У Київраді прийняли нові вимоги до виду міських вивісок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Київрада прийняла новий «Порядок розміщення вивісок в місті Києві».
Для розміщення вивісок у столиці відтепер не потрібні дозволи - правила вступили повідомний характер. Бізнесмени зможуть встановлювати вивіски, просто поставивши міські служби до відома.

При цьому тепер в документі є чіткі вимоги щодо зовнішнього вигляду цих вивісок, які відображені в спеціальному керівництві. Наприклад, вивіска не може встановлюватися з закриттям огорож балконів, архітектурного та скульптурного декору фасадов.Отнине заборонені світлові табло та монітори, рухомі рядки, вивіски з динамічної (пульсуючою) підсвіткою в межах історичного ареалу міста - останнім часом велика кількість таких вивісок стала з'являтися, наприклад, в місцях обміну валют.Вивескі, які не виконуватимуть ці вимоги, підлягають демонтажу.

Новопрійняте рішення передбачає скасування дозвільного принципу: кожен підприємець зможе встановити вивіску, просто повідомивши про це уповноважені органи.В протягом 10 робочих днів приймається рішення про відповідність або невідповідність вивіски вимогам Порядку. Якщо вивіска відповідає вимогам, вона підлягає внесенню в електронний реестр.Еслі ж правила порушені, заявнику надсилається повідомлення із зазначенням чіткого переліку невідповідностей і рекомендацій, і термінів щодо їх усунення. У разі, якщо і після цього вивіски не буде приведена до встановлених норм, вона підлягає демонтажу.

Однак, деякі вимоги є нечіткими, і піддаються різному трактуванні інспектора, який повинен приймати рішення про демонтаж. Але разом з тим, нові правила сприятимуть поліпшенню зовнішнього вигляду столиці, перш за все, збереження історичного центру міста.

джерело: hmarochos.kiev.ua

Можливо, Вам також буде цікаво

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online