Як зняти квартиру в Вінниці якщо ти з Донецька

  1. Вінниця для вінничан!
  2. Пустіть пожити, батенька

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Я вже писав , Як опинився у Вінниці, і що пошуки житла були успішними далеко не відразу. Сьогодні ж розповім, чому нас ніхто так довго не хотів дати притулок, і дам кілька порад, як знайти квартиру. Я   вже писав   , Як опинився у Вінниці, і що пошуки житла були успішними далеко не відразу

Зняти житло складно (саме зараз і саме у Вінниці), але реально. Швидше за все, нинішня ситуація дещо відрізняється від тієї, в якій був я, але з урахуванням того, що пройшло не надто багато часу, навряд чи що-небудь кардинально змінилося. Якщо вам не цікаво, чому в Вінниці не люблять донеччан, можете вільно перемотувати до більш практичною частиною статті, ну а якщо вас цікавлять особливості національної ворожнечі в Україні, то приємного читання.

Вінниця для вінничан!

Коли ми готувалися до поїздки, в моїй душі була чітка впевненість, що всілякі випадки ненависті до донецьких, сильно перебільшені. І нас там чекають не менш, і не більше, ніж в будь-якому іншому місті України. Я помилявся.

Я помилявся

Квартирне питання містив в собі масу підводних каменів. Набагато більше, ніж я міг припустити. Все почалося з першої відмови. Довірена особа власників, дізнавшись, що ми зі сходу, твердо відповіла «господарі не хочуть». Я умовляв, розповідав, що ми студенти, нешкідливі, але нічого не спрацювало. Потім я використовував іншу схему: говорив, що квартиру шукає молода пара на довгий термін, але і це не допомагало. Правди заради, варто згадати, що велика частина відмов була не через нашого минулого місця проживання. Силу-силенну квартир вже просто здали.

В газетці з оголошеннями, яку ми купили в четвер (а виходить вона щосереди), вільними були тільки найдорожчі пропозиції - від 3000 гривень.

У підсумку, якщо нам не відмовляли внаслідок «Вже здана», то наступним моментом було «донецьких НЕ хотят». І коли вже пішло таке діло, я став питати, з якої причини не люблять донецьких, збираючи таким чином статистику. І ось, що вдалося з'ясувати.

Вся справа в грошах. Так-так, люди банально не хочуть зв'язуватися з переселенцями, так як сумніваються в їх платоспроможності. Серед ріелторів навіть ходять чутки про "приїжджих зі Сходу", які не змогли платити, але при цьому, відмовилися з'їжджати. Очевидно, що такі проблеми нікому не потрібні.

Звичайно, не все так однозначно, іноді люди просто не люблять донецьких - по особистими причинами, іноді житло здають виключно місцевим. Але все ж, в більшості випадків, питання впирається саме в гроші. Ось так і живемо. Чи не москаль - так бідний.

Але все це лірика, адже крім складних моральних питань, є в пошуку житла ще маса інших: починаючи від вибору району і закінчуючи захистом від шахраїв.

Пустіть пожити, батенька

Для того, щоб швидко знайти квартиру, не опинитися на вулиці і не попастися нечистим на руку, варто враховувати величезну кількість моментів. З цим я і постараюся вам допомогти.

Переїзд. Важливо розуміти, що, чим відповідальніше підійти до планування переїзду, тим менше проблем з'явиться в подальшому. Варто заздалегідь зібрати всі речі, і обдумати, як ви будете їх транспортувати. Я скористався послугами «Нової пошти» і викликав кур'єра прямо до дверей. У дорогу ми вирушили з парою рюкзаків, втім, і їх ми сплавити в камеру зберігання.

Запасний варіант. Ви не знайдете квартиру за один день, а отже, вам потрібно десь ночувати. І якщо у вас немає ні друзів, ні знайомих, то ніч в незабутньому « південному бузі " чекає на вас. Варто заздалегідь готуватися до цього морально.

Якщо у вас є де зупинитися, то питання з квартирою вирішується простіше, якщо пошукати тиждень іншу - це дасть більше шансів вийти на більш прийнятне "ціна / якість".

Інвентар. Дуже важливо взяти в дорогу все необхідне. Без цих речей ви ризикуєте залишитися на вулиці набагато довше або просто заблукати. У мене в кишенях було це:

У мене в кишенях було це:

Пошуки. Пошуки потрібно починати з ранку (ми починали з 8:00) і бути готовим, що квартиру можуть призначить дивитися на 19:00 і пізніше. Влітку, звичайно, це не буде проблемою, але ось взимку не дуже якось блудити ночами по незнайомому місту, без житла і при мінусовій температурі.

Ми шукали всюди в газетах, на дошках оголошень, стовпах, біля під'їздів, опитували перехожих, ходили по дворах, моніторили olx.ua і ria.com.

До слова, фотографії на інтернет майданчиках в 80% випадків не мають ніякого відношення до пропонованої квартирі, навіть якщо фото не бозна які. Тому, як би вам її не описує і які фото ви б не бачили, завжди потрібно дивитися самому.

Поради. Є перелік порад, сформованих особисто мною, на власному досвіді і розповідях від ріелторів, друзів і знайомих. Для того щоб зняти квартиру з максимумом надійності, потрібно бачити паспорт господарів з пропискою і документи на саму житлоплощу. Якщо цих документів не бачити (саме їх оригінали), то гарантій взагалі ніяких. Я особисто для себе запам'ятовую всі важливі деталі представника агенства - номер авто, телефон, зростання, одяг, манеру говорити, шрами і т.д. Щоб, якщо попадуться шахраї, було з чим йти в міліцію.

Пам'ятайте:

1. Не беріть з собою готівку, банкоматів зараз досить (особливо банкоматів ПриватБанку). Гроші варто брати тільки в тому випадку, коли на 100% впевнений, що люди, з якими буде зустріч, надійні.
2. Уважно читайте, що підписуєте. Коли я укладав договір з агентством, першим рядком було «договір в 2х примірниках». Другий примірник (який залишається мені) я вибивав.
3. По можливості знайомимося з сусідами: чи знають вони представника або господарів, здається чи квартира.
4. Ніколи не подавайте увазі, що житло потрібно терміново - умілий торговець скористається цим.
5. Ознайомтеся з містом заздалегідь, довідайтеся маршрути.
6. Оцінюйте стан під'їзду. Робіть висновки.
7. Коли віддають ключі, потрібно відразу ж перевірити всі замки.

Шахраї. За час пошуків я дізнався про парочку схем.

1. Ти дзвониш і дівчинка згодна з усіма твоїми вимогами, готова навіть на пару місяців здати житло. Тобі потрібно всього лише приїхати на офіс, дати їй грошей, а вона дасть тобі ключі. В результаті ключі не підійдуть, а дівчина зникне (я на це не попався, але результат очевидний).

2. Ти дзвониш і дівчинка згодна з усіма твоїми вимогами, готова навіть на пару місяців здати житло і господарі не проти, що ви з Донецька. Тобі потрібно всього лише приїхати на офіс, дати їй грошей, вона дасть тобі адреса, там тебе чекатиме господиня. Результат такий же як і в схемі вище.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online