Воскресенськ: що може статися, якщо кошти за оплату ЖКП надходять на рахунки недобросовісної КК?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сотні мешканців багатоповерхівок Новлянская мікрорайону Воскресенська на минулому тижні отримали невтішні листи. До власникам квартир звернувся генеральний директор «Воскресенських теплових мереж» Анатолій Плетньов: «Ми змушені зробити обмеження подачі комунальної послуги з гарячого водопостачання». Причина - борг керуючою компанією «Аквілон» в розмірі понад 90 мільйонів рублів перед ресурсопостачальними організацією.

До принаймні - відключення гарячої води - «Воскресенські теплові мережі» йшли довго і, звичайно, неохоче. Позбавляти споживачів даних послуг змусили дії недобросовісної керуючої компанії.

Епопея з нескінченними заборгованостями «Аквілон» триває вже протягом 2 років. Спочатку комунальники домагалися покладених грошей через суд. Тільки за 2015-2016 роки з «Аквілон» в судовому порядку було стягнуто понад 80 мільйонів рублів на користь «Воскресенських теплових мереж».

Сьогодні керуюча компанія накопичила новий борг у розмірі вже 90 мільйонів рублів. Небажання платити за теплоподачу керівництво «Аквілон» пояснює просто: організація постачальником енергії не є. Тільки дивно, в платіжках, регулярно присилаються «Аквілон» своїм споживачам, є графа і за опалення, і за гарячу воду. Мешканці справно переводять гроші на рахунок саме своєї керуючої компанії за зазначені послуги. «Де гроші?» - запитують «Аквілон» все: від мешканців до керівництва району.

Основний же постачальник газу «Газпром Міжрегіонгаз Москва» довго відповіді не чекає. У них є контракт безпосередньо з «Воскресенскими тепловими мережами», попит тільки з них. Через сірих схем "Аквілон" ВТС не можуть в повному обсязі оплачувати послуги. 8 червня «Газпром Міжрегіонгаз Москва» закликав обмежити постачання тепла в 20 будинків міста Воскресенська.

Дивна гра, де програють мешканці

Що робити простим споживачам? Порятунок потопаючого, в нашому випадку, животіє, як то кажуть, справа рук самого ... мешканця. В першу чергу, власникам квартир будинків, які обслуговує «Аквілон», потрібно зібратися і відмовитися від послуг цієї дивної компанії. Процедура відмови регламентується 162 статей ЖК РФ.

Але справа в тому, що до останнього мешканці не хотіли проводити таку процедуру. Поки не було відключень, споживачі в більшості своїй були задоволені "Аквілон». Керуюча компанія задобрити своїх клієнтів доглянутими під'їздами і регулярно оновлюються поштовими скриньками. А велика заборгованість ретельно приховувалася.

Чи не бентежили жителів і подвійні платіжні документи, а це перший дзвіночок засумніватися в чесності своєї КК.

Подвійні квитанції як сигнал тривоги

Сьогодні в нашому регіоні працює Московський обласний Єдиний інформаційно-розрахунковий центр, який був створений в 2013 році саме для того, щоб зробити роботу керуючих компаній прозорішою. Фахівці цього центру точно розраховують плату за поставлені послуги, формують єдиний платіжний документ, переводять фінанси від споживачів і керуючих компаній безпосередньо ресурсопостачальних організаціям. Державна компанія веде точний аналіз ситуації на ниві комунальних послуг. Чесні керуючі компанії, які не застосовують сірих схем у своїй роботі, як правило, із задоволенням йдуть на співпрацю з «МосОблЕІРЦ», так як розрахунковий центр бере на себе важке тягар об'ємної бухгалтерії. Але в цьому році «Аквілон» вирішив розірвати договір з «МосОблЕІРЦ». Чому? Ясно. Щоб не було зайвих свідчень, що підтверджують їх ухилення від оплати за рахунками.

Тому споживачам варто звертати увагу, хто надсилає платіжки: «МосОблЕІРЦ», який гарантує переказ грошей комунальникам, або керуюча компанія, яка може залишити велику суму і собі.

Коли буде гаряча вода?

Однозначної відповіді немає. Коли «Аквілон» заплатить борг, коли гроші отримає «Газпром Міжрегіонгаз Москва» ... Сподіваємося, це станеться до опалювального сезону. Але де гарантія, що потім знову не почне накопичуватися новий борг. Її немає. Тому мешканцям будинків Новлянская мікрорайону варто докорінно переглянути ставлення до своєї керуючої компанії, яка добре вміє тільки мити під'їзди.

коментар

Анатолій Плетньов, генеральний директор ЗАТ «Воскресенські теплові мережі»:

«Аквілон» не бажає укладати договір з «Воскресенскими тепловими мережами», але ж теплову енергію вдома все одно отримують. Ця керуюча компанія, прикриваючись турботою про людей, заводить різні квитанції: на житлові послуги - одні квитанції, на комунальні - інші. Засоби, які осідають на вже нових рахунках «Аквілон», могли б піти на ту саму технічну проводку в будинку, на те, щоб налагодити автоматизовану роботу обладнання. Ці 90 мільйонів потрібно б було направити на обслуговування теплотраси, ремонт котелень, інші суспільно корисні для міста і району роботи. Але мешканці дозволяють обкрадати загальне благо, продовжують оплачувати борги «Аквілон» за попередні періоди.

Владислава Єрмакова, начальник управління «МосОблЕІРЦ» в Воскресенському районі:

«З квітня місяця цього року керуюча компанія« Аквілон »розірвала договір з« МосОблЕІРЦ ». У той період, поки ми працювали з цією компанією, що управляє, завжди була одна проблема: вони не перераховували покладені ресурсопостачальних організаціям гроші. Хоча ми регулярно брали платежі від мешканців будинків, керованих «Аквілон», виробляли розрахунок сум, належних постачальникам послуг. Але ці самі суми постачальники не бачили ».

http://in-voskresensk.ru/novosti/sobytie/20-domov-voskresenska-ostalis-bez-goryachey-vody


«Де гроші?
Чому?
Коли буде гаряча вода?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online