Чи потрібно міняти закордонний паспорт після заміжжя

  1. Процедура заміни закордонного паспорта після заміжжя або розлучення
  2. Заміна документа через портал держпослуг
  3. Чи можна їхати за кордон у весільну подорож по старому документу та інші моменти
оформлення закордонного паспорта

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

При виникненні поширеної ситуації, коли дружина (набагато рідше - чоловік) бере прізвище другого з подружжя з цього шлюбного союзу, виникає питання: чи потрібно міняти закордонний паспорт після заміжжя?

Міняти потрібно, перш за все, паспорт своєї країни в тридцятиденний термін після дати від реєстрації союзу.

Ну а закордонний документ - разом з іншими офіційними посвідченнями кожен такий громадянин повинен також "оновити".

Навігація по статті

Процедура заміни закордонного паспорта після заміжжя або розлучення

Проводиться ця заміна в термін місяці з моменту зміни прізвища. Ще одна умова - ваш "рідний" документ уже повинен бути оновлений до цього часу. Також завжди варто мати на увазі наявність черг або довгих "зволікань", коли доводиться витрачати більше часу, ніж було заплановано - на це майте невеликий запас часу, хоча б на тиждень-два.

Ось кроки, які потрібно зробити, щоб зробити новий закордонний паспорт при зміні прізвища:

  • Підіть до місцевого паспортного столу, якщо ще цього не зробили.
  • проведіть процедуру обміни російського документа (принесіть заяву з фотографіями потрібного розміру і оплатіть мито).
  • Нове свідоцтво про шлюб потрібно теж взяти з собою.
  • Якщо є робота, відділ кадрів обов'язково повідомити про вашому новому статусі. Подайте через безпосереднього керівника заяву про зміну пенсійної картки, а також страховки, якщо вона була придбана через підприємство.
  • Якщо людина знаходиться вже на пенсії, тоді звертатися потрібно в сам пенсійний фонд, до відділення за місцем реєстрації.
  • Трудова книжка - бажаний атрибут. Можна взяти її з собою при наявності.
  • Якщо в старому документі стоять візи таких країн, як США або шенгенська зона, то напишіть додатково ще і заяву про те, щоб повернули цей документ теж. Адже вищезгадані позначки тільки збільшують шанси на просте і швидке отримання інших дозволів на виїзд.

На даний момент в Росії введені нові закордонні паспорта , В яких є деяка інформація, відсутня в старих. Зміни стосуються біометричних даних, відбитків пальців, паперової форми видачі нового документа, а також його товщини - тепер вона стала більше.

А в першу сторінку вшита пластикова вставка з чіпом, що містить особисті дані.

Вписувати дітей, як в попередній документ, не можна. У них буде свій окремий паспорт для поїздок за кордон. Вартість оформлення - близько двох з половиною - трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Документи, які знадобляться для оформлення:

  • Анкета-заява (2 штуки).
  • Квитанція про оплату.
  • Фото (кількість і обов'язковість надання уточнюється в службі).
  • російський паспорт і його копія.
  • Деякі додаткові документи, наприклад військовий квиток (можуть бути запитані в індивідуальному порядку).

Нічого складного в заміні паспорта для закордонних поїздок немає. Деякий час на це витратити доведеться, але якщо заповнити всі вірно - проблем не буде.

Заміна документа через портал держпослуг

Заповнити анкету можна через портал держпослуги

Майте на увазі, що при заміні важливого документа в зв'язку зі зміною особистих даних, так би мовити ідентифікують особу, процедура звичайна.

З одного і тим же прізвищем проводити в держ. службі, наприклад, продовження паспорта, швидше.

А коли вносяться зміни - це як отримання нового документа .

Спочатку на сайті "Госуслугі.ру" виберіть відповідну послугу і пройдіть реєстрацію. Далі потрібно уважно заповнити всі обов'язкові поля форми про зміну прізвища.

Подайте онлайн-запит про видачу нового іноземного паспорта. Тепер залишилося чекати запрошення на особисту зустріч в кабінет з фахівцем по заміні документів.

До речі, можна вибрати будь-який з представлених у списку адресу УФМС (міграційної служби). Це дуже зручно, адже напевно поруч з будинком виявиться відділення і далеко їздити не доведеться.

При вказівці в спеціальному полі розташування відразу буде видно, де розташовані найближчі кабінети з питань видачі паспорта .

Термін по обов'язковому продовженню так жорстко не ставиться, якщо молодята (або один з подружжя, який змінив прізвище) не збирається взагалі в цей час залишати межі країни. Але якщо ви все ж зайнялися заміною паспорта, то з'ясуйте, чи потрібно заздалегідь турбується про фото, або їх зроблять на місці.

