Причини відмови в іпотеці. Відмова банку в іпотечному кредиті.

  1. Зіпсована кредитна історія - відмова в іпотеці
  2. Недостатнє фінансове становище для виплати іпотеки
  3. Банк не влаштовує обрана під іпотеку нерухомість

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Знання основних причин відмови дозволить звести до мінімуму ризик ймовірності відмови, тим самим заощадивши час і кошти.

оформлення іпотеки вимагає чималих витрат часу, сил і фінансів. В процесі оформлення кредиту необхідно зібрати великий пакет документів, а також оплатити різні комісії, пов'язані з оформленням кредиту.

Приступаючи до оформлення іпотечного кредиту бути на сто відсотків упевненим в тому, що банк схвалить подану заявку можна. Існує ризик отримати відмову в наданні кредитних коштів на покупку нерухомості і тому є ряд причин, з якими ознайомимося далі. Важливо відзначити, що відмова в кредиті може надходити в будь-який момент навіть на стадії його оформлення. Нерідкі випадки коли у видачі кредиту відмовляють безпосередньо перед його видачею. Причин маса, але, як правило, банки в більшості випадків справжню причину відмови не оголошують. Відразу зневірятися не потрібно, але перш ніж, звернутися в інший банк , З аналогічною заявою, важливо з'ясувати з якої причини в кредиті можуть відмовити.

Отже, ще до того, як відправитися в банк оформляти іпотеку важливо реально оцінити свої шанси на успіх. Зробити це нескладно, особливо якщо будуть відомі основні причини, за якими банки відмовляють в іпотечному кредитуванні. Звичайно, для повної впевненості одних тільки цих знань недостатньо, необхідно ще враховувати суб'єктивні чинники і нестандартні ситуації. Знання основних причин відмови дозволить звести до мінімуму ризик ймовірності відмови, тим самим заощадивши свій час і особисті кошти.

Зіпсована кредитна історія - відмова в іпотеці

Це одна з основних причин, при яких в кредиті буде відмовлено, причому абсолютно у всіх існуючих банках. Що таке кредитна історія? Це документ, в якому міститься інформація про всі раніше взятих кредитах. В кредитну історію вноситься абсолютно все, що стосується взятого кредиту. Так, якщо умови кредитного договору будуть з порушенням (несвоєчасно внесений платіж, непогашений борг і т.п.), цей факт заноситься в історію як негативний. Надалі отримати навіть звичайний споживчий кредит буде проблематично. Намагатися виправдатися перед банком через негативну кредитну історію безглуздо, кредитору нецікаво буде почути причини, за якими кредитна історія була зіпсована, навіть якщо вони поважні. Єдине, що може порадити банк, це швидко і повністю погасити наявну в іншій кредитній установі заборгованість і подати повторно заявку на розгляд іпотеки. Однак, відразу слід зазначити, що ймовірність того, що після погашення всіх старих боргів буде прийнято позитивне рішення за поданою заявкою на оформлення іпотеки, невисока. Важливо відзначити, що поручителі, які виступають за кредитом повинні мати тільки позитивну кредитну історію або не мати її взагалі. Якщо у поручителя кредитна історія буде зіпсована, то у видачі іпотеки, швидше за все, буде відмовлено.

Недостатнє фінансове становище для виплати іпотеки

Це може здатися дивним, але навіть високі доходи не можуть гарантувати те, що банк схвалить видачу іпотеки. Вся справа в тому, що платоспроможність клієнта визначається з урахуванням ряду факторів: місця роботи, доходів, витрат, трудового стажу, віку тощо Іпотечний кредит видається на великі суми і на тривалий термін (до 30 років), тому банки з особливою уважністю вивчають платоспроможність клієнта, що звернувся, прораховуючи, чи зможе людина щомісяця виплачувати в повному обсязі платежі. Якщо в ході перевірки з'ясується, що клієнт має незадовільну платоспроможність, це не означатиме, що йому відмовлять у кредиті. Швидше за все, кредит видадуть, але сума буде менше заявленої. Крім цього, клієнту може бути запропоновано, внести більший початковий внесок або знайти нерухомість дешевше.

Банк не влаштовує обрана під іпотеку нерухомість

При розгляді заявки кредитна організація обов'язково повинен ознайомитися з нерухомістю, яку ви плануєте купувати. Головна умова, яка пред'являється до купується в кредит нерухомості, вона повинна бути ліквідною, а всі документи оформлені згідно із законом. Якщо в яку купує в кредит нерухомості будуть прописані неповнолітні діти, банк може в кредиті відмовити. Також причиною відмови може стати погана репутація продавця нерухомості. Звичайно, позичальникові в цих випадках банк не відмовляє в кредиті, а просто рекомендує знайти інший варіант житла, що задовольняє вимогам банку.

Тепер, коли ви знаєте основні три причини відмови у видачі іпотеки, ви зможете правильно визначити свої шанси на успіх і прийняти рішення щодо того, чи варто звертатися в банк чи ні із заявою на оформлення іпотеки.

Що таке кредитна історія?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online