штрафи ГИБДД

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як не прострочити штраф ГИБДД?

Штраф ДАІ здається дрібною неприємністю, яку необов'язково вирішувати відразу в момент виникнення. Можна і відкласти на потім. Але це погана ідея. Іноді люди тягнуть з оплатою штрафу, забувають про нього, а він перетворюється в судову заборгованість і приносить проблеми з судовими приставами або виїздом за кордон. У цій статті ми розповімо, якими бувають штрафи, як вони стають простроченими і як швидко з ними справитися. Головне: перевіряйте і оплачуйте штрафи в додатку держпослуг. Якщо накопичаться борги - оплатіть там же.

Якими бувають штрафи?

Штрафи ГИБДД бувають двох видів: від інспекторів і від дорожніх камер. Різниця в тому, що інспектор виписує штраф за номером посвідчення водія, а камери - за номером автомобіля. Якщо ви позичте машину одного (обов'язково за дорученням), і інспектор зупинить його за порушення, штраф заплатить один. А якщо порушення помітить камера, штраф прийде вам. Принципової різниці між штрафами немає: і той, і інший потрібно оплачувати. Різні штрафи зберігаються в різних базах даних. Бувають регіональні і федеральні бази, бази парковок і бази дорожніх камер. Якщо перевіряєте штрафи через портал держпослуг, можете про це не думати, тому що держпослуги збирають дані з усіх баз. На інших ресурсах або мобільних додатках можуть бути одні бази, але не бути інших - будьте обережні. Головне: У ГИБДД багато видів штрафів. Оплачувати потрібно все.

Коли платити?

У порушника є 70 днів, щоб розібратися зі штрафом: 10 днів на оскарження і 60 - на оплату. Щоб не було проблем з судом, не залишайте оплату на останній день, щоб платіж встиг дійти на рахунки в Федеральному казначействі. Найкраще оплачувати в перші півтора місяці, щоб оплата гарантовано встигла пройти. Дата виписки штрафу надрукована на квитанції і видна в базі даних штрафів. Її можна перевірити на держпослуг. Головне: сплатити штрафи потрібно за два місяці або раніше!

прострочений штраф

Якщо не оплатити штраф за 70 днів, він вважається простроченим. Тепер ГИБДД може передати інформацію про нього в Федеральну службу судових приставів, і тоді штраф перетворюється в судову заборгованість. З цього моменту у боржника є 5 днів на добровільне погашення. Якщо не оплатити її за цей час, то штраф можуть подвоїти і нарахувати виконавський збір - 7% від стягуваної суми. Головне: краще не доводити до прострочення, тому що штраф збільшиться і почнеться судове діловодство.

Заборона на виїзд

Через борг пристав має право виписати штрафників заборона на виїзд за кордон. Заборона на виїзд виписують тільки при сумі боргу від 10000 рублів, відповідно до Федерального закону РФ від 23.07.2013 року № 206 «Про внесення змін до Федерального закону« Про виконавче провадження », причому не важливо сукупний це борг чи ні. Заборона з'являється в базі прикордонників, і "штрафника" можуть зупинити прямо в аеропорту, навіть якщо є квитки і візи. Навіть якщо боржник оплатить штраф прямо на кордоні, це не зніме заборону на виїзд. Щоб інформація про оплату пройшла, потрібно кілька днів. Обов'язково перевірте штрафи ГИБДД за пару тижнів до поїздки за кордон, щоб встигнути зняти будь-які заборгованості і заборони. Головне: заборонити виїзд за кордон можуть за будь-який штраф понад 10000 рублів!

Як оплатити вчасно

Щоб штраф ГИБДД не став проблемою, перевіряйте його на порталі держпослуг . Держпослуги підключені до повної офіційної базі штрафів, тому показують все, що за вами числиться. Після оплати держпослуги передають інформацію в ГИБДД, і штраф знімають. На це потрібно 5 робочих днів, потім штраф з бази пропаде. Будьте обережні з оплатою через неофіційні приватні сервіси. Не всі сервіси повідомляють в ДАІ про сплачений штраф, через це штраф "зависає" в базі. У цій ситуації доведеться йти на сайт ГИБДД і завантажувати свою квитанцію як підтвердження оплати - її оброблять за 1-2 тижні і штраф зарахують.

Ось, що потрібно зробити для оплати штрафів на порталі держпослуг :

  1. Зареєструватися на порталі. Для реєстрації потрібні ім'я, прізвище і номер мобільного телефону.
  2. Вибрати послугу «Штрафи ГИБДД».
  3. Ввести дані про водія і машині.

Ввести дані про водія і машині

Якщо хочете користуватися всіма держпослугами (оформляти закордонні паспорти, записувати дитину в дитсадок і багато іншого), то заодно можна підтвердити особистість на держпослуг. Для цього достатньо сходити в відділення пошти або інший центр обслуговування і показати паспорт. Для оплати штрафів підтверджувати особистість необов'язково, але це в принципі досить корисно. Головне: зареєструйтеся на держпослуг один раз і оплачуйте штрафи офіційно! Як не пропустити новий штраф?

Коли будете перевіряти штрафи, збережіть дані автомобіля, тоді не доведеться їх вводити при кожній перевірці. Для цього натисніть кнопку «Додати транспортний засіб». Ще краще - налаштуйте автоматичні повідомлення. Тоді ви будете відразу отримувати повідомлення на телефоні або пошту, коли прийде штраф. Якщо встановите мобільний додаток, повідомлення будуть приходити у вигляді пуш-повідомлень. Оплачувати штрафи можна теж в додатку. Щоб користуватися додатком, також знадобиться реєстрація на держпослуг. Головне: поставте додаток, воно буде стежити за штрафами автоматично!

Оплата простроченого штрафу

Оплачувати прострочений штраф потрібно якомога раніше, поки пристави не прийшли до вас додому або на роботу. Є два способи розрахуватися із заборгованістю: оплатити судові провадження або штраф в ГИБДД. Перший варіант простіше. В цьому випадку пристав сам передає інформацію в ГИБДД і зупиняє судове провадження. Якщо ви оплачуєте штраф в ГИБДД, доведеться самому відправити документ про оплату судового пристава, щоб він його перевірив і зупинив судове провадження. Контакти можна пошукати на сайті Федеральної служби судових приставів в розділі « Телефонний довідник співробітників ».

Найпростіший спосіб перевірити і оплатити прострочені штрафи - на держпослуг. Вибираєте послугу «Судова заборгованість», вводите особисті дані, і система вам допоможе все оплатити. Головне: прострочення - нестрашно, якщо вчасно її оплатити. На держпослуг це простіше, ніж здається!

Як не прострочити штраф ГИБДД?
Якими бувають штрафи?
Коли платити?
Як не пропустити новий штраф?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online