Програма "Городовий": Як позбутися від щурів і ос

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: програма "Городовий"

Творці програми "Городовий" розповідають про те, з чим їм доводиться стикатися, щоб вирішити проблеми москвичів. У цьому випуску: боротьба з щурами і осами в мегаполісі.

Як показав досвід "городових", сусіди в багатоквартирному будинку - це не тільки люди, що живуть за стіною (з ними за рідкісними винятками москвичам вдається домовитися без допомоги телевізійників і комунальних служб), а й представники міської фауни, з якими неможливо знайти спільну мову і прийти до компромісу. З'їжджати добровільно вони не бажають, а виселяти "нелегалів" повинні комунальні служби. Коли комунальники не справляються, боротися з комахами і гризунами доводиться програмі "Городовий".

Минулого тижня в сутичку з гризунами вступив кореспондент "Міського" Сергій Носачев. Він відправився в район Коптєва рятувати молоду сім'ю від нашестя щурів. У Коптєва нашу знімальну групу зустріли Вероніка і Дмитро Антонові з маленькою донькою Аліною, що живуть на першому поверсі. У підвалі їхнього будинку оселилися полчища щурів, які привільно почувають себе на загальдомовий території, під вікнами і перед під'їздом і нітрохи не соромляться мешканців будинку і навіть знімальної групи.

Звичайно, москвичі не зраділи такому сусідству і прийшли до висновку, що в будинку необхідно проводити дератизацію.

Дератизація - це комплекс заходів, покликаних захистити мешканців від нашестя гризунів. Сюди входить не тільки звична нам санітарна обробка сміттєпроводу, під'їздів та прибудинкової території, а й ряд інженерних рішень, які повинні забезпечити неприступність будівлі для тварин.

Для цього "городовий" відправився в інженерну службу, у віданні якої знаходиться поцяткована норами прибудинкова територія. Там заступник директора ЦКУ "ІС району Коптєва" Сергій Андрєєв пояснив кореспонденту, що за регламентом нори повинні регулярно кріпитися цементним розчином з битими стеклами, щоб щур не могла вибратися. Однак на ділі цих заходів виявляється недостатньо: живуть гризуни в будинку, і керуюча компанія повинна забезпечити неприступність будівлі і його належного санітарного стану.

"Останнім часом ми, бачачи таку кількість гризунів, спільно зі станцією дезінфекції проводимо додаткову обробку і підвального приміщення, і муксорокамер", - розповів "городового" начальник ГУП ДЕЗ району Коптєва Олександр Сурков.

Виходить, все роблять свою роботу, а щурів менше не стає? Щоб розгадати цю загадку, знімальна група вирушила на станцію дезінфекції, на яку посилалися і інженерна служба, і керуюча компанія.

Посилання по темі

Виявилося, щоб позбавити будинок від щурів, треба об'єднати зусилля декількох організацій. "Дератизаційних заходів завжди повинні проводитися в комплексі з інженерно-технічними і санітарно-гігієнічними заходами", - сказала заступник керівника дезінфекційної станції №2 ГУП МГЦТ Наталія Голікова.

Після візиту "городового" інженерна служба і керуюча компанія почали спільну боротьбу з гризунами на прилеглій території і в самому будинку. Співробітники організацій прибрали сміття, заклали нори і додатково розклали отрути в підвальному приміщенні і в мусороприемной камері. Чи допоможе це вирішити проблему, поки невідомо: одним днем ​​такі питання не вирішуються. Але всі передумови для позбавлення від неприємного сусідства, за умови що самі мешканці будинку будуть дотримуватися чистоти, є.

Грунтуючись на цьому досвіді, програма "Городовий" радить: якщо у вашому будинку оселилися гризуни, звертайтеся в інженерну службу і керуючу компанію.

Ще одну цікаву скаргу на нових сусідів надіслала Світлана Царьова з району Браїлів Західне: на балконі москвички оселилися оси. Таке незвичайне звернення здивувало не тільки бувалого "городового" Дмитра Райкіна, а й районних комунальників. "За останні 13 років моєї роботи - це перший такий випадок, сподіваємося, останній", - зазначила головний інженер ГУП ДЕЗ району Браїлів Західне Світлана Лазуріна.

Мешканка будинку 15, корпус 3 по Востряковському проїзду виявила гніздо на балконі близько 3 місяців тому. "Воно було невелике, але з кожним днем ​​стало збільшуватися", - поскаржилася вона.

Згодом непрохані гості виселили господиню з балкона, виходити на негобило страшно. Одного разу Світлана зважилася піти в атаку: взяла віник і спробувала збити вулик, звідки вилетів рій розлючених ос. На щастя, справа обійшлася всього одним укусом.

Прибувши на місце, кореспондент програми "Городовий" не відразу розібрався, куди бігти: на відміну від щурів, досвіду боротьби з осами у нього ще не було. Допомогти москвичка погодилися в управі району.

Для боротьби з комахами районній владі довелося викликати цілий загін МНС. Вулик обприскали отрутою і після деяких маніпуляцій осиний будинок разом з його мешканцями виявився в мішку, а балкон знову повернувся в розпорядження своєю законною господині.

Фото: програма "Городовий"

Робимо висновок: незважаючи на те що оси практично ніколи не селяться в багатоквартирних будинках, в МНС є фахівці, які вам допоможуть. Якщо ж ви вирішили самостійно прибрати осине гніздо, не забувайте про засоби індивідуального захисту: укуси ос дуже небезпечні для людини.

Хоч би хто оселився по сусідству, якщо вони вам заважають, домагайтеся їх виселення. Головне - знати, куди звертатися і в які двері стукати. У програмі "Городовий" ви знайдете рекомендації щодо вирішення найрізноманітніших побутових проблем. Ці та інші випуски програми дивіться на сайті M24.ru в розділі "Відео".

сюжет: Авторська колонка програми "Городовий": поради москвичам

Виходить, все роблять свою роботу, а щурів менше не стає?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online