10 головних помилок, які батьки роблять у дитячому садку

  1. Обіцяють дитині ідеальні умови
  2. Створюють негативний фон
  3. Йдуть не попрощавшись
  4. Чи не передають дитину вихователю
  5. Вичитують чужих дітей
  6. З'ясовують стосунки з вихователем по дрібницях
  7. Ігнорують правила дитячого садка
  8. Очікують від саду занадто багато
  9. Стають на сторону вихователя
  10. Приваблюють дитини або вихователя

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Дитячий сад - місце, яке підготує дитину до школи, тут малюк пройде соціалізацію і побачить частина реального світу, з яким він не стикався будинку. Тому батькам потрібно ретельно підготувати дитину до походу до цієї установи і не здійснювати поширених помилок, які будуть заважати адаптації крихти на новому місці.

Давайте розглянемо 10 головних помилок, які часто роблять мами, відправляючи своє чадо в дитячий сад!

Обіцяють дитині ідеальні умови

Багато мам, в надії надихнути дитину на відвідування дитячого садка, у всій красі описують цю установу, обіцяючи, що там буде і каша без грудочок, і хлопці дружні, і завзятий вихователь, і багато іграшок. Дитина, звичайно, вірить і малює собі в голові ідеальну картинку, а стикається зовсім з іншою реальністю.

Ось і виходить, що або мама навмисне брехала, або він говорить те, про що не знає, адже обіцяного в садку немає і в помині. Не варто занадто обнадіювати дитини і обіцяти йому ідилію. Скажіть, що статися може всяке, і хлопці бувають різними, але ви впевнені, що все буде добре.

Створюють негативний фон

Ще однією крайністю буде - сказати трирічній дитині, що садок - не дуже приємне містечко, але оскільки мамі треба працювати, то дитині доведеться щодня туди ходити. Деякі батьки думають, що якщо заздалегідь підготувати малюка до того, що в саду може трапитися всяке: діти будуть битися, вихователька буде не такою доброю, як мама, а їжа не такий смачною, як домашня, то це полегшить йому адаптацію.

Але насправді, цей метод не працює, так ви заздалегідь програмуєте дитину на негативне ставлення. Скажіть дитині, все у всьому є дві сторони медалі, і в саду є свої плюси. Також малюк повинен знати і відчувати, що якщо трапиться якась проблема, він завжди може розраховувати на вашу допомогу і участь.

Йдуть не попрощавшись

Деякі дітки дуже сильно переживають розлуку з коханою матусею, коли вона відводить їх в сад. Важливо розуміти дитину і не зникати різко, не попрощавшись.

Проте, багато мам надходять саме так. Аби не допустити розтягувати прощання і заспокоювати дитину, коли він починає нити, вони просто відволікають його увагу, вдаючись до допомоги виховательки, і в цей час швиденько тікають.

Такі дії дитині не зрозумілі. Тож не дивно, що весь день малюк буде нити і переживати, чи забере мама його з дитсадка ввечері.

Тож не дивно, що весь день малюк буде нити і переживати, чи забере мама його з дитсадка ввечері

Джерело: Instagram @ super.moms

Чи не передають дитину вихователю

Коли батько заводить дитини в роздягальню, на ходу цілує його в щоку і вже вибігаючи кричить вихователю «Змінний одяг в пакеті!» - це не кращий варіант для малюка. Набагато впевненіше і комфортніше буде почувати себе той малюк, мама якого нікуди не біжить, дружелюбно спілкується з персоналом дитсадка і не забуває про ритуал передачі «руки в руки». Для цього потрібно підвести дитину до вихователя, пару хвилин поговорити про його інтересах, розповісти йому про захоплюючі справах, якими вони будуть займатися сьогодні в групі.

Так дитині буде легше погодитися з пропозицією вихователя, і він не буде розгублений і засмучений тим, що мама різко залишила його одного.

Вичитують чужих дітей

Коли ви приходите в дитячий сад забирати дитину і бачите на його руці чіткий відбиток чиїхось зубів, то це, погодьтеся, викликає жах, а іноді і в лють. І навіть якщо дитина «здасть» свого кривдника, не поспішайте підходити до нього в роздягальні і з'ясовувати відносини. По-перше, це навіть звучить смішно, а по-друге, уявіть, що ваше чадо буде вичитувати якийсь великий бородатий тато іншу дитину.

