Як отримати біометричний закордонний паспорт: процедура, ціни, нюанси

  1. Які документи потрібні для виготовлення біометричного паспорта
  2. Незрівнянно звернутися для отримання біометричного паспорта
  3. Скільки коштує варто біометричний паспорт
  4. термін видачі
  5. Термін поведінку біометричного паспорта

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Укрaинa ужe пoчті гoд имeeт бeзвізoвий рeжім сo стрaнaмі ЄС

Укрaинa ужe пoчті гoд имeeт бeзвізoвий рeжім сo стрaнaмі ЄС. Нo oбязaтeльним услoвіeм інтересах бeзвізoвиx путeшeствій являeтся нaлічіe у грaждaнінa біoмeтрічeскoгo пaспoртa.

Всe, щo стoіт знaть o eгo пoлучeніі - в публікaціі сaйтa "24".

Біoмeтрічeскіe пaспoртa в Укрaінe мoгут існувати двуx відoв (тaк жe, як дo сиx пoр - нe біoмeтрічeскіe): во (уникнути виeздa зa кордон і внутрішні. Тут говоримо про тих, які потрібні як для безвізових подорожей, закордонних біометричних.

Відмінність такого документа через старої його версії - він має вбудований в обкладинку електронний Чепок і відповідну позначку на обкладинці. На електронному носії продубльована вихідні дані про власника паспорта, а також його оцифрованное особа, прізвище та відбитки вказівних пальців рук. Все це для того, щоб спростити процес ідентифікації громадянина тримай кордоні.

Які документи потрібні для виготовлення біометричного паспорта

Словник документів для осіб, які досягли 16-річного віку:

- рапорт-анкета (подається особисто або законним представником);
- вид громадянина України (для осіб, які досягли 14-річного віку);
- дослідження про народження (у разі оформлення паспорта для виїзду після кордон вперше особі, яка не досягла 14-річного віку);
- відповідні документи з відміткою мілину про здійснення встановлених законодавством платежів (консульського збору) річка оригінал і копію документа про звільнення від таких платежів (консульського збору);
- специфікація про реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків, у разі його наявності (про громадян, які досягли 18-річчя).

Сфотографуватися на фотомордочка можна прямо на місці. Якщо оформляєте грамота дитині до 12 років або людині, хто за станом здоров'я не може пересуватися (і про це навертати відповідна довідка) - то фото можна принести готові: двом кольорові фотографії розміром 3,5 х 4,5 сантиметра і одну - розміром 10 х 15 сантиметрів.

Шаблон біометричного закордонного паспорта

Якщо оформляється паспорт для виїзду слідом кордон дитині до 16 років, що проживає з одним з батьків, додатково подається оригінал або завірена в установленому порядку запис одного з наступних документів: свідоцтво про смерть другого з батьків; рішення суду про позбавлення батьківських прав другого з батьків; рішення суду про визнання другого з батьків безвісно відсутнім; розшивання суду про визнання другого з батьків недієздатним; довідки про реєстрацію місця проживання дитини скопом з одним з батьків, який подає заяву-анкету, али в разі оформлення паспорта в закордонній дипломатичній установі України - іншого документа, що підтверджує таку реєстрацію; прообраз витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження із зазначенням відомостей про батька.

Незрівнянно звернутися для отримання біометричного паспорта

Для оформлення паспорта українця про виїзду за кордон, в тому числі і біометричного, громадяни України повинні перерости в будь-який підрозділ міграційної служби. У ГМС відзначають - просто в будь-який підрозділ, незалежно від місця проживання громадянина. Відповідні підрозділи, в яких поглинати технічна можливість для оформлення біометричних документів, наминали в кожному обласному центрі (хоча це і не всі). Зокрема, в Києві таких підрозділів цілому) 11; в Харківській області - 15, у Львівській - 27. Поподробнее про адреси відповідних підрозділів ДМС можна дізналися на офіційному сайті відомства.

Є така шанс, що у відповідь на чималий попит деякі "підприємливі" особи можуть утворити такий собі бізнес з надання послуг числом оформлення закордонних паспортів. Наприклад, за якусь певну суму погодяться з (по гриби) вас нести документи, стояти в черзі тощо. Так зауважте - заява на отримання біометричного закордонного паспорта з (людей повинен подати особисто. Або це може засобачіть законний представник громадянина, у випадках, передбачених законодавством. Ж ніяк не стороння людина, ще й гроші слідом за це просити.

Ж ніяк не стороння людина, ще й гроші слідом за це просити

Біометричний паспорт в Україні: деталі біометричного чіпа

Скільки коштує варто біометричний паспорт

У разі оформлення протягом 20 робочих днів овердрафт адміністративного збору становить 557 гривень 32 дешево (з них вартість адміністративної послуги - 253 гривні і цінність бланка паспорта - 304 гривні 32 копійки).

У разі термінового (в обрив 7 робочих днів) оформлення це буде коштувати 810 гривень 32 дешевше простого.

Ще більш термінове оформлення - протягом 3 робочих днів у випадках, визначених законодавством, як і обійдеться в 810 гривень 32 копійки.

У ГМС знову ж наголошують - якщо будете оформляти закордонний паспорт через консульську службу - заплатите крім того ще консульський збір.

У жовтні в ГМС повідомили про введення онлайн-оплати адміністративних послуг отримай і розпишись сайті міграційної служби і пообіцяли, що з листопада послуга буде доступний для всіх підрозділів, підключені до електронної черги. Абсентизм платіжної картки не буде перешкодою для отримання послуг або - або для запису в електронній черзі - більшість місць в черзі числом і раніше будуть доступні через термінали в підрозділах міграційної служби, з можливістю оплати чистими грошима або в будь-якій банківській установі.

термін видачі

В ідеалі заяви про оформлення паспорта розглядаються в толк не більше 20 робочих днів з дня подачі документів. Раритет: при терміновому оформленні (за заявою особи) із сплатою подвійного розміру держмита і вартості обслуговування - до 7 робочих днів.

Якщо поїздка пов'язана з терміновим лікуванням від'їжджаючого, від'їздом особи, яка супроводжує тяжкохворого, чи - чи смертю родича, який проживав за кордоном, - в перебіг 3 робочих днів.

Втім, реальні терміни виготовлення паспортів, на жаль, безмежно відрізняються від вищенаведених. У зв'язку з ажіотажем людям треба чекати документи по три місяці. Тому якщо (скоро) плануєте подорож, подбайте про паспорт заздалегідь.

Термін поведінку біометричного паспорта

Він видається над довічно, майте на увазі. Заради громадян у віці до 16 років такий документ буде чинним 4 роки, для громадян старше 16 планування - 10 років з дати видачі. Далі - потрібно кінчай оформляти його знову.

Зразок біометричного паспорта

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online