Завершено приєднання Qazkom до Halyk Bank

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Клієнти Qazkom і Halyk Bank тепер можуть обслуговуватися у всіх філіях і відділеннях "Народного банку".

АТ "Райффайзен Банк Аваль" і АТ "Казкоммерцбанк" підписали передавальний акт станом за 27 липня 2018 року. Цей документ є юридичним оформленням факту передачі Halyk Bank всього майна, всіх прав і зобов'язань Qazkom, передає Today.kz з посиланням на прес-службу об'єднаного Halyk Bank.

- Ми завершили великий процес, який тривав понад півтора року, починаючи з моменту набуття переговори, процедури due diligence (комплексної фінансової перевірки) попередньої придбання акцій "Казкоммерцбанка", здійснення самої угоди, і нарешті, подальшої інтеграції та об'єднання двох банків. Всі заходи щодо переходу "Народного банку" і "Казкоммерцбанка" на єдину технологічну платформу завершені в повній відповідності з графіком. Настає новий етап в історії "Народного банку" і всього фінансового сектора Казахстану. Мільйони клієнтів довіряють "Народному банку", і ми будемо докладати всіх зусиль, щоб виправдати їх очікування, - прокоментувала підсумки інтеграції голова правління "Народного банку" Умут Шаяхметова.

Рішення про затвердження передавального акта були прийняті 26 липня на позачергових загальних зборах акціонерів "Народного банку", позачергових загальних зборах акціонерів "Казкоммерцбанка" і спільних загальних зборах акціонерів "Казкоммерцбанка" і "Народного банку".

Відповідно до рішень акціонерів було розміщено 758,6 мільйона простих акцій "Народного банку" серед акціонерів "Казкоммерцбанка" (за винятком "Народного банку") в обмін на прості акції "Казкоммерцбанка".

Таким чином, процес передачі "Казкоммерцбанком" всього майна, всіх прав і зобов'язань "Казкоммерцбанка" "Народному банку завершено". Цьому передувало отримання попереднього дозволу Національного банку Республіки Казахстан.

також "Народний банк" і "Казкоммерцбанк" завершили всі необхідні технологічні роботи, в результаті яких клієнти "Казкоммерцбанка" і "Народного банку" тепер можуть обслуговуватися у всіх філіях і відділеннях "Народного банку". Дочірні організації "Казкоммерцбанка" стають дочірніми організаціями "Народного банку".

Нагадаємо, 10 липня 2017 року АТ "Райффайзен Банк Аваль" і АТ "Казкоммерцбанк" приступили до процесу об'єднання банкоматної мережі . У банкоматній мережі Halyk і Qazkom скасували додаткові комісії за переведення в готівку грошей для власників карток обох банків.

Тепер клієнти "Казкоммерцбанка" можуть поповнювати свої платіжні карти в тенге і доларах США в банкоматах Halyk Bank з функцією cash-in, при цьому додаткова комісія за цю операцію не стягуватиметься.

23 серпня голова правління "Народного банку Казахстану" Умут Шаяхметова назвала операцію з придбання "Казкоммерцбанка" головною подією за шість місяців 2017 роки для групи "Халик". Також вона розповіла про великі борги "Казкома" і повідомила подробиці угоди.

13 листопада Тимур і Динара Кулібаєвим отримали згоду від Національного банку РК на спільне придбання статусу великого учасника (непрямого) АТ "Казкоммерцбанк".

16 листопада 2017 року стало відомо про те, що "Казкоммерцбанк" був докапіталізувати холдинговою групою "АЛМЕКС" на 65,2 мільярда тенге.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online