Зверніть увагу, що заповнювати на сайті потрібно все поля: спочатку про сам заявника, потім - про його російському документі і деякі інші. При оформленні в інтернеті такої заявки інтерфейс передбачений дуже простий - завжди зрозуміло, куди треба натискати, щоб перейти на наступну сторінку. Не забудьте вказати точну адресу обраного відділення.

Але не варто прив'язуватися до якогось певного місця розташування офіційної служби. громадянин Росії може звертатися з будь-якого із зазначених на сайті адрес працює відділення, а не обов'язково за місцем прописки.

Запам'ятайте, що деякі факти у вашій біографії можуть перешкодити видачі іноземної документа. Наприклад, невиконання зобов'язань перед судом або доступ до особливо секретних документів.

Наступним кроком буде заповнення інформації про трудову діяльність. Також знадобиться розміщення фотографії (її електронного виду) на сайті. Прохання про завантаження фото буде на передостанній сторінці. Останній крок - ретельна перевірка всіх внесених раніше даних на правильність.

Тепер, коли все заповнено, а фото завантажено, настала пора натискати кнопку "Подати заяву". Тепер заявка - на черзі на попередній розгляд. така перевірка займе кілька днів. Залишається тільки чекати відповіді: за статистикою у восьми з десяти буде позитивна відповідь.

На адресу електронної пошти або по мобільному телефону клієнтів запрошують уже на особисту зустріч. У повідомленні будуть вказані ті документи, які потрібно захопити з собою. Протягом чотирнадцяти днів з цього моменту потрібно зібрати їх для подання до відділу міграційної служби.

Для того, щоб ніхто не юрмився в чергах, буде призначено певний час і день для того, щоб підійти на прийом. Коли зустріч з експертом пройшла, чекайте повідомлення про те, що паспорт готовий протягом тридцяти днів.

Вартість оформлення підвищилася за останній час на сорок відсотків і тепер становить три тисячі рублів. оплата повинна бути підтверджена відповідними документами.

Якщо громадянин не хоче стояти в чергах, то можна замовити виготовлення нового паспорта через інтернет - портал державних послуг.

Чи можна їхати за кордон у весільну подорож по старому документу та інші моменти

У весільну подорож - по старому закордонному паспорту

З урахуванням того, що їхати будь-яка пара молодят в подорож може відразу після закінчення одруження, встигнути замінити закордонний паспорт не вийде.

Але це не страшно, адже термін на заміну - тридцять календарних днів.

Обов'язково варто врахувати цей важливий факт при поїздці у весільну подорож.

Крім цього, при проходженні через кордони країн на митному контролі будуть дивитися закордонний паспорт і російський.

Найважливіший аргумент для успішного подолання рубежів - збіг прізвищ в двох зазначених документах.

У разі, коли людина встигла замінити основний паспорт, але на другий часу не вистачило, їхати за рубіж не варто, поки не закінчиться обмін документів на нові.

Звичайно, ви можете поїхати або полетіти зі старими паспортом на руках, якщо термін в тридцять днів ще не закінчився, а з собою є офіційне свідоцтво про шлюб. Але краще робити це не в останні дні до фінішної дати необхідної заміни.

Ще одне правило: їхати тільки в ті країни, де відразу безпосередньо після прильоту проставляють візу.

Найвірніший варіант - не ризикувати і їхати за кордон тільки з обмінені документами. З іншого боку - краще знайти час (може піти до місяця, в деяких випадках навіть більше) і зробити заміну для майбутніх поїздок.

Чи потрібно міняти закордонний паспорт після заміжжя без зміни прізвища? Оскільки ніяких подій, що стосуються першої сторінки російського документа, не відбулося, в закордонний нічого вносити також не потрібно. Інформація, зазначена в ньому, не стосується сімейного стану.

При зміні прізвища через вихід заміж або одруження краще заздалегідь з'ясувати всі нюанси, щоб не упустити чогось важливого. Планувати поїздку після весілля зі старим прізвищем в документах можна, але тільки до закінченні місячного терміну, і в країни, де відразу ставлять візи на в'їзд.

Чи потрібно міняти закордонний паспорт після заміжжя? Якщо чоловік і дружина залишаються з такими ж прізвищами, іменами та по батькові, як і до церемонії, то немає. Тоді паспорт міняти не потрібно.

На відео представлені шість країн, куди можна поїхати без закордонного паспорта:

Ще по цій темі:Чи потрібно міняти закордонний паспорт після заміжжя без зміни прізвища?
Чи потрібно міняти закордонний паспорт після заміжжя?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online