Платіжна система UnionPay: пластикові карти Китаю

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

China UnionPay - найбільша на сьогоднішній день в світі платіжна система за кількістю виданих пластикових карток China UnionPay - найбільша на сьогоднішній день в світі платіжна система за кількістю виданих пластикових карток. Система була заснована в 2002 році за рішенням Держради Китаю і Центрального банку КНР міжбанківської асоціацією банків. В даний час система являє собою акціонерне товариство з понад двісті членів, з максимальним пакетом акцій, що знаходяться в одних руках, в 6 відсотків.

Спочатку China UnionPay концентрувалася на роботі всередині Китаю, проте вже в кінці нульових років почалася активна експансія за кордоном, що дозволило їй стати до сьогоднішнього дня найбільшої в світі за кількістю виданих пластикових карт (сьогодні їх число перевищує рівень в 3,5 мільярда). Спочатку система вийшла на ринки країн Південно-Східної Азії (Малайзія, Корея, Гонконг, Сінгапур), а потім настала черга США, Японії, країн ЄС (сьогодні карти з емблемою China UnionPay приймаються в 141 країні світу). Не обійшла стороною China UnionPay і Росію, де вона офіційно працює вже з 2007 року (сьогодні картою можна розрахуватися також в Україні, Білорусі, Киргизії, Грузії, Таджикистані, Узбекистані і Казахстані). Втім, на даний момент сфера застосування платіжних карт китайської системи обмежена, так як їх до оплати приймають тільки російські партнери (Газпромбанк, Юніаструм, ВТБ, Росбанк і деякі інші кредитні організації). Тут ще треба додати, що особливо помітно наявність China UnionPay тільки на Далекому Сході, безпосередньо межує з Китаєм. Крім цього в Росії поки обмежені можливості використання платіжних карт, так як немає можливості поповнювати їх баланс, а доступний тільки висновок грошових коштів (зауважимо, що багато банків в інших країнах не тільки приймають China UnionPay при здійсненні платежів або виведення грошових коштів, але і здійснюють їх емісію). Сумарно зараз пластикові карти китайської платіжної системи приймаються застосува в 20 тисячах банкоматів у всіх російських регіонах.

Вельми цікава пластикова карта China UnionPay для росіян, які отримують доходи в інтернеті за допомогою електронних грошей. Пов'язано це з тим, що платіжна система Webmoney пропонує своїм користувачам оформити спеціальну пластикову карту China UnionPay, на яку можна здійснювати вивід грошей за пільговими тарифами. Оформлення подібної карти не займе дуже багато часу і не вимагає тривалого заповнення якихось документів або поїздок в будь-яку відділення банку. Більш того, її можна оформити навіть при наявності формального атестата на стандартний термін в 3 роки всього за 12 доларів США (для власників атестатів вищого рівня комісії за оформлення карти трохи нижче).

Після оформлення кати досить буде тільки дочекатися її безкоштовної доставки звичайною поштою і активувати, щоб почати використання. Відразу скажемо, що за використання картою не потрібно платити жодної комісії (виняток становить тільки абонентська плата за відсутність операцій по ній протягом місяця).

За виведення електронних грошей на пластикову карту China UnionPay потрібно буде заплатити комісію в розмірі не більше 1 відсотка (залежить від типу атестата), проте в будь-якому випадку, величина комісії буде перебувати в межах від 3 до 5 доларів США.

Після поповнення карти можна нею користуватися як будь-який інший пластиковою карткою в усіх місцях, де приймається до оплати China UnionPay. При цьому при здійсненні безготівкових платежів потрібно буде заплатити комісію в 0,5 долара (1 відсоток, але не більше 2,5 доларів при платежі в інших валютах). За зняття готівкових коштів в будь-якому банкоматі, що приймає China UnionPay, потрібно буде заплатити 1,75 відсотка від суми, що знімається.

Як бачите, тарифи на введення і виведення грошових коштів на пластикову карту платіжної системи China UnionPay знаходяться на досить доступному рівні, що робить її дуже цікавою для інфо-бізнесменів і фрілансерів.

Втім, на цьому переваги карт China UnionPay для росіян не обмежуються. Крім цього не потрібно забувати і про інші переваги пластикових карт китайської системи, які будуть вельми цікаві для туристів і бізнесменів. Так, наприклад, не потрібно забувати, що сьогодні в Китаї існують обмеження на вивіз валюти в сумі понад 2000 доларів США, а наявність пластикової карти дозволяє легко обійти це обмеження і без особливих проблем зняти потрібну суму в Росії, Японії або іншій країні світу.

Другою перевагою платіжної картки China UnionPay буде можливість підтвердження факту оплати товару саме в Китаї за допомогою банківської виписки або чека терміналу з зазначенням вартості покупки, які потім можуть бути надані в митні органи. Подібний факт дозволить значно прискорити процедуру митного оформлення під час ввезення товарів з Китаю.

Завершуючи наше уявлення платіжної картки China UnionPay, можна сказати наступне, що, незважаючи на свою масовість в Китаї, в світових масштабах і, зокрема, в Росії вона поки не зможе скласти повноцінну конкуренцію Visa або MasterCard. Йдеться тут відразу про декілька факторах. По-перше, нею можна розрахуватися далеко не в кожному магазині і зняти кошти не в кожному банкоматі. По-друге, далеко не у всіх країнах вони емітуються. По-третє, не слід забувати про звичку або комфорт від використання звичної Visa або MasterCard. Всі ці фактори дозволяють з упевненістю говорити, що карти платіжної системи China UnionPay будуть найбільш затребувані в самому Китаї, де існує адміністративний ресурс, а також серед тих, хто будь-яким чином пов'язаний з найбільшою за населенням країною в світі. Втім, виключити зміни ситуації в майбутньому не можна, так як Китай стрімко стає одним зі світових економічних лідерів, завдяки великому внутрішньому ринку і швидкому розвитку промисловості. Крім цього не варто виключати, що активні дії по просуванню платіжної системи будуть продовжуватися, а це може привести до серйозних змін.

На нашому сайті ви можете подивитися поточні курси обміну Карта UnionPay на інші електронні платіжні системи.

© BestChange.ru - 21.11.2013
Передрук матеріалів сайту можлива тільки з дозволу адміністрації BestChange.ru

інші статті

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online