Влада не вважає порушенням відсутність геокарт при будівництві в Тіна

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: ТАСС / Сергій Карпов

Будівництво об'єктів в Тіна без геологічних карт не вважається порушенням, повідомляє Агентство "Москва" з посиланням на главу департаменту розвитку нових територій Володимира Жідкіна.

Геологічні карти бувають різні. Є власне геокарти, які показують вік, склад гірських порід і умови їх залягання. А є інженерно-геологічні карти. Володимир Жідкін зазначив, що геологічні карти допомогли б приймати рішення по розміщенню об'єктів без інженерної геології.

"На даний момент ніякого порушення технологій будівництва не відбувається, і з будь-якого об'єкту виконуються геологічні вишукування", - пояснив чиновник.

Раніше заступник керуючого ГУП "Мосгоргеотрест" Арістокес Циганков повідомив, що столична влада готова виділити на перший етап створення комплексу геологічних карт Тіна до 373,3 мільйона рублів. За його словами, розробка комплексу геокарт необхідна для того, щоб визначити негативні природні фактори на території і то, як це може вплинути на капітальне будівництво.

Перший етап планується провести на території загальною площею 508 квадратних кілометрів. Будуть виконані аналіз наявних архівних матеріалів, інженерно-геологічна зйомка та картографічні роботи. Наступні етапи покриють загальну площу робіт в 1488 квадратних кілометрів. Конкурс на закупівлю осягнути в II-III кварталі 2016 року, а роботи повинні бути завершені до середини 2018 року.

За чотири місяці 2016 року в Тіна ввели в експлуатацію 802 тисячі квадратних метрів житла. Малоповерхове житлове будівництво склало 135,7 тисячі квадратних метрів, індивідуальне житло - 80,2 тисячі квадратних метрів. На частку багатоповерхового житла довелося 586,1 тисячі квадратних метрів.

Посилання по темі

сюжет: Розвиток Тіна: транспорт, будівництво, дороги

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online