Як отримати міжнародні права через портал «держпослуги» в 2019 році

  1. Оформлення МВУ через портал «держпослуги»
  2. Порядок дій
  3. Терміни і вартість виготовлення
  4. Як відбувається видача
  5. Інші способи отримати міжнародні права

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Їздити за кордоном у власній машині набагато приємніше, ніж переміщатися пасажирським транспортом. Однак національне водійське посвідчення (ВУ) для цього підходить не завжди. Найпростіше замовити розширене ВУ не виходячи з дому. Розглянемо, як оформити міжнародні права через портал «держпослуги».

Оформлення МВУ через портал «держпослуги»

Оформлення МВУ через портал «держпослуги»

Наявність міжнародного водійського посвідчення (МВУ) дозволяє автовласникові подорожувати за кермом за межами Росії, але тільки за умови, якщо країна перебування підписала відповідні міжнародні домовленості: протоколи Віденської і Женевської конвенцій. Права міжнародного зразка видаються будь-якому громадянину, у якого є національне посвідчення водія. Для цього існує встановлена ​​процедура.

В цілому оформити міжнародне посвідчення водія у себе вдома через інтернет, скориставшись сервісом «держпослуги» , Набагато простіше і швидше, ніж витрата часу (а іноді і нервів) на простоювання в черзі таких же автовласників в ГИБДД. Вся послідовність, як через «держпослуги» отримати міжнародні права в 2019 році, описана детально далі.

Порядок дій

Будь-які операції в системі «держпослуги» виконуються в особистому кабінеті, який потрібно створити. З цією метою доведеться звернутися в найближчий МФЦ і отримати пароль. Наведемо поетапно, як відбувається отримання міжнародних водійських прав через «держпослуги».

  1. У верхньому меню порталу є кнопка «Каталог послуг». Після наведення на неї курсором мишки відкриється перелік дій. Тут слід вибрати пункт з характерним значком у вигляді машинки.
  2. Далі виділяється пункт з кермом. У меню, що розкрилося - видача або заміна посвідчення водія через «держпослуги» .
  3. Далі відкриється список послуг. Тут слід навести мишку на четвертий рядок зверху - оформлення міжнародних прав.
  4. Вибрати тип «електронна послуга», потім натиснути «Отримати послугу».
  5. Після цього відкриється анкета, куди вносяться відомості з документів. Там же буде представлений перелік найближчих підрозділів Державтоінспекції. Міжнародне посвідчення водія можна отримати в будь-якому з них. Досить лише у відповідному меню вибрати відділення, яке зручно для відвідування.

Клікнувши на необхідне МРЕВ, слід заповнити талон і записатися на отримання міжнародного посвідчення водія.

В кінці важливо не забути клікнути на пункті з персональними даними В кінці важливо не забути клікнути на пункті з персональними даними. Без згоди на обробку та підтвердження факту ознайомлення з порядком роботи операція не завершиться.

Без згоди на обробку та підтвердження факту ознайомлення з порядком роботи операція не завершиться

Останній етап передбачає натискання на синю кнопку «Відправити». В ході заповнення анкети необхідно вказати у відповідних полях такі відомості:

  • П. І. Б .;
  • відомості з паспорта;
  • адреса;
  • номер наявних прав.

Процес заповнення заяви займе не більше 15 хвилин, а звіт про хід обробки запиту оперативно надійде в віртуальний кабінет користувача. Якщо виникне якийсь збій, заявник буде негайно проінформований про те, що трапилося.

Читаємо також:
Посвідчення водія міжнародного зразка 2019 року
Як записатися на прийом ГИБДД через держпослуги

Терміни і вартість виготовлення

Посвідчення водія міжнародного зразка оформляється в день складання запиту. Забрати готовий документ можна в будь-який час, доступне для запису через «держпослуги». Однак після складання анкети і вказівки в ній адреси філії дорожньої автоінспекції отримати права міжнародного стандарту в іншому структурному підрозділі не вийде.

Держмито за отримання водійського посвідчення міжнародного дії - 1600 р., а з 2017 року встановлено знижку в 30%, але тільки при оформленні через Єдиний портал послуг. У цьому випадку розмір збору становить 1120 р. Таким чином, оформлення міжнародних прав через «держпослуги» ще й вигідно.

Як відбувається видача

Отже, при введенні даних до анкети на «держпослуги» необхідно вибрати управління дорожньої поліції, в яке слід приїхати і забрати готовий документ. Запис в ГИБДД на отримання міжнародних прав здійснюється на конкретний час. При запізненні поліцейські можуть відмовити в прийомі в цей день, або доведеться чекати проходження всієї черги. Щоб отримати МВУ, оформлене через «держпослуги», слід принести не тільки всі ті документи, інформацію з яких потрібно вписати в поля анкети. Повний перелік включає:

  • внутрішні права водія;
  • посвідчення особи;
  • дві фотографії, виготовлені за встановленим зразком (їх роблять у власній фотолабораторії інспекції, якщо така є в даному управлінні);
  • закордонний паспорт;
  • чек, який підтверджує оплату держмита.

У момент отримання міжнародних прав у громадянина не можуть вимагати медичну довідку, однак, виняток становлять випадки, коли в зв'язку з накладеними на водія обмеженнями по здоров'ю йому доводиться регулярно пред'являти довідку від лікарів. Права міжнародного зразка видаються тільки заявнику. Представник автовласника отримати документи не зможе. А також інтернаціональні права не видаються юридичним особам.

Інші способи отримати міжнародні права

Інші способи отримати міжнародні права

Крім звернення до «держпослуги», є й інші варіанти, як оформити міжнародні права. По-перше, можна безпосередньо звернутися в дорожню інспекцію. Документи оформлять протягом доби. На саму процедуру піде близько години, але слід врахувати і можливі черги.

Читаємо також:
Скільки діє медична довідка на права

По-друге, з недавнього часу позитивну відповідь чекає тих, хто цікавиться, чи можна отримати міжнародні права в МФЦ . Процедура також не займає багато часу, однак, при очному зверненні доведеться платити мито в 1600 рублів. В цілому міжнародні права видаються за спрощеною схемою, а через «держпослуги» - найпростіший варіант.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online