За скільки можна оновити свій комп'ютер своїми силами

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вдосконалюємо комп'ютер своїми силами

Технології в сучасному світі розвиваються з неймовірною швидкістю. Здавалося б, з моменту покупки нового комп'ютера пройшло всього пару років, а він уже почав глючити і пригальмовувати. Причому, навіть коли мова йде не про роботу з відеоіграми, а про серфінг інтернет-сторінок (якщо їх відкрити в великій кількості) і роботі з текстовими і графічними редакторами.

Перша думка - піти в магазин і купити новий. Але, по-перше, куди подіти нинішній? По-друге, не завжди є така фінансова можливість. Логічним рішенням є модернізація існуючого. Для тих, у кого немає можливості (або бажання) витрачати багато грошей, "Сегодня" склала алгоритм, як зробити це за невеликі гроші і своїми силами.

СПОЧАТКУ Перевірте СИСТЕМУ

Перш ніж приступити до підбору і заміни "заліза", потрібно впевнитися в тому, що ПК погано працює саме через нього. У більшості випадків на швидкості роботи позитивно позначається настройка операційної системи (відключення невикористовуваних функцій). Також часто комп'ютери глючать через вірусів - потрібно перевстановити операційну систему і поставити хороший антивірус. Наступний крок - додати оперативної пам'яті (замінити / додати хустці). І лише після цього переходити до серйозної модернізації.

ПОСТАНОВКА ЗАДАЧІ

На питання: "Як мені модернізувати комп'ютер" - ІТ-фахівці завжди відповідають питанням: "Для яких цілей комп'ютер: тільки для офісних додатків і інтернету, для роботи з графікою або для ігор?" В незалежності від відповіді, потрібно розуміти, що для повноцінного функціонування операційної системи Windows 7 і набору сумісних з нею програм, потрібно 4 гігабайти оперативної пам'яті, процесор з тактовою частотою від 2,8 гігагерца і вище (бажано, багатоядерний), жорсткий диск з об'ємом пам'яті в 1 терабайт і материнська плата, на якій встановлені всі ці комплектуючі. Якщо спочатку незрозуміло, чи будете ви використовувати складні графічні додатки (наприклад, грати в сучасні відеоігри), краще купувати материнську плату з вбудованою відеокартою - відеокарта для сучасних ігор коштує близько 2 тис. Грн і її завжди можна докупити і нескладно поставити. Вбудована же справляється з переважною більшістю домашніх завдань.

Обійшовши столичні магазини техніки, ми знайшли кілька пропозицій з відповідною нам конфігурацією (описана вище) в ціновому діапазоні 4,5-5,5 тис. Грн. Ми ж поставили собі завдання істотно заощадити, апгрейд до такого рівня свій застарілий ПК.

ПІДБІР "ЗАПЧАСТЕЙ"

Почніть з вибору постачальника комплектуючих. Справа в тому, що в звичайних супермаркетах техніки їх продають рідко і в дуже обмеженому асортименті - їм вигідніше займатися готовими моделями або аксесуарами (мишка, клавіатура, камера).

Спец- ТА ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИНИ. У Києві їх кількість не перевищує двох десятків, і, як правило, вони тісно інтегровані з інтернет-магазинами: замовлення проводиться по Мережі, а потім його можна забрати в приміщенні магазину. Оскільки всі продавці беруть комплектуючі у одних і тих же постачальників, ціни і асортимент у них схожі.

Радіоринок. Привертає увагу більш широким асортиментом за рахунок ненових запчастин (наприклад, спокійно можна купувати б / у оперативну пам'ять, корпус, систему охолодження і багато іншого) і можливістю торгуватися (можна збити до 10-20% від ціни).

ГАРАНТІЯ. При покупці нових запчастин її дає виробник комплектуючих, але повинна бути сервісна книжка зі штампом продавця. На запчастини б / у гарантію в 30 днів дає продавець.

Додсервіс. Кваліфікація продавців на базарі зазвичай вище, ніж в магазинах. Але там часто крутяться шахраї - нічого не купуйте з рук (поза прилавка) і без чеків.

ЧИТАЙТЕ ДЕТАЛЬНІШЕ Як вибрати і замінити запчастини для комп'ютера

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ НА АКЦІЇ!


В магазині. Можна оновити комп'ютер за невисоку ціну

Ціни в магазинах на вже зібрані комп'ютери постійно коливаються, і ситуація, коли купити комп'ютер з вітрини буде коштувати дешевше, ніж самому займатися складанням, - не рідкість. Наприклад, переглянувши акційні пропозиції в магазинах техніки, ми знайшли модель з процесором Intel i5 (3 ГГц), 4-ма гігабайтами RAM (оперативної пам'яті), відкритий в 1 гігабайт і террабайтним жорстким диском за 3,8 тис. Грн (дешевше, ніж в інших магазинах на 500-800 грн). Правда, після уточнюючих питань ми з'ясували, що цей комп'ютер буде складно апгрейдити надалі - материнська плата підтримує тільки цей процесор і до 4 гігабайт оперативної пам'яті, а також немає можливості підключити додаткові жорсткі диски. Якщо у вашій родині немає геймерів, які скоро захочуть модернізації комп'ютера, то покупка такої моделі краще самостійної збірки - обчислювальної потужності вистачить ще 1,5-2 роки. Однак при самостійній збірці можна заощадити ще більше.

[Technique1]

ЩО В РЕЗУЛЬТАТІ

На модернізацію комп'ютера в цілому у нас пішло близько 4 тис. Грн, що відповідає ціні акційного комп'ютера в магазині, а якщо ще й витратитися на корпус і новий блок живлення, то витрати будуть рівні стандартної роздрібної ціни. І то - без урахування всіляких турбот і витрат особистого часу, який теж чогось вартий. Тобто можна сміливо говорити, що наша затія заощадити провалилася. Звичайно, ми намагалися продати те, що залишилося, але на ринку нам запропонували за старі запчастини сущі копійки (близько 200 грн за стару материнську плату), а на оголошення про продаж взагалі не відгукнувся ніхто.

Але це - лише на перший погляд. Якщо звернути увагу, то ми отримали комп'ютер з більш дорогою материнською платою, який можна модернізувати ще дуже довго за рахунок додавання оперативки і заміни процесора. Крім того, велику суму можна викласти не відразу, а поступово: наприклад, замінити жорсткий диск трохи пізніше. Але і ця перевага є сумнівним, адже новий комп'ютер можна взяти в кредит - при першому внеску в 50% на рік умови більш ніж лояльні.

Що ж тоді рухає людьми, які вважають за краще модернізацію? Напевно, це більше хобі, погодьтеся, захоплення не тільки не шкідливий, але і корисне, особливо для підлітка.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Але, по-перше, куди подіти нинішній?
Що ж тоді рухає людьми, які вважають за краще модернізацію?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online