Така поведінка кривдника є результатом відповідного виховання, тому говорити потрібно, перш за все, з батьками дитини і вихователькою.

Після цього, поговоріть зі своїм малюком і вирішите разом, як він зможе захищатися цивілізованими методами. Можливо, порекомендуйте дочки або сина тимчасово не спілкуватися з доречним.

З'ясовують стосунки з вихователем по дрібницях

Якщо ваша дитина спить не в своїй улюбленій піжамі або рукавиця на вулиці була надіта не на ту руку - це ще не привід вичитувати вихователя. Уявіть, що у нього ще 20 таких малюків, і всім потрібна увага, а такі дрібниці часом просто не помічаються.

Якщо деякі речі для вас принципові, підійдіть до Марії Іванівні і попросіть, щоб вона звертала увагу саме на той момент, який вас не влаштовує. Серйозні питання, звичайно, вирішити необхідно, але не з позиції сили, з думкою: «Зараз я розповім, як потрібно працювати.»

Тим більше, що мама, яка скандалить в роздягальні і бурхливо жестикулює, не вселяє дитині думки, що в його житті все йде гладко.

Ігнорують правила дитячого садка

Якщо ви вже вирішили водити малюка в сад, то перед цим його, як мінімум, потрібно навчити базовим речам, таким як: надягати шкарпетки та інші предмети одягу; знати, де у колготок зад і перед; розповісти про режим дня в саду. Кроха повинен розуміти, що тиха година - обов'язкова частина дня і всі дітки підкоряються цьому, а також те, що на вулицю і в їдальню треба йти в парах.

Ваше завдання - полегшити життя дитині, а не ігнорувати правила саду, а потім лаятися, що за малюком погано доглядають і він постійно плаче.

Очікують від саду занадто багато

Будьте морально готові до того, що в обов'язкову програму молодшої групи входить лише банальна ліплення з пластиліну, аплікації та найпростіші вуличні командні ігри. Наївно вважати, що хтось запропонує вашій дитині кубики Нікітіна або захоплюючі досліди по методикою Селестена Френе.

Не варто очікувати занадто багато від системи дитячого дошкільного освіти. Хочете, щоб дитина розвивалася за сучасними методиками і вивчав англійську? Займайтеся з ним самостійно і організуйте для цього правильну атмосферу в домі.

Стають на сторону вихователя

Не важливо, яку капость учудив ваша дитина: копирсався в носі у сусіда або розлив воду на стіл на уроці малювання, ви не повинні ставати на сторону вихователя і при всіх показувати, що засуджуєте малюка. Якщо від іншого дорослого прозвучало зауваження про вашому малюку, просто скажіть, що розберетеся і поговоріть з ним будинку на цю тему.

Дитина повинна бути впевнений, що мама - надійний тил і на неї завжди можна розраховувати, навіть якщо їй не завжди подобаються його вчинки.

Приваблюють дитини або вихователя

Якщо ви думаєте, що обіцянка купити дитині іграшку, за те, що він буде добре поводитися в саду, врятує ситуацію в цілому, то сильно помиляєтеся. Менше, що вас може очікувати - це вимога підняти «ставку», а найгірше - звикання. В такому випадку, кожен раз, коли ви попросите дитину про щось, від нього піде питання: «А що мені за це буде?».

А ось виховательці давати додаткові гроші, щоб вона краще доглядала за вашою дитиною, точно не варто. Людина може дуже образитися і не захоче надалі взагалі обговорювати з вами проблеми і успіхи вашого сина / дочки.

Будьте цивілізованим і вихованою людиною, регулярно цікавтеся, як ваша дитина знаходить спільну мову з хлопцями і справляється на розвиваючих заняттях. Якщо у вихователя є зауваження або питання, йдіть на зустріч і знайдіть спосіб допомогти заради комфорту вашого чада.

Думка редакції може не збігатися з думкою автора статті.

Хочете, щоб дитина розвивалася за сучасними методиками і вивчав англійську?
В такому випадку, кожен раз, коли ви попросите дитину про щось, від нього піде питання: «А що мені за це буде?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online