Як проходить постановка на облік у військкоматі?

  1. Законодавча база
  2. первісна постановка
  3. Постановка на облік у військкомат
  4. Перелік документів
Щоб відповісти на поставлене запитання, потрібно спочатку дати чіткий опис двох схожим і тому часто підміняють поняття: первісної постановки на військовий облік і просто постановки на цей облік.

Законодавча база

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вивчення нормативних документів, що регулюють дану область, потрібно починати з профільного федерального закону «Про військовий обов'язок і військову службу», а саме розділу другого. Перше і головне правило говорить, що всі громадяни чоловічої статі повинні за місцем проживання або тимчасового перебування (3 місяці) перебувати на військовому обліку в спеціально створених для цього органах - військових комісаріатах.

Сам же порядок військового обліку визначається спеціальним Положенням, затвердженим Урядом РФ 27.10.2006 №719. Воно окремо визначає правила обліку для різних державних структур і розкриває схему дій для самих військкоматів.

первісна постановка

Облік у військкоматі являє собою систему відомостей про кожного військовозобов'язаних особі, іншими словами, будь-який громадянин чоловічої статі з моменту виповнення їй 17 років і до 60 у військовому комісаріаті за місцем приписки має свою особисту справу, що містить всю персональну інформацію про нього.

Первісна постановка на облік у військкомат проводиться в рік, коли юнакові виповнюється 17 років. Причому дата народження не має значення, так як терміни такого дії обмежені періодом з 1 січня по 31 березня. На практиці кожен навчальний заклад організовує масовий похід до військкомату юнаків 17 років.

Сам процес обліку складається з декількох стадій:

  • Безпосередньо явка особи з пред'явленням паспорта, двох фотографій.
  • Проходження медичної комісії. На даному етапі визначається придатність громадянина.
  • Видача приписного свідоцтва, яке підтверджує виконання цього обов'язку.

Постановка на облік у військкомат

На відміну від попереднього виду, просто постановка на облік здійснюється цілий рік і тільки якщо громадянину від 18 до 27 років. Така потреба може виникнути:

  • Якщо громадянин не був поставлений на первинний військовий облік.
  • Коли він уже відслужив в армії .
  • При зміні постійного місця проживання.
  • при оформленні тимчасової реєстрації на термін більше трьох місяців.
  • При отриманні російського громадянства.

Термін, який дається військовозобов'язаного для постановки на облік, обмежений двома тижнями.

Перелік документів

  • Паспорт.
  • Довідку про склад сім'ї.
  • Документ про освіту.
  • Чотири фотографії без головного убору.
  • Довідку з місця роботи або навчання.

Необхідність проходження медичного огляду залежить від причини постановки на облік. Якщо людина вже відслужив і встає на облік за місцем проживання, відповідно, йому це не потрібно. Коли ж призовник встає на облік вперше, то він зобов'язаний пройти військово-лікарську комісію.

Результатом такої дії стане видача приписного свідоцтва для призовника, придатного до служби, і військового квитка для категорій придатності В і Д, для вже відслужило або звільненого від служби - відмітка у квитку.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online