Механічні лящі: де встановили перший в Росії акваріум з рибами-роботами

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В павільйоні № 2 «Робостанція» на ВДНГ встановили перший в Росії акваріум з рибами-роботами. У ньому плавають п'ять механічних лящів, по виду практично не відрізняються від живих.

Риби-роботи зроблені з герметичного водонепроникного пластику. У них срібляста луска, на поверхні якої завдяки вбудованим светодиодам і спеціальної нержавіючої покриттю створюється ефект мерехтіння. Довжина кожної риби досягає 50 сантиметрів, що повністю відповідає розміру дорослої особини цього виду.

Умови проживання у роботів також максимально наближені до природних. Дно гігантського акваріума об'ємом три тисячі літрів вистелено натуральним річковим каменем. За рахунок потужної системи фільтрації в штучній водоймі прозора проточна вода. Найближчим часом в акваріумі висадять водорості.

Найближчим часом в акваріумі висадять водорості

«Сучасна людина однаково добре навчився застосовувати роботів в повітряному просторі, на суші і в воді. Ми хочемо показати, наскільки технологічні винаходи можуть зливатися з живою природою і навіть бути мало відзначаються окремо від неї. Риби-роботи, до речі, не просто розвага, вони можуть бути помічниками людини в вивченні морів і річок, флори і фауни водойм », - розповіли в прес-службі« Робостанціі ».

В механізм кожної риби вбудований спеціальний датчик руху, який дозволяє їй з легкістю помічати і долати перешкоди (водорості, камені), а також не стикатися з сусідами по акваріуму. Природні умови створюються для того, щоб протестувати цю функцію. Крім того, є можливість підключити до роботам відеокамери з режимом підводної зйомки. Механічні риби здатні плавати без зарядки 12 годин і занурюватися на глибину до п'яти метрів.

Відродження ВДНГ

Фахівці «Робостанціі» розкажуть гостям про історію створення риб-роботів, а також про те, в яких областях можуть бути затребувані подібні технології.

Крім робоакваріума, в павільйоні № 2 можна побачити робота-блинопік, який регулярно бере участь в міських гастрономічних святах. Ще один робот на ім'я Бакстер прославився завдяки своєму вмінню передбачати результат спортивних змагань. Кілька безпомилкових прогнозів робот-оракул зробив під час Кубка конфедерацій та чемпіонату світу з футболу - 2018, який проходив в Росії з 14 червня по 15 липня. До речі, той, хто бажає перевірити свою швидкість реакції, може пограти в футбол з живуть на «Робостанціі» роботом-воротарем.

Головний вхід, головна алея, головні фонтани: що подивитися на ВДНГ

ВДНХ поєднує інновації, технології майбутнього та традиції. На території виставки триває другий етап масштабної реконструкції, який стартував навесні минулого року. Тут провели роботи по реставрації кількох історичних і архітектурних пам'яток, в тому числі фонтану «Золотий колос» і арки головного входу. Крім того, завершено благоустрій центральної частини території виставкового комплексу і площі біля головного входу. Створюються і нові об'єкти, серед них освітній центр в «Парку знань», ландшафтний парк і велика прогулянкова алея.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online