Зайвий запал приставів? Остудити!

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ілюстративне фото: Ладіслав Баба, Чеське радіо   Марека Н Ілюстративне фото: Ладіслав Баба, Чеське радіо Марека Н. попало влізти в борги через свого підприємництва. На товари, які він збирався продати в майбутньому в своєму online магазині, він взяв відразу кілька кредитів. Однак справи недосвідченого бізнесмена розгорнулися в зворотному напрямку, і його заборгованість за кредитами сягнула понад 2 млн крон. Після судових розглядів в будинок Марека подзвонили судові виконавці, у віданні яких перебувало виконавче провадження про стягнення грошових коштів.

- Пристави були у нас двічі. Вони забрали все, що їм попалося на очі. Я не кажу вже про телевізор, який ми дивилися, але вилучені були навіть і дорожчі речі та іграшки, що належали нашій дитині.

Про те, що буде прописано в новелі цивільного процесуального законодавства, в п'ятницю радитимуться депутати, представники Міністерства юстиції та Палати судових приставів-виконавців.

- Після встановлення більш суворих правил ми вже не зустрінемося зі списком, який мені доводилося бачити - в ньому фігурували дитячі настільні ігри на зразок пексесо і плюшеві іграшки. Я вважаю, що подібний арешт майна боржника за виконавчим документом націлений на те, щоб надати психічний тиск на людину за допомогою його дітей, що можна прирівняти до дідівщину, каже депутат від соціал-демократів Ієронім Тейц.

Депутат Ієронім Тейц (Фото: Шарка Шевчікова, Чеське радіо)   У список майна, яке підлягає арешту судовими приставами у фізичної особи, повинні бути внесені стандартний набір побутової техніки та домашнього господарства: ліжко, стіл, стільці, холодильник, газова або електрична плита, ковдри та постільна білизна Депутат Ієронім Тейц (Фото: Шарка Шевчікова, Чеське радіо) У список майна, яке підлягає арешту судовими приставами у фізичної особи, повинні бути внесені стандартний набір побутової техніки та домашнього господарства: ліжко, стіл, стільці, холодильник, газова або електрична плита, ковдри та постільна білизна. Судові пристави, згідно з новими правилами, зобов'язані з'ясувати, чи не розділене чи майно подружжя між ними відповідно до їх шлюбним договором. Президент Палати судових виконавців ЧР Давид Конч незадоволений даної поправкою до закону. На його думку, вона підвищить витрати на проведення арешту майна боржника.

- Я переконаний в тому, що внесення таких коректив приведе до того, що судові пристави будуть змушені вдатися до більш жорстких методів. Таким, як продаж рухомості і нерухомості, на відміну від практики більш сприятливих заходів, до яких можна зарахувати арешт банківського рахунку чоловіка або дружини і призупинення операцій по ньому.

Голова Палати приставів не згоден і з тим, що арешту не наражалися б речі, вартість яких не перевищує 1 тисячі крон. Він вважає, що виникне маса зайвих суперечок з приводу того, чи варто конкретний предмет тисячу крон чи ні, і виконавці позбудуться можливості оприбуткувати речі, без яких боржник цілком може обійтися.

Директор Консультаційного финасового кризового центру Давид Шмейкал вірить в те, що нові правила допоможуть не тільки боржникам, а й кредиторам, тому що чітко визначені правила підвищать ефективність операцій, що проводяться представниками підрозділу судових приставів-виконавців.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online