Саудівська Аравія вперше відкрила повітряний простір для рейсу в Ізраїль

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вперше за 70 років літак, що летів з Індії в Ізраїль, зміг пройти повітряним коридором над територією Саудівської Аравії. Літак індійської авіакомпанії Air India сів в аеропорту імені Бен Гуріона. Вперше за 70 років літак, що летів з Індії в Ізраїль, зміг пройти повітряним коридором над територією Саудівської Аравії

Boeing 787-8 Dreamliner / REUTERS

Увечері четверга, 22 березня, в аеропорту імені Бен Гуріона сів Boeing 787-8 Dreamliner авіакомпанії Air India, що здійснював авіарейс Нью-Делі - Тель-Авів, пише DW .

Завдяки дозволу на проліт повітряним простором Саудівської Аравії, переліт тривав сім з половиною годин. Вийшовши з саудівського повітряного простору, літак пролетів над Йорданією і Західним берегом річки Йордан.

Раніше через заборону прольоту над територією Саудівської Аравії, повітряним судам, що обслуговували рейси з Ізраїлю в країни Азії, доводилося робити значний гак, пролітаючи над Червоним морем і Ефіопією. Втім, поки що право прольоту в саудівському повітряному просторі отримала тільки Air India. Ізраїльський авіаперевізник EL AL і надалі змушений пролітати над акваторією Червоного моря, здійснюючи рейси в країни Азії. Через це польоти тривають довше і вимагають набагато більше палива.

Читайте також Чи не її кабріолет: російська співачка влаштувала дебош на борту літака

В уряді Ізраїлю це назвали "історичним днем". По крайней мере, так висловився міністр туризму Ізраїлю яр Левін в одному з інтерв'ю для ЗМІ. Він повідомив також про переговори з перевізниками з Сінгапуру та Філіппін щодо використання нового маршруту і висловив впевненість, що і національний перевізник EL AL також згодом зможе використовувати нові можливості.

Оглядачі вважають, що цей крок свідчить про зближення між саудитам та Ізраїлем на тлі спільної протидії загрозі з боку Ірану. Останнім часом ЗМІ неодноразово повідомляли про зміцнення неофіційних контактів між двома країнами, незважаючи на відсутність дипломатичних відносин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online