"Полювання" на тих, хто ухиляється: як в Києві ховаються від армії

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

9 червня 2016, 7:54 Переглядів:

У столиці в розпалі призов на строкову військову службу, який триватиме до кінця червня. Молодим людям у віці від 20 до 27 років роздають порядку, а при врученні другою або третьою "звісточки" можуть і супроводити до військкомату примусово. Але все одно багато призовників всіляко уникають людей у ​​формі. Та ще й скаржаться, що воєнкоми вламуються чи не серед ночі і забирають їх служити. "Сегодня" побувала в рейді разом зі співробітниками Солом'янського військкомату і дізналася, як насправді виявляють ухильників.

Виходять на полювання. Рейд поліції і військових з пошуку тих, хто ухиляється починається з 7:00. Фото: В. Лазебник

"Той, хто дивиться". Рейд військових з поліцією по виявленню тих, хто ухиляється починається о 7:00. Не встигли ми познайомитися з Військкомами, як біля військкомату з'явився молодий чоловік, який з цікавістю запитав, куди ми їдемо. Йому, звичайно, плани ніхто повідомляти не став. Виявилося, його тут уже знають - це студент КПІ , Його у військкоматі прозвали "смотрящим". "Дивлюся, щоб не порушували права студентів", - говорить хлопець, представляється Кирилом Немченко і паралельно відписує повідомлення з мобільного. Швидше за все, зумів підслухати маршрут, по якому пройде рейд.

А почався він у студмістечку КПІ. "Були складені списки студентів КПІ, які втратили право на відстрочку від служби в армії (за законом, студенти денної форми навчання мають право на відстрочку один раз під час навчання у вузі. Якщо вони були відраховані, то втрачають право на неї. - Авт. ). Таких виявилося 395 чоловік! Керівництво вузу поінформувало військовозобов'язаних. було оповіщено 360 осіб, 66-ти з них були вручені під розпис порядку. з них до військкомату прийшли всього чотири людини. ось і доводиться розшукувати тих, хто ухиляється. Але силу до них ніхто не застосовує ", - пояснює воєнком Солом'янського району Сергій Асанов.

В КПІ. Військові перевіряли у студентів документи і вручали повістки. Фото: В. Лазебник

Розділившись на невеликі групи по 2-3 людини, працівники військкомату перевірили чотири гуртожитки. Вахтери людей в формі зустріли не особливо радісно. На "вертушку" відразу ж прибігли два "смотрящих" студента. Кілька військових піднялися на поверхи, на виході залишився один, перевіряючи документи всіх вхідних і вихідних.

Раптом в будівлю вбіг студент з величезною сумкою. Пред'явив студентський квиток. "Я поспішаю, у мене зараз залік. Немає часу!" - вигукнув студент. Але такі аргументи не переконали воєнкомів, хлопця знайшли в списках тих, хто ухиляється і вручили повістку. А ось ті, хто перевіряв студентів по кімнатах, "косять" від армії не знайшли. "У більшості випадків двері або не відкривають, або в кімнатах, де за списками числяться ухильники, насправді живуть інші студенти", - нарікають перевіряючі.

Схожа ситуація і під час рейдів по квартирах. "Найчастіше нам не відкривають двері або говорять, що призовник тут не проживає, мовляв, поїхав, і невідомо, коли повернеться. А був випадок, коли ми запитували через двері, чи тут живе такий-то людина, вказуючи прізвище, і нам відповідали: "Так, це я". Але як тільки чув слово "військкомат", відразу заявляв: "Ой! Ні, ні ... Це не він. Його тут немає і не проживає ". І ми в такому випадку нічого не можемо зробити", - пояснили у військкоматі.

Інженер. Відмовився отримувати повістку: "Скільки мені років? Не знаю!". Фото: В. Лазебник

В БЮРО. Рейди проводять і на підприємствах. Ми приїхали в "Київське центральне конструкторське бюро арматуробудування". Близько півгодини чекали керівництво і кадровика, щоб вони дали можливість вручити повістку призовникам. На розмову з'явився лише 25-річний хлопець, який поводився, м'яко кажучи, зухвало. На питання воєнкома, скільки йому років, відповів: "Не знаю". Вручити йому повістку не вдалося. Він її відмовився взяти, навіть офіційно писати відмову не захотів. "Я маю право на свободу! Працюю інженером-конструктором і плачу податки! І взагалі, у мене є маленька дитина. Навіщо мені ваша порядок!", - обурювався призовник. Документи про відмову підписали співробітник поліції і свідки. Їх передадуть в прокуратуру, і ухильники постане перед судом.

Відмазка. Призовники намагаються ухилитися від служби, ховаючись від воєнкомів: змінюють місце проживання, домовляються з вахтерами, симулюють на медкомісію. Є й ті, хто не соромиться пропонувати хабар. "Був випадок, коли батько одного зі студентів пропонував 50 тисяч гривень ... Але його хлопчик зараз служить", - кажуть у військкоматі.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "" Полювання "на тих, хто ухиляється: як в Києві ховаються від армії". інші люди дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Кириченко Леся

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Відмовився отримувати повістку: "Скільки мені років?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online