Опалення будинку без насоса. Два перевірених часом варіанти

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

До 90-их років минулого століття, опалення будинку без насоса було єдино доступним, так як було не розвинене напрямок по виготовленню циркуляційних насосів і просуванню їх в маси

До 90-их років минулого століття, опалення будинку без насоса було єдино доступним, так як було не розвинене напрямок по виготовленню циркуляційних насосів і просуванню їх в маси. Таким чином, власники і забудовники приватних будинків змушені були монтувати опалення в своїх будинках без насоса.

Але коли в 90-их роках в СНД почали привозити хороше котельне обладнання, труби та компактні циркуляційні насоси, то ситуація різко змінилася. Всі почали монтувати системи опалення , Які без насоса не працюють. Про самопливні системи стали забувати. Але сьогодні ситуація змінюється. Забудовники приватних будинків знову згадують про опалення будинку без насосів. Так як повсюдно можна простежити перебої і брак електроенергії, яка так потрібна для роботи циркуляційного насоса.

Особливо гостро питання якості і кількості подачі електрики коштує в новобудовах.

Ось чому сьогодні як ніколи згадується одна прислів'я «Все нове - це добре забуте старе!». Це прислів'я дуже актуальна сьогодні, для опалення будинку без насоса.

Наприклад, раніше для опалення використовувалися тільки сталеві труби, саморобні котли і відкриті розширювальні баки. Котли були з низьким ККД, труби сталеві громіздкі, і їх не рекомендується ховати в стіни.

Розширювальні баки мали на горищах , Через це були тепло втрати і загроза затоки даху або промерзання трубок в баку. Що в свою чергу часто призводило до вибуху котла, розриву труб і людських жертв.

Сьогодні завдяки сучасним котлам, труб та інших пристроїв опалення можна зробити шикарну, економічну систему опалення без насоса. Завдяки сучасним економічним котлам можна домогтися істотної економії.

Сучасні пластикові або мідні трубки можна легко заховати в стіни. Так само опалення будинку сьогодні можна зробити, як з радіаторами, так і з теплими підлогами.

Сьогодні можна виділити дві основні системи опалення будинку без насоса.

Перша і сама часто зустрічається система називається Ленинградка, або з горизонтальним розливом.

Головне в системах опалення будинку без насоса - це ухил труб. Без ухилу система працювати не буде. Через ухилу «Ленинградка» не завжди підійде, так як труби проходять по всьому периметру будинку. Так само через те, що ухилу може не вистачити, доводитися опускати котел нижче рівня вашого статі. Котел в цьому випадку незручно топити і чистити.

Так само при монтажі системи опалення будинку без насоса Ленінградки заважають дверні прорізи по шляху проходження труб. При цьому необхідно зробити підвіконня висотою не менше 900мм.

Це потрібно, щоб був змонтований радіатор і вистачило висоти для труб по ухилу. В іншому система цілком працездатна, саме з чавунними, сталевими і алюмінієвими радіаторами.

Друга система опалення будинку без насоса називається «Павук» або вертикальна система з верхнім розливом.

На сьогодні це найнадійніша і практична система опалення будинку без насоса. Головне, що система «Павук» позбавлена ​​всіх недоліків «Ленінградки», за винятком ухилу саме обратки, через якого теж доводиться опускати котел нижче за підлогу.

В іншому система «Павук» - це сама працездатна система. До системи «Павук» можна прикрутити будь радіатори і теплі підлоги. Можна на радіатори в системі «Павук» змонтувати клапани під термоголовку і заховати труби в стіни і так далі.

Сьогодні все частіше доводиться рекомендувати забудовникам саме систему «Павук», тому що на сьогодні це ідеальна система опалення будинку без насоса.

Дякуємо Вам, що дочитали цю статтю!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online