цуценят великих порід тільки тим, хто живе в приватному будинку або іншим чином. тобто, обмежити надходження нових собак. А ті, які вже куплені, будуть і далі жити з господарями ", - підкреслив експерт.

Кінолог, фахівець з важким собакам Віталій Орлов вважає таку міру регулювання зайвою.

"Проблема дійсно є, але вона полягає у вихованні собаки, а не в її розмірах. З тваринам потрібно постійно займатися, навчати його, соціалізувати - тоді з ним не буде проблем. З іншого боку, не буде особливої ​​різниці, хто людини покусає: вівчарка або такса ", - пояснив він.

При цьому співрозмовник m24.ru зазначає, що великим собакам цілком комфортно живеться в квартирах. "За великим рахунком, місто не дуже корисний і для здоров'я людей. Однак ми живемо. І це помилка вважати, що великий собаці важко в квартирі: в силу біологічних особливостей, такі тварини менш активні. Тому, фактично, вимагають менше місця, ніж маленькі. Наприклад, після прогулянки собака може лягти на одне місце і проспати там до ранку, коли маленька зробить 47 кіл по квартирі ", - уклав Орлов.

Посилання по темі

Столична влада планує також посилити правила утримання екзотичних тварин. Зокрема, великих хижаків не можна буде тримати в квартирах , А власнику приватного будинку доведеться встановити на присадибній ділянці облаштований вольєр площею не менше 30 квадратних метрів. Крім того, планується ввести обов'язкову реєстрацію для всіх диких і екзотичних тварин. Крім цього, Мосгордума готує ряд поправок в проект федерального закону про тварин. Вони стосуватимуться умов утримання тварин в контактних зоопарках, кафе і ресторанах. А самі контактні зоопарки можуть заборонити за межами природоохоронних територій. Парламентарії також виступали з ініціативою ввести аналог ОСАГО для власників собак бійцівських порід.
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online