Китайський юань упав на тлі торгової війни з США

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Китайський юань продовжує дешевшати на тлі торгової війни з США і виходу великих інвесторів з фондового ринку країни, який втратив майже трильйон доларів капіталізації з початку весни.

Про це пише Bloomberg.

На торгах 3 липня курс юаня опускався до позначки 6,7214 юаня за долар - мінімальної з грудня минулого року.

Трохи більше ніж за два тижні курс китайської валюти просів на 4,7%, а з березня, коли торгова війна з адміністрацією Дональда Трампа перейшла в активну фазу, - на 6,8%.

Що відбулася девальвація стала рекордною в історії і перевершила за масштабом ту, що Народний банк КНР провів в серпні 2015 року: тоді юань в лічені дні втратив близько 5% вартості.

Три роки тому центробанку довелося витратити близько 200 млрд доларів з резервів, щоб компенсувати відтік капіталу, і цей сценарій, схоже, повторюється.

Великі китайські банки у вівторок почали продажу доларів на ринку свопів, щоб зупинити девальвацію, коли курс пробив позначку 6,7 юаня за долар, розповіли Bloomberg валютні трейдери.

За їх словами, мова йде про банки, пов'язаних з ЦП, який таким чином проводить негласні валютні інтервенції. Після масштабного валютного вкидання курс юаня відскочив до 6,6850 за долар, а фондовий ринок країни перервав падіння.

Нагадаємо, в червні Дональд Трамп дав розпорядження торговому представнику США підготувати план введення 10-процентних тарифів на постачання з Китаю загальною вартістю 200 млрд доларів.

Більш того, Трамп додав, що обсяг імпорту, оподатковуваного додатковими тарифами, може досягти 450 млрд доларів в разі, якщо Китай продовжить у відповідь підвищувати тарифи на американські товари.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online