Де знаходиться Вологда?

  1. Де розташована Вологда
  2. Чим знаменита Вологда

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Нещодавно в новинах прочитала, що Вологда стала другим за популярністю місцем в Росії по відвідуваності туристами. Чесно кажучи, ця інформація викликала у мене сумніви. Тому зібравши трохи інформації про місто, я вирушила його оглядати. На підйом я легка, тому сісти в поїзд і поїхати світ за очі для мене взагалі не проблема. Нещодавно в новинах прочитала, що Вологда стала другим за популярністю місцем в Росії по відвідуваності туристами

Де розташована Вологда

Вийшовши з поїзда на вокзалі Вологди (я добиралася з Ярославля), перше, що кинулося мені в очі - це монумент з визнанням в любові до свого міста, поставлений місцевою владою. На душі відразу якось стало ясно.

Знаходиться Вологда в Вологодської області Росії. Місто збудований на берегах річки Вологди.

Так як місто є великим транспортним вузлом Північно-Західної Росії і туристичним центром, то дістатися сюди можна будь-яким транспортом.

Чим знаменита Вологда

Екскурсійний тур я вирішила не брати, щоб не прив'язуватися до натовпу, а пішла за складеним заздалегідь путівнику і все думала, розглядаючи вулиці, ну чому ж Вологда так популярна серед туристів.

Екскурсійний тур я вирішила не брати, щоб не прив'язуватися до натовпу, а пішла за складеним заздалегідь путівнику і все думала, розглядаючи вулиці, ну чому ж Вологда так популярна серед туристів

Виявляється, тут просто величезна кількість храмів, соборів і монастирів. Але головне не це (їх багато і в інших містах), а те, що всі вони збереглися у своєму первозданному вигляді з XVII століття! Уявляєте, яку історію зберігають в собі ці стіни? Тільки в храмах Вологди можна побачити унікальні фрески і розписи знаменитих богопісцев.

Крім цього, є ще кілька речей, якими Вологда може здивувати. це:

  • мережива;
  • найтонша різьблення по дереву;
  • найсмачніше вершкове масло.

Напевно, ви не раз в супермаркеті бачили брусок вершкового масла під назвою «Вологодське». Так ось саме в Вологді була розроблена його особлива рецептура, яка надає маслу особливий горіховий присмак.

Є навіть в Вологді «Музей масла».

Вологодська область єдина в Росії, де розташована найбільша кількість спеціальних центрів різьблення по дереву, а також живе найбільша кількість домашніх умільців.

Вологодська область єдина в Росії, де розташована найбільша кількість спеціальних центрів різьблення по дереву, а також живе найбільша кількість домашніх умільців

Раннє в Вологді різьбленням прикрашали посуд, пряникові дошки, меблі, транспорт, хати.

Уявляєте, яку історію зберігають в собі ці стіни?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online