Путін був у курсі розробки Улюкаєва

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Володимир Путін знав, що міністр економіки знаходиться в розробці слідства

Михайло Метцель / ТАСС

Президент Володимир Путін був у курсі, що міністр економічного розвитку Олексій Улюкаєв знаходиться в розробці слідчих органів. Про це «РІА Новини» заявив прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков. Вночі, коли було оголошено, що міністр затриманий , Він говорив, що не в курсі, доповідали про це президенту. «Це дуже серйозне звинувачення, яке вимагає дуже серйозних доказів. У будь-якому випадку вирішити щось може тільки суд », - повідомив« Відомостям »Пєсков.

Вранці він же заявив РІА і ТАСС , Що «президенту, звичайно, повідомлено». «Він в курсі. Йому було повідомлено, власне, в момент початку оперативної розробки. Тобто він отримував всю інформацію. Але ще раз повторюю, як я вже сказав, це дуже серйозні звинувачення. І вердикт винести щодо спроможності цих звинувачень може тільки суд », - заявив чиновник. На питання, чи можливий перегляд угоди з продажу «Башнефть», Пєсков сказав, що цього не знає.

Джерело «Інтерфаксу» в правоохоронних органах раніше говорив, що претензій до керівників компанії « Роснефть »Немає. «Сама угода під сумнів не ставиться», - сказав один інформоване джерело ТАСС. Інше джерело агентства порадив розділяти два питання - приватизацію «Башнефть» і звинувачення, які лунають на адресу Улюкаєва. «Там не говориться про те, що продаж акцій, ця приватизація якось може бути переглянута», - сказав він.

Прем'єр-міністр Дмитро Медведєв в курсі затримання Олексія Улюкаєва. Про це «Інтерфаксу» повідомили в прес-службі кабінету міністрів. «Прем'єр обговорював подію з президентом РФ», - сказав співрозмовник агентства. Медведєв вважає, що необхідно провести найретельніше розслідування цієї справи.

Тимчасово виконуючим обов'язки міністра економічного розвитку призначений заступником міністра Олексій Ведев, повідомили «Інтерфакс» і RNS з посиланням на джерела.

Володимир Путін знав, що міністр економіки знаходиться в розробці слідства   Михайло Метцель / ТАСС   Президент Володимир Путін був у курсі, що міністр економічного розвитку Олексій Улюкаєв знаходиться в розробці слідчих органів

У ніч на 15 листопада Слідчий комітет повідомив, що Улюкаєв затриманий і проти нього порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 6 ст. 290 Кримінального кодексу (отримання хабара в особливо великому розмірі). За результатами проведених оперативних заходів ФСБ і СК з'ясувалося, що Улюкаєв нібито отримав хабар 14 листопада в розмірі $ 2 млн за «видану Мінекономрозвитку позитивну оцінку», яка дозволила «Роснефти» придбати належний державі пакет «Башнефть» (50% акцій), випливає з повідомлення комітету . Хто дав хабар міністру, неясно. Хабар йому була передана під контролем силовиків в ході слідчого експерименту.

ФСБ з літа 2016 р прослуховувала телефон Улюкаєва, повідомила «Інтерфаксу» офіційний представник СКР Світлана Петренко. За її словами, в його розмовах з представниками «Роснефти» під час обговорення питання приватизації «Башнефть» лунали погрози. Ці матеріали лягли в основу кримінальної справи. «При затриманні Улюкаєв намагався додзвонитися до покровителів, але марно», - додала вона.

Пакет акцій «Башнефть» «Роснефть» купила відповідно до законодавства Росії на основі кращого комерційної пропозиції, зробленого банку-оператору, заявили «Інтерфаксу» в прес-службі «Роснефти». Дії СКР там коментувати відмовилися. Прес-секретар «Роснефти» Михайло Леонтьєв заявив АНІ, що «угода купівлі" Башнефть "надкоректні і їй нічого не загрожує».

«До групи ВТБ не висувалося жодних претензій з боку правоохоронних органів щодо приватизації "Башнефть", - йдеться в заяві на сайті групи. - Також ми не брали участі ні в яких слідчих діях, для нас події цієї ночі стали такою ж новиною, як і для всіх ». У цьому ж повідомленні група нагадує, що «глава наглядової ради банку ВТБ призначається рішенням наглядової ради на підставі директиви основного акціонера банку - уряду Російської Федерації». «ВТБ капітал» був організатором приватизації «Башнефть».

Артем Геодакян / ТАСС

Міністру економічного розвитку Олексію Улюкаєву пред'явлено звинувачення в отриманні хабара з вимаганням, заяву на нього подала «Роснефть»

1/7

М. Стулов / Відомості

Слідчий комітет клопотав у суді про обрання щодо обвинуваченого Олексія Улюкаєва запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, заявила офіційний представник СКР Світлана Петренко

2/7

М. Стулов / Відомості

Близько 15.30 мск у вівторок, після допиту в СКР, Улюкаєва доставили в Басманний суд

3/7

М. Стулов / Відомості

Один з адвокатів Улюкаєва - Тимофій Гриднев (на фото зліва), керуючий партнер московської колегії адвокатів «Гриднев і партнери». Він відомий тим, що захищав голови ради директорів міжнародної фінансової об'єднання «Менатеп» Платона Лебедєва, колишнього керівника департаменту майнових відносин Міністерства оборони Євгену Васильєву, а також колишнього міністра сільського господарства Олену Скринник

4/7

М. Стулов / Відомості

За версією слідства, Улюкаєв зажадав від представника «Роснефти» хабар за позитивний висновок і оцінку угоди з придбання «Роснефтью» держпакету «Башнефть»

5/7

Sergei Karpukhin / Reuters

Олексій Улюкаєв в залі суду

6/7

М. Стулов / Відомості

Журналісти в Басманному суді

7/7

Найпопулярніші галереї

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online