Оре: кращий гірськолижний курорт Швеції

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Пост від: Jazz Tour на 02.11.2014 в Головна сторінка Коментарі до запису Оре: кращий гірськолижний курорт Швеції відключені 3,778 перегляди

Про те, що Оре є найвідомішим і найкращим гірськолижним курортом Швеції, знає кожен любитель лиж, але для самого містечка цього недостатньо. Керівництво курорту постійно працює над тим, щоб відновити і поліпшити і без того ідеальні умови. Так, в минулому сезоні в Оре з'явилося ще три швидкісних підйомника, які пов'язали відразу кілька гірськолижних курортів і відкрили великі можливості для любителів катання поза трасами. А з таким снігом можна кататися до самого Великодня, а, може бути, і довше.

Покращена лижна система. Однією з головних проблем для тих, хто зупинявся в Бьорнене, була важкодоступність центральних трас Оре. Але після того як були введені в експлуатацію «Фьелльгорд-експрес» і «Садель-експрес», дана проблема зникла. Крім цього, нові «експреси» вирішують проблему перевантаженості підйомників популярних станцій Оре в високий сезон, а також дозволяють швидше і простіше потрапляти на «секретні» лісові траси.

Оре як туристичний курорт став відомий кілька сот років тому, але спочатку сюди приїжджали відпочивати тільки влітку. Перший фунікулер, що зв'язав Оре з Фьелльгорденом, був відкритий тільки в 1909 році. У той час підйомник доставляв туристів не на гірськолижні схили, а до звичайного будиночка, в якому люди могли випити кави і відпочити.

Гарячі ванни. Зараз на місці цього будиночка знаходиться найпопулярніший в Оре готель і бар, в якому шість днів в тиждень виступають живі музиканти, а по неділях проходять забійні апрески вечірки. Завдяки новим підйомників, в Оре просто відпало питання, пов'язаний з тим, де зупинитися. Тепер ви зможете сідати в підйомник практично під дверима готелю і в будь-який зручний час відправлятися на схили Stjärnbacken або Snobbrännan.

Ще однією новою фішкою готелю, що стала доступною для всіх постояльців, стали гарячі ванни, а точніше величезні дубові бочки, в яких може поміститися невелика компанія. Сидячи в одній з таких бочок прямо на відкритому повітрі, ви зможете побачити велику частину Оре або спостерігати за тим, як сонце сідає за засніжені вершини. Гості готелю можуть влаштовувати собі таке купання абсолютно безкоштовно. Після ванни ви зможете пообідати в ресторані готелю, скуштувавши страви з м'яса ягнят, вирощуваних на сусідніх фермах.

Місцеві пиво. В Оре працює три ресторани, рекомендованих «Білим гідом»: «Vaajese» (при готелі «Copperhill»), «Ölbaren» і «Dahlbom». Що стосується розваг, то в цьому сезоні найбільшою популярністю користуються спорт-бар «O'Learys», а також нічний клуб «Wallmans», що працює в готелі «Holiday Club». З літа минулого року любителі пива можуть балувати себе місцевим пивом від компанії «Åre Bryggcompagni», яке ви зможете купити прямо в готелі «Copperhill». Правда, лижники віддають перевагу іншому напою ...

У супермаркеті «ICA» продається молоко, яке постачається з ферм, розташованих в радіусі п'яти кілометрів від курорту. Саме молоко, яке коштує не так вже дешево (20 крон за літр), є найбільш ходовим товаром супермаркету. Спортсмени вважають за краще пива корисні продукти і часто купують молоко, щоб готувати на сніданок молочні каші.

Запас шоколаду. Коли ви хочете кататися і відчуваєте при цьому голод, але розумієте, що з набитим шлунком ставати на лижі не слід, кращим продуктом, який би втамував голод і додав сили, може стати тільки чорний шоколад. Цього добра в Оре хоч відбавляй, тим більше що в кількох кілометрах від курорту розташована шоколадна фабрика «Åre Chokladfabrik». Минулої зими тут був випущений новий смак шоколаду - з нугою і солоним мигдалем.

Цікаві факти про Оре. Це найвідоміший гірськолижний курорт Швеції міжнародного класу, на території якого є безліч схилів різної складності, готелі, ресторани і торгові точки. Рівень цін в Оре, в порівнянні з іншими курортами, трохи вище. Це стосується всього: харчування, проживання, абонементів, послуг та ін. Курорт працює цілий рік. З грудня по квітень (!) Тут можна кататися на лижах, а з червня по жовтень - займатися екстремальними видами спорту, кататися на гірських велосипедах і здійснювати походи в гори.

Авіакомпанії «SAS» та «Malmö Aviation» здійснюють регулярні перельоти з аеропортів Стокгольма «Arlanda» і «Bromma» безпосередньо в Оре, де працює аеропорт «Åre Östersund». Прямих рейсів з інших міст Швеції немає. Відстань від аеропорту до Оре - 80 км. Доїхати до міста можна замовивши трансфер в Джаз тур, на громадському транспорті або таксі. На поїзді ви можете дістатися до Оре з Мальме, Гетеборга, Стокгольма і ряду інших станцій. З Стокгольма в Оре ходить автобус (250 крон в одну сторону). Також до курорту можна доїхати на автомобілі: з Стокгольма - 630 км, з Гетеборга - 890 км, з Мальме 1120 км.

Дві кращі екскурсії. Найпопулярнішою екскурсією у всіх відпочиваючих в Оре є поїздка в склодувну майстерню «Åre Glashytta», розташовану в Смоланді, прямо на станції «Duveds». Тут працює лише дві особи - Анніка Вейлє і Енн-Катрін бачила, які видувають зі скла приголомшливі речі: всілякі вази, ялинкові іграшки і навіть оригінальні окуляри. При майстерні працює магазин, в якому ви можете купити вироби Анніки і Енн-Катрін. Також ви отримаєте можливість побачити сам процес перетворення скла в твори мистецтва.

Tännforsen - це найбільший водоспад Швеції, розташований в 22 км на захід від Оре. Поруч з водоспадом знаходиться невелика туристична станція, за якою стежить Ніклас Градбек. На станції ви можете випити кави, купити продукти і отримати першу медичну допомогу. Найкраще оглядати водоспад в зимовий період, коли Tännforsen замерзає, а Ніклас використовує брили льоду для будівництва найбільшого голку в Швеції. Дістатися до водоспаду не так-то просто. Сюди не їдуть автобуси і будь-якої іншої громадський транспорт, а тільки таксі.

Детальніше про турах і подорожі по Швеції

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online