«Ваш захисник» розповів, як оскаржити помилковий арешт рахунку в банку «БНК

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В рамках проекту «Ваш захисник» адвокат, заступник голови Громадської палати Комі Роман Койдан дає відповіді на питання жителів Комі. Відповідаючи на чергове звернення, він роз'яснює, що робити, якщо рахунок в банку заарештували через борги повної тезки.

«Ваш захисник»

Фото Миколи Антонівського

- У філія Ощадбанку надійшов позов про арешт рахунків якоїсь громадянки з села Вильгорт, але рахунки були помилково заарештовані (через збіг ПІБ і дати народження) у моєї мами. Карти заблокували, гроші знімають. Всі кабінети філії обійшли (повне беззаконня), вони нас тільки перенаправляють (йдіть туди, не знаю куди). Вирішили подавати в суд. А їй у відпустку їхати через два тижні, так на митниці не пропустять. Куди ще можна звернутися?

- Не потрібно звертатися в банк, щоб вирішити цю проблему. Обов'язки по виконанню рішення суду покладено законом на судових приставів-виконавців. Тому необхідно прийти в ФССП і розібратися.

Можна написати скаргу на ім'я керівника неуважного пристава, подати позов до суду і стягувати завдані матеріальні збитки та моральну шкоду.

Судові пристави-виконавці арешт накладають не так на рахунок в банку, як такої, а на грошові кошти, що знаходяться на конкретному рахунку, що належить конкретній особі, в розмірі суми боргу. Тобто це РІШЕННЯ судового пристава-виконавця, яке необхідно отримати і оскаржити в суді. Чим раніше - тим краще.

Те ж саме стосується рішення про обмеження на виїзд за межі РФ. Інформацію про те, чи було винесено таке рішення, можна офіційно запросити в ФССП і, якщо таке є, оскаржити його в суді.

Куди ще можна звернутися?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online