Дніпропетровська молодь боїться потрапити в зону АТО, а в військкоматі скаржаться на хабарників

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

28 жовтня 2014 року, 10:20 Переглядів: 28 жовтня 2014 року, 10:20 Переглядів:   Згідно з наказом президента, в Україні відновили обов'язковий призов

Згідно з наказом президента, в Україні відновили обов'язковий призов. Фото: А. Добрев & nbsp ;.

Військкомати Дніпропетровської області продовжують розносити повістки з осіннього призову. Нагадаємо, що заклик відновили, військові діють на підставі указу президента, згідно з яким молодих людей від 18 до 25 років закликають на строкову службу з травня по липень і з жовтня по листопад.

"Сегодня" зібрала питання читачів на тему призову і дізналася у працівників обласного військкомату, чи будуть відправляти новобранців в зону АТО, кому покладена відстрочка і що робити, якщо немає приписного бланка.

Так, дніпропетровчанка Анна Луговенка переживає, чи не оштрафують її сина за те, що він не пройшов комісію через відсутність приписного бланка. У військкоматі уточнили - бланки є. "Все комісаріати області забезпечені приписними свідоцтвами. - сказав Сергій Калашников . - Те, що призовник не зміг пройти комісію через відсутність приписного бланка, неправда ". Виходить, хлопцю буде виписаний штраф .

Втім, у зв'язку з ситуацією в країні, свідомих бажаючих виконати свій громадянський борг небагато. Багато хто говорить, що будуть домагатися відстрочки до останнього. "Я б пішов служити в мирний час, але зараз боюся, - зізнається призовник Сергій Степанов. - У мене хвора мама, вона не переживе, якщо зі мною щось трапиться. Начебто говорили, що на Схід не відправлять, але я не вірю ". Зараз хлопець каже, що думає над обхідними шляхами, він навіть дізнався, скільки коштує відкосити від армії, - зараз за це беруть не менше 2000 гривень. "Це те, що вдалося знайти через знайомих і в інтернеті, але самі розумієте, тут віри немає. Можна залишитися з порядком і без грошей", - говорить хлопець.

У військкоматі заперечують, що призовників відправлять в зону АТО. За словами полковника, військового комісара обласного військового комісаріату Сергія Калашникова, заклики ніяк не пов'язаний з військовими діями на сході країни. Але проблема все одно залишається - вручити повістку складно. "У приватному секторі на нас навіть можуть спустити собак", - розповідає заступник військового комісара об'єднаного районного Індустріально-Самарського військкомату Дніпропетровська Сергій Безуглий.

В обласному військкоматі знають про проблему хабарів. Був випадок, коли офіцера впіймали на гарячому. "Цей офіцер був покликаний по мобілізації і максимум як ми можемо його покарати - звільнити. - каже заступник начальника відділу по роботі з особовим складом облвійськкомату, підполковник Андрій Соловейчик. - Йому це тільки в радість".

Заклику не перешкода навіть маленькі діти. Тільки якщо в сім'ї двоє або більше дітей, відстрочка покладена. "У мене чоловік-аспірант і доньці рік, я сама в декреті і забезпечувати сім'ю не можу, але моєму чоловікові відстрочку не дають", - нарікає дніпропетровчанка Олена Абдулова. Також вчителям шкіл можна не йти в армію. "Вчителі середніх шкіл можуть отримати відстрочку від призову, якщо у них повну вищу освіту, - пояснили у військкоматі. - І за умови, що вони працюють в школі на повну ставку". А мешканка Дніпропетровська Олена Пісківська каже, що її сина готові взяти в армію навіть з діагнозом гепатит. "Я оббиваю пороги військкоматів, але не можу довести, що мій син не повинен бути покликаний в армію, - обурюється жінка. Адже ризик зараження в цих умовах дуже високий, і будь-який його товариш по службі може повернутися додому тяжко хворим".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Дніпропетровська молодь боїться потрапити в зону АТО, а в військкоматі скаржаться на хабарників". інші Новини Дніпра дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Ірина Логуш

